Resultaten

11 - 20 van de 219 Resultaten
Toon producten van Doesburg
 • Leergeld, stichting

  Stichting Leergeld betaalt schoolactiviteiten zoals een schoolreisje, een fiets of een laptop aan gezinnen met een laag inkomen. Leergeld wil dat alle kinderen mee kunnen doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

 • Rioolheffing

  Via de rioolheffing betaalt u mee aan de kosten die verbonden zijn aan verschillende gemeentelijke watertaken. Het water dat getransporteerd moet worden, water dat ingezameld en verwerkt moet worden. Verwerking van hemelwater of zuivering van huishoudelijk afvalwater.

 • Uitrit of inrit aanleggen

  U mag niet zomaar een inrit of uitrit maken naar de openbare weg. Meld dit vooraf bij de gemeente en ga na of u hier een omgevingsvergunning voor nodig hebt.

 • Adresonderzoek

  U kunt in de volgende gevallen een adresonderzoek aanvragen bij de gemeente: Iemand staat op uw adres ingeschreven die er niet woont. Iemand heeft een briefadres op uw adres en u kunt die persoon niet meer bereiken. Iemand heeft een briefadres op uw adres en u wilt uw toestemming voor het briefadres intrekken.

 • Naamswijziging voornaam

  U kunt de rechter vragen om uw voornaam te wijzigen. U hebt een advocaat nodig om deze aanvraag in te dienen.

 • Verkeersonveilige situatie melden

  Het kan zijn dat u een onveilige verkeerssituatie ziet. Bijvoorbeeld een gevaarlijk kruispunt of een onoverzichtelijke oversteekplaats. Of u vindt dat uw straat of wijk een 30 km/u-gebied moet worden.

 • Inburgeren

  Als u in Nederland komt wonen, is het belangrijk dat u de Nederlandse taal leert. Het is ook belangrijk dat u leert hoe Nederlanders wonen en werken. Dit noemen we inburgeren. Als u het inburgeringsexamen hebt gehaald, dan bent u ingeburgerd. 

 • Paspoort / identiteitskaart, kwijt of gestolen

  Als uw paspoort of identiteitskaart kwijt is of gestolen, kunt u een nieuwe aanvragen. Bij de gemeente kunt u dit persoonlijk aanvragen. Moet u onmiddellijk op reis? Dan kunt u een noodpaspoort aanvragen bij de Koninklijke Marechaussee.

 • Huisnummer aanvragen of veranderen

  De gemeente moet elk verblijfsobject een huisnummer geven. Wanneer u een vergunning hebt aangevraagd voor een verbouwing of nieuwbouw gebeurt dit automatisch. U hoeft niets te doen.

 • Belastingen en heffingen, teruggave

  Soms krijgt u gemeentelijke belastingen die u betaald hebt terug, bijvoorbeeld als u verhuist en alle gemeentelijke belastingen voor dit jaar al betaald hebt. U krijgt hierover automatisch bericht van de gemeente.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties