Resultaten

11 - 20 van de 41 Resultaten
Toon producten van Langedijk
 • Collectevergunning

  Als u voor een goed doel huis-aan-huis of op openbare plekken een inzamelactie wilt houden, moet u een vergunning bij de gemeente aanvragen. Dit heet een collectevergunning. Denk bijvoorbeeld aan een geldcollecte, kledinginzameling over verkoop van planten of oliebollen.

 • Thuisondersteuning

  Huishoudelijke hulp heet voortaan thuisondersteuning. De Wmo-consulent van de gemeente bepaalt niet meer hoeveel uren hulp u nodig heeft. Er wordt vooral gekeken wat er moet worden gedaan en of dat op de juiste manier gebeurt. De tijd die de thuishulp daarvoor nodig heeft is dan minder belangrijk. Bel 0226 - 334433 voor meer informatie of het maken van een afspraak.  

 • Leerlingenvervoer

  Leerlingenvervoer is bedoeld voor kinderen die niet zelfstandig naar school kunnen. Bijvoorbeeld door een handicap of omdat de school voor speciaal onderwijs ver weg ligt. De gemeente regelt leerlingenvervoer. Dit doet de gemeente bijvoorbeeld door: Een vergoeding voor het zelf wegbrengen en ophalen van uw kind; Een vergoeding voor een fiets, openbaar vervoer of aangepast vervoer; Verzorging van (aangepast) vervoer met een bus of taxi.

 • Drank- en horecavergunning

  Voor het schenken van alcohol in een horecabedrijf hebt u een Drank- en Horecavergunning nodig. Dat geldt ook voor het schenken van alcohol in sportkantines. U hebt in de volgende gevallen een vergunning nodig: Als u een horecabedrijf opent of overneemt en;   U wilt alcoholhoudende drank verstrekken aan uw klanten en zij drinken dat in uw horecabedrijf op (bijvoorbeeld in een café of restaurant). Er bestaan twee soorten Drank- en Horecavergunningen: Als in uw bedrijf horeca het hoofddoel is, dan vraagt u een commerciële Drank- en Horecavergunning aan. Als horeca een activiteit is bij een ander hoofddoel van uw vereniging of stichting, bijvoorbeeld een sportvereniging of een buurthuis. In dat geval vraagt u een paracommerciële Drank- en Horecavergunning aan.  

 • Levenloos geboren kind laten registreren

  •    u kunt uw levenloos geboren kindje laten registeren in de Basisregistratie Personen (BRP) •    u doet dit in de gemeente waar u woont •    het maakt niet uit na hoeveel weken zwangerschap uw kindje geboren is, en ook niet hoe lang geleden dat was   Stap 1: akte opmaken Om uw kindje te kunnen registreren in de Basisregistratie Personen, is een akte nodig. Als uw kindje levenloos ter wereld is gekomen, is dat een 'akte van geboorte (levenloos)'. Hebt u deze akte of weet u dat deze akte is opgemaakt? Dan hoeft u de tekst hieronder niet te lezen en kunt u door naar stap 2. Als er geen akte is of als u dat niet zeker weet Als er nog geen akte is, dan moet die worden gemaakt. Als u niet weet of er een akte is, dan moet dat voor u worden uitgezocht. Alleen de gemeente waar uw kindje ter wereld is gekomen, kan dat doen. •    Is uw kindje in Langedijk geboren? (of voormalige gemeenten Koedijk, Sint Pancras, Broek op Langedijk, Noord-Scharwoude, Zuid-Scharwoude en Oudkarspel) Maak dan telefonisch een afspraak via 0226-33 44 33. •    Woont u in Langedijk, maar is uw kindje in een andere gemeente in Nederland geboren? Neem dan contact op met die andere gemeente. •    Woont u in Langedijk, maar is uw kindje in het buitenland geboren? Bel dan 0226-33 44 33 om te horen wat u het beste kunt doen. Over de akte Als uw kindje levenloos ter wereld komt, maakt de burgerlijke stand een 'akte van geboorte (levenloos)' op. Het maakt geen verschil of uw kind na een zwangerschap van meer of minder dan 24 weken levenloos werd geboren. U kunt de voor- en achternamen van uw kindje in de akte laten opnemen. In de akte staan verder de namen van u en uw partner. U kunt uw kindje ook laten bijschrijven in uw trouwboekje. Zodra u de akte hebt, kunt u in Langedijk een afspraak maken voor stap 2: uw kindje registreren in de BRP.

 • Standplaatsvergunning

  U hebt een standplaatsvergunning nodig als u buiten, vanaf een vaste plaats in openbaar gebied, een product of dienst wilt aanbieden, verkopen of afleveren. U gebruikt dan bijvoorbeeld een wagen of een kraam. U heeft ook een vergunning nodig als u dit tijdelijk doet.   Wat is een standplaats? Een standplaats is een vaste plaats in openbaar gebied. De plaats wordt ingenomen gedurende vaste dagdelen voor een bepaalde periode. Als een plaats alleen wordt ingenomen tijdens een weekmarkt of een evenement, is er geen sprake van een standplaats.   Vaste standplaats Als u bijvoorbeeld gedurende een jaar vanaf een vaste plaats iets verkoopt, is er sprake van een vaste standplaats. Er zijn in de gemeente Langedijk diverse vaste standplaatsen aangewezen. Om voor die standplaatsen in aanmerking te komen, moet u een vergunning aanvragen. Er zijn nu geen vergunningen voor vaste standplaatsen beschikbaar. U kunt daarom nu geen aanvraag indienen. Wanneer er vergunningen beschikbaar komen, kunt u op deze pagina meer lezen over de verdeelcriteria en wordt het aanvraagformulier hier geplaatst.   Tijdelijke standplaats Een tijdelijke standplaats neemt u alleen in tijdens een bepaalde periode in het jaar. Voorbeelden hiervan zijn een oliebollenkraam, kerstbomenverkoop of een wagen voor bevolkingsonderzoek. Hiervoor zijn geen plaatsen aangewezen. Voor een tijdelijke standplaats moet u een vergunning aanvragen. Dat kan via het formulier op deze pagina.   

 • Kansspelvergunning

  Kansspelen zijn er in verschillende vormen. Op deze pagina vindt u informatie over de volgende kansspelen: Speelautomaten Behendigheidsautomaten Incidentele loterijen   Speelautomaten Een speelautomaat is een automaat waarmee de speler prijzen kan winnen. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om geld of het recht om gratis verder te spelen. Verder is van belang dat de speler de loop van het spel niet kan beïnvloeden. Als u deze gokkasten in uw horecabedrijf wilt plaatsen, hebt u een aanwezigheidsvergunning nodig van de burgemeester. U mag gokkasten alleen plaatsen in zogenaamde hoogdrempelige horecabedrijven. Een horecabedrijf is hoogdrempelig als: U een geldige Drank- en Horecawetvergunning hebt; Een bezoek aan deze ruimte op zichzelf staat en er geen andere activiteiten plaatsvinden (geen andere activiteiten dan restaurant- of cafébezoek); De activiteiten zich in belangrijke mate richten op personen van achttien jaar of ouder. Het vereiste dat het bezoek aan het café of restaurant op zichzelf moet staan, betekent dat er geen andere activiteiten mogen plaatsvinden dan het schenken van dranken of het verstrekken van maaltijden. Als er in uw café bijvoorbeeld gelegenheid is om te dansen, dan kunt u geen vergunning krijgen voor het plaatsen van gokkasten. U mag met een aanwezigheidsvergunning maximaal 2 gokkasten plaatsen in uw horecabedrijf.   Behendigheidsautomaten Een behendigheidsautomaat is een automaat waarbij de speler de loop van het spel kan beïnvloeden. De speler kan bovendien geen andere prijs winnen dan het recht om gratis verder te spelen. Voorbeelden hiervan zijn flipperkasten of Photoplay. Voor het plaatsen van deze kasten hebt u geen vergunning nodig.   Incidentele loterijen Als u een loterij wilt organiseren, hebt u daar een loterijvergunning voor nodig. Als de waarde van de uit te delen prijzen onder de € 4.500 ligt, dan vraagt u die aan bij de burgemeester. Is de waarde van de prijzen hoger, dan moet u een vergunning van de kansspelautoriteit hebben. U krijgt deze vergunning alleen als de opbrengst daarvan voor ten minste 50% naar een goed doel gaat.  

 • Legalisatie

  Met het legaliseren van uw handtekening verklaart de gemeente dat de handtekening op een document echt van u is. U ondertekent het document dan waar een gemeenteambtenaar bij is. Met een stempel op het document bevestigen we dat het uw handtekening is. U heeft bijvoorbeeld een legalisatie van uw handtekening nodig als u: Logies verstrekt aan iemand die vanuit een visumplichtig land Nederland wil bezoeken; Garant staat voor iemand die vanuit een visumplichtig land Nederland wil bezoeken; Een belangrijk document naar het buitenland wilt sturen. Waarmerken kopie of afschrift Een gewaarmerkte kopie heeft u nodig bij officiële transacties, bijvoorbeeld als u een huis gaat kopen of wanneer u het origineel niet wilt of kunt geven. Met het waarmerk wordt bevestigd dat in de kopie precies hetzelfde staat als in het origineel. De gemeente waarmerkt geen diploma's. Afspraak maken Het is tijdelijk alleen mogelijk telefonisch een afspraak te maken. Bel telefoonnummer 0226 - 33 44 33 (maandag t/m donderdag van 08.30 tot 17.00 uur, vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur) voor het maken van een afspraak.

 • Gevonden en verloren voorwerpen

  Als u een voorwerp gevonden heeft of verloren bent, kunt u bij de gemeente terecht. Voorwerp gevonden? Heeft u iets gevonden en wilt u het teruggeven aan de eigenaar? Meld uw gevonden voorwerp dan aan  op de website van Verloren of gevonden die de gemeente gebruikt voor gevonden en verloren voorwerpen. U mag het thuis bewaren of brengen naar het gemeentehuis (De Binding). Voorwerpen die minder dan € 450,- waard zijn, bewaart het de gemeente 3 maanden. Daarna worden ze verkocht, vernietigd of hergebruikt. Voorwerpen met een hogere waarde, blijven 1 jaar bij de gemeente liggen. Is de eigenaar binnen dat jaar nog niet bekend, dan kunt u zelf eigenaar worden. Haal het voorwerp dan binnen een maand (na afloop van het eerste jaar) op. Voorwerp verloren? Bent u iets kwijt dat gestolen is of kunt u het niet vinden om een andere reden? Controleer dan of uw voorwerp is toegevoegd op de website van Verloren of gevonden. Staat uw voorwerp op die website? Bel de gemeente tijdens openingstijden via telefoonnummer 0226 - 334433 of kom direct langs om het op te halen. Dat kan bij het gemeentehuis (De Binding) aan Bosgroet 2 in Zuid-Scharwoude. U moet dan wel kunnen aantonen dat het voorwerp van u is. Kunt u niet met internet overweg? Kom dan langs bij het gemeentehuis. Staat uw verloren voorwerp niet op de website van Verloren of gevonden? U kunt het voorwerp er zelf aanmelden.

 • Omgevingsvergunning

  De vergunningen voor bouwen, slopen, monumenten, ruimte, natuur en milieu zijn samengevoegd in de omgevingsvergunning. U heeft waarschijnlijk een omgevingsvergunning nodig wanneer u: Uw woning of bedrijfspand wilt bouwen, verbouwen of slopen, Een monument wilt verbouwen, herstellen of aanpassen; Een inrit wilt aanleggen naar de weg; Een stoep wilt veranderen of verlagen; Een beeldbepalende boom wilt omhakken, rooien of stevig snoeien; Een monumentale boom of struik wilt aanpassen, of iets in de omgeving van de boom of struik wilt veranderen; Grondwater wilt gebruiken of slootwater wilt wegpompen; Werkzaamheden wilt uitvoeren in een gebied met landschappelijke, cultuurhistorische of archeologische waarde. Voor bedrijven Bedrijven die schade aan het milieu veroorzaken, hebben een omgevingsvergunning voor het milieu nodig. U kunt dit nodig hebben als uw bedrijf bijvoorbeeld: Veel energie verbruikt; De lucht vervuilt; Geluidsoverlast veroorzaakt; Geuroverlast veroorzaakt.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties