Resultaten

11 - 20 van de 241 Resultaten
Toon producten van Meerssen
 • Ongedierte bestrijden

  Ongedierte kan voor overlast zorgen. Denk bijvoorbeeld aan: kevers rupsen kakkerlakken ratten muizen wespen U kunt de gemeente om advies vragen bij de bestrijding.

 • Echtscheiding melden

  Voor het aanvragen van een scheiding gaat u naar de rechtbank. U heeft hiervoor een advocaat nodig. Zodra de gemeente de scheiding inschrijft in de burgerlijke stand, is de echtscheiding officieel.

 • Grafsteen plaatsen

  Bij het graf van een overledene mag u een aandenken plaatsen, bijvoorbeeld een grafsteen, gedenkplaat of graftuin. U heeft hiervoor een vergunning nodig.

 • Waarmerken kopie

  U kunt de gemeente vragen een kopie van een document te  waarmerken. Dat betekent dat  in de kopie precies hetzelfde staat als in het origineel.  De gemeente waarmerkt geen diploma's.

 • Archeologische vondst melden

  Archeologische vondsten moet u melden. Bijvoorbeeld als u hele oude munten of vazen gevonden heeft in een bouwput. Ook als u oude voorwerpen onder water heeft gevonden, moet u dit melden. Bijvoorbeeld delen van een scheepswrak. Voor het opgraven van archeologische voorwerpen met een metaaldetector moet u een certificaat hebben.

 • Afval doorzoeken

  Als u een recyclingbedrijf heeft, dan heeft u meestal een vergunning nodig voor het doorzoeken van huishoudelijk afval. Daarmee mag u het afval doorzoeken op hout, gebruiksgoederen en oud ijzer. Deze vergunning vraagt u aan bij de gemeente. Voor het doorzoeken van afvalzakken geeft de gemeente meestal geen vergunning.

 • Jeugdfonds Sport & Cultuur

  Het Jeugdfonds Sport & Cultuur zorgt ervoor dat kinderen uit gezinnen waar weinig geld is, toch kunnen meedoen. U kunt een bijdrage krijgen voor sport of voor cultuur, zoals muziekles of toneelles. De maximale bijdrage voor sport is € 225 per kind per jaar. U kunt hiermee de contributie van de sportclub betalen. U mag er ook sportkleren of spullen van kopen die nodig zijn voor de sport. Bijvoorbeeld voetbalschoenen of een hockeystick.

 • Uittreksel uit basisregistratie personen opvragen

  In de basisregistratie personen (BRP) staan gegevens van alle inwoners van Nederland. U kunt een kopie van uw eigen gegevens opvragen. Dit heet een uittreksel. Hierop staan onder andere uw naam, geboortedatum, geboorteplaats en huidige adres. Instanties kunnen om een uittreksel uit de BRP vragen. U kunt bijvoorbeeld aan een woningstichting laten zien dat u ingeschreven staat bij de gemeente.

 • Loterij organiseren

  Bij een loterij kopen deelnemers loten. Ieder lot heeft een unieke cijfer- of lettercombinatie. Bij de trekking kunnen deelnemers prijzen winnen. De organisatie bepaalt willekeurig welke prijs op welk lot valt. Voor het organiseren van een loterij heeft u een vergunning nodig.

 • Reclamebelasting

  De gemeente heft reclamebelasting in het centrum van Meerssen. De reclame moet dan vanaf de openbare weg zichtbaar zijn. Dat is bijvoorbeeld zo bij drankreclame aan de gevel van een café.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties