Resultaten

11 - 20 van de 167 Resultaten
Toon producten van Lopik
 • Gemeentegrond gebruiken

  U kunt de gemeente vragen of u gemeentelijke grond mag gebruiken. Bijvoorbeeld voor een tuin of wei, opslag van bouwmaterialen of plaatsen van een container. Gaat de gemeente akkoord? Dan mag u de grond gebruiken, maar de gemeente blijft altijd eigenaar.

 • Afval, oud papier

  Oude kranten, reclamefolders, (venster-) enveloppen, kartonnen dozen, tijdschriften, schrijfpapier (ook met nietjes) telefoongidsen, catalogi, boeken, stapels papier met hier en daar een nietje, paperclip of plakbandje, kleine kartonnen doosjes, eierendozen, en verpakkingen van rijst, hagelslag, thee of cosmetica.  Dit mag er NIET in Vies, vochtig of vet papier en karton, zoals pizza- en taartdozen, sanitair papier zoals zakdoekjes, WC-papier, keukenrol en luiers, foto's, carbonpapier, behang, vinyl of stickermateriaal, ordners en ringbanden. Dit hoort allemaal bij het restafval (grijze container).

 • Alcohol schenken tijdens evenement

  Meestal mogen alleen horecabedrijven met een drank- en horecavergunning alcohol schenken. Wilt u bij een evenement alcohol verkopen, zoals bier, wijn, port of sherry? Dan moet u een ontheffing aanvragen.

 • Melding woon- en leefomgeving

  De openbare ruimte bestaat uit plekken die voor iedereen toegankelijk zijn. Denk aan pleinen, wegen, parken, speeltuinen of sportvelden. Het is belangrijk dat deze plekken veilig en netjes zijn. Ziet u iets dat stuk is of opgeruimd moet worden? Dan doet u een melding hiervan bij de gemeente. De gemeente probeert er dan zo snel mogelijk iets aan te doen.

 • Verkiezingen, kiezerspas

  Met een kiezerspas kunt u in een andere gemeente stemmen dan waar u woont. U vraagt een kiezerspas aan bij de gemeente.  Let op! U kunt geen kiezerspas aanvragen bij gemeenteraadsverkiezingen. 

 • Antenne of schotelantenne plaatsen

  U hoeft meestal geen vergunning aan te vragen als u een antenne of schotelantenne plaatst. Dit hoeft in ieder geval niet als u voldoet aan de volgende voorwaarden: U plaatst de antenne aan de achterkant van uw woning. Een antenne aan de voorkant van uw woning blijft achter de voorgevel. De schotelantenne is maximaal 3 meter hoog (vanaf de voet gemeten). En de doorsnede is maximaal 2 meter. Een andere antenne is maximaal 5 meter hoog (vanaf de voet gemeten). Of als deze antenne is bevestigd aan de gevel, gemeten vanaf het punt waarop de antenne (met antennedrager) het dakvlak kruist. Voldoet u niet aan deze voorwaarden? Dan bekijkt u of u een omgevingsvergunning moet aanvragen. Dit kan via Omgevingsloket online.

 • Briefadres

  Als u geen vast woonadres in Nederland hebt, kunt u zich tijdelijk inschrijven op het adres van iemand anders of van een instelling. Dit heet een briefadres. Op dit adres ontvangt u van voortaan uw post. U vraagt dit briefadres aan bij de gemeente.

 • Handtekening legaliseren

  Als u moet bewijzen dat uw handtekening op een document echt van u is, kunt u uw handtekening laten legaliseren. Dit kunt u regelen bij de gemeente. De gemeente verklaart dan dat de handtekening echt is. Het legaliseren van een handtekening is vaak nodig: op documenten die naar het buitenland moeten worden gestuurd als u ergens uw toestemming voor geeft bijvoorbeeld als u garant staat voor familie of vrienden uit het buitenland als u een erfenis in het buitenland wilt regelen

 • Recreatiewoning bewonen

  Een recreatiewoning is bedoeld voor recreatief gebruik. U mag er dus niet permanent (vast) wonen. Uw hoofdverblijf heeft u ten alle tijden in een andere woning. Bent u van plan een recreatieverblijf (bijvoorbeeld chalet, stacaravan of zomerhuisje) te kopen of huren? Dan is het goed om te weten dat het niet is toegestaan om deze permanent te bewonen! (Ver)huren mag alleen ten behoeve van recreatief gebruik.

 • Jeugdgezondheidszorg

  U wordt doorgelinkt naar de site van het Breed Sociaal Loket van de gemeente Lopik.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties