Resultaten

11 - 20 van de 72 Resultaten
Toon producten van Hilvarenbeek
 • Geboorteaangifte

  U geeft een kind binnen 3 dagen na de geboorte aan, in de gemeente waar het kind geboren is. De dag van de bevalling telt daarbij niet mee. Maak hiervoor online een afspraak.

 • Omgevingsvergunning

  Gaat u iets bouwen, verbouwen of slopen? Wilt u een inrit aanleggen, een bedrijf aan huis starten of een boom kappen? In bepaalde gevallen heeft u een vergunning nodig.

 • Hulp bij schulden

  Heeft u hulp nodig bij het oplossen van uw schulden? Neem dan contact op met Farent of SchuldendeBaas.

 • Uittreksel Basisregistratie Personen

  Een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP) is een officiële verklaring van de gemeente dat u in Hilvarenbeek woont. Hierop staan uw naam, adres, woonplaats, geboorteplaats, geboortedatum en waar nodig andere gegevens.

 • Paspoort

  Het aanvragen en ophalen van een paspoort doet u in de gemeente waar u woont. Maak hiervoor een afspraak. U betaalt bij de aanvraag. Het paspoort ligt na 5 werkdagen voor u klaar.

 • Inzamelen oud papier

  Woont u in Hilvarenbeek, Diessen, Baarschot of Biest-Houtakker? Dan halen verenigingen dat oud papier en karton één keer per maand bij u thuis op.  In Mijn afvalwijzer ziet u wanneer zij het oud papier en karton ophalen. U kunt oud papier ook inleveren bij de milieustraat. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

 • Toeristenbelasting

  Biedt u tegen vergoeding overnachtingen aan, bijvoorbeeld in een hotel, bed & breakfast, recreatiewoning of op een camping? Dan moet u toeristenbelasting betalen voor personen die bij u overnachten en niet zijn ingeschreven in Hilvarenbeek. Het maakt niet uit waarom iemand in Hilvarenbeek overnacht. Ook iemand die bijvoorbeeld voor zaken in Hilvarenbeek overnacht, moet toeristenbelasting betalen. De gemeente heft toeristenbelasting omdat deze personen tijdens hun verblijf profiteren van de plaatselijke voorzieningen. U kunt dit bedrag doorberekenen aan uw gasten.

 • Vertrek naar buitenland

  Als u langer dan 8 maanden in het buitenland gaat wonen, moet u dit doorgeven bij de gemeente. Dit kan vanaf 5 dagen voor uw vertrek. Uw verhuizing naar het buitenland wordt verwerkt in de Basisregistratie Personen (BRP). De datum van aangifte verhuizing naar het buitenland is de datum waarop de gemeente u uitschrijft. 

 • Starterslening

  Wilt u voor het eerst een woning kopen, maar kunt u niet genoeg hypotheek krijgen om deze stap te zetten? Dan komt u misschien in aanmerking voor de Starterslening. De gemeente Hilvarenbeek biedt - onder voorwaarden - een Starterslening aan om het starters makkelijker te maken op de woningmarkt. Met deze lening kunt u misschien toch de woning kopen die u op het oog heeft. De uitvoering van de Starterslening is in handen van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). SVn is de verstrekker van de lening en doet de financiële toetsing en afhandeling.

 • Bezwaar maken

  Bent u het niet eens met een besluit van de gemeente? Dan kunt u hier in de meeste gevallen bezwaar tegen maken. U kunt bezwaar maken door een bezwaarschrift in te dienen bij het bestuursorgaan dat het besluit nam; het college van burgemeester en wethouders, de raad of de burgemeester. In sommige gevallen is het alleen mogelijk om rechtstreeks beroep in te stellen bij de bestuursrechter. Als dit het geval is, staat dit vermeld bij de bekendmaking van het besluit.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties