Resultaten

11 - 20 van de 47 Resultaten
Toon producten van Oegstgeest
 • Trouwen

  U wilt gaan trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan. Een leuke tijd met alle voorbereidingen. Maar ook moet u een aantal zaken bij de gemeente regelen. Als u het contactformulier invult zal iemand van de afdeling publiekszaken contact met u opnemen om verdere afspraken te maken.

 • Geboorteaangifte

  De geboorte van een kind moet binnen 3 dagen aangegeven worden in de gemeente waar het kind geboren is.

 • Erkenning van (ongeboren) kind

  Bent u niet getrouwd en heeft u geen geregistreerd partnerschap? Dan heeft uw kind bij de geboorte wettelijk gezien alleen een moeder. Als u de wettelijke vader of duomoeder wilt zijn dan moet u het kind erkennen.

 • Aangifte van overlijden

  Als er iemand is overleden, doet u hiervan aangifte in de gemeente waar de persoon is overleden. De gemeente verwerkt het overlijden van deze persoon in de burgerlijke stand en de basisregistratie personen (BRP). Als de overledene niet in Oegstgeest staat ingeschreven, wordt dit doorgegeven aan de gemeente waar hij of zij staat ingeschreven.

 • Scheiden en ontbinden

  Wilt u uw huwelijk beëindigen? Dan kunt u dit laten ontbinden door een echtscheiding. Meestal regelt uw advocaat dit voor u. De echtscheiding moet binnen 6 maanden na de uitspraak worden doorgegeven aan de gemeente waar u trouwde. Na de inschrijving in de registers van de burgerlijke stand is uw echtscheiding pas definitief.

 • Leerlingenvervoer

  Vervoer naar en van school is soms mogelijk voor speciale groepen leerlingen en/of als de school verder dan zes kilometer van uw huis ligt.

 • Identiteitskaart

  U vraagt een Identiteitskaart aan wanneer u gaat reizen binnen de lidstaten van de Europese Unie. U moet hier eerst een afspraak voor maken. De identiteitskaart moet persoonlijk aangevraagd worden en na een week persoonlijk afgehaald worden.

 • Uittreksel BRP

  Soms hebt u een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP) nodig. Dit is een verklaring van de gemeente dat u in Oegstgeest woont. Op het standaard uittreksel staat uw naam, adres, geboorteplaats en –datum.

 • Verklaring omtrent gedrag

  Een verklaring omtrent het gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Werkgevers of instanties kunnen daar om vragen als u bijvoorbeeld gaat werken in de kinderopvang, het onderwijs of als u een wapenvergunning wilt aanvragen.

 • Bewijs van in leven

  Een bewijs van in leven zijn (Attestatie de vita) is een schriftelijke verklaring dat u in leven bent. Pensioenfondsen of andere uitkerende instanties kunnen daar om vragen. Staat u in Oegstgeest ingeschreven? Vraag dit bewijs dan bij ons aan. Let op! Online is het niet mogelijk om gratis een bewijs van in leven zijn aan te vragen. Dit kan alleen op afspraak aan de balie.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties