Resultaten

11 - 20 van de 198 Resultaten
Toon producten van Nijkerk
 • Vuurwerk verkopen

  U hebt een vergunning nodig om vuurwerk te verkopen aan particulieren. De vergunning vraagt u aan bij de gemeente. Vaak moet u zich ook houden aan de eisen voor de opslag van het vuurwerk.

 • Hofleverancier worden

  Hofleverancier is een Koninklijke onderscheiding (predicaat). Dit predicaat kunt u aanvragen bij de burgemeester. Uw onderneming mag dan het Koninklijk wapen gebruiken en de titel "Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier" toevoegen.

 • Bijstand, vrijwilligerswerk

  Als u een bijstandsuitkering ontvangt en wilt u vrijwilligerswerk doen, dan moet u vooraf toestemming vragen aan de gemeente. Uw vrijwilligerswerk mag een betaalde baan niet in de weg staan.

 • Milieuvervuiling melden

  Iedereen moet zich aan de milieuregels houden. De gemeente, politie en andere organisaties controleren dit. Als u in uw omgeving ziet dat een persoon of bedrijf het milieu vervuilt, meldt u dit bij de gemeente.

 • Seksbedrijf starten

  Als u een seksbedrijf wilt starten, overlegt u eerst met de gemeente of dit kan en of u een vergunning nodig hebt. Ook wanneer uw seksbedrijf wordt overgenomen of stopt, meldt u dit bij de gemeente. Seksbedrijven zijn bijvoorbeeld: seksbioscopen bordelen escortbedrijven erotische massagesalons

 • Sociale huurwoning, urgentieverklaring

  De druk op de woningmarkt in de gemeente Nijkerk is erg groot. De voorwaarden om in aanmerking te komen voor een urgentieverklaring zijn daarom zeer streng.

 • Huisvestingsvergunning

  Conform de nieuwe huisvestingsverordening is het niet meer noodzakelijk om voor huurwoningen of koopwoningen een huisvestingsvergunning aan te vragen.Lees meer informatie in de Huisvestingsverordening 2015 die u kunt vinden op www.overheid.nl.

 • Watervergunning

  Voor bepaalde activiteiten met grondwater en (in of op) het oppervlaktewater hebt u een watervergunning nodig. Oppervlaktewater is water in: sloten plassen vijvers kanalen meren beken rivieren

 • Geluidswagen gebruiken

  Het is verboden om met een geluidswagen door de straten te rijden om oproepen te doen of om muziek te laten horen. Als u toch een geluidswagen wilt gebruiken, hebt u een ontheffing nodig van de gemeente.

 • Spoedeisend zorg of hulp nodig?

  In levensbedreigende situaties belt u 112. Buiten praktijkuren van de huisarts kunt u terecht bij Huisartsenpost Meander Medisch Centrum Amersfoort (085) 773 11 00. Wanneer u met spoed hulp of zorg nodig heeft, kunt u buiten de kantoortijden terecht bij verschilllende instanties.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties