Resultaten

11 - 20 van de 68 Resultaten
Toon producten van Opsterland
 • Blijverslening consumptief en Verzilverlening

  Comfortabel, duurzaam en veilig wonen. Soms moet u uw woning daarvoor aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan een traplift of zonnepanelen. Via de gemeente kunt u hiervoor geld krijgen in de vorm van een Blijverslening consumptief of een Verzilverlening. Met beide leningen kunt u uw huis duurzamer, levensloopbestendiger en/of asbestvrij maken. Allebei de leningen hebben gunstige financiële voorwaarden, zoals een lage, vaste rente.

 • Contact projecten

  Heeft u vragen of opmerkingen over een project, dan kunt u contact opnemen met de gemeente Opsterland.

 • Digitale belastingaanslag

  Vanaf 2019 ontvangen alleen inwoners zonder MijnOverheid de aanslagen nog op papier. Ontvangt u als inwoner van Opsterland de gemeentelijke belastingaanslag nog op papier? Dan kunt u ervoor kiezen om aanslagen digitaal te ontvangen. Meld u daarvoor aan bij MijnOverheid, vink de gemeente Opsterland aan als organisatie waarvan u post wilt ontvangen en vul uw e-mailadres in. 

 • Drank- en horecavergunning

  Wilt u als ondernemer alcohol verstrekken of schenken? Dan hebt u een drank- en horecavergunning nodig. U krijgt deze vergunning als u aan een aantal eisen voldoet. Ook paracommerciële instellingen die alcohol schenken hebben daarvoor een vergunning nodig. Bijvoorbeeld sportkantines, wijkgebouwen, clubhuizen, en kerken met een feestzaal.

 • Evenementenvergunning

  Wilt u een activiteit of evenement organiseren? Vaak heeft u hier een vergunning voor nodig. Naast toestemming om ergens iets te organiseren heeft u vaak ook nog ontheffingen nodig voor bijvoorbeeld het schenken van alcohol of brandveilig gebruik van een tent.   De gemeente is bij de meeste evenementen verantwoordelijk voor de veiligheid. Soms is er een evenementenvergunning nodig om ervoor te zorgen dat de organisator het evenement op een verantwoorde manier uitvoert. In andere gevallen is een melding klein evenement voldoende.

 • Geboorte

  Als een kind is geboren, doet iemand die bij de bevalling aanwezig was aangifte. Dit moet binnen drie dagen bij de gemeente waar het kind is geboren.

 • Gehandicaptenparkeerkaart

  Heeft u een handicap of beperking? Dan kunt u in aanmerking komen voor een gehandicaptenparkeerkaart. Met deze kaart mag u op een gehandicaptenparkeerplaats parkeren. De kaart is geldig in de meeste Europese landen. Er zijn drie soorten parkeerkaarten: de bestuurderskaart, de passagierskaart en de instellingenkaart.

 • Gehandicaptenparkeerplaats

  Hebt u een handicap of beperking? Dan kunt u een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aanvragen vlakbij uw huis. Onder het blauwe bord met het rolstoelsymbool komt dan een wit bord met het kenteken van uw voertuig. Alleen uw auto of gehandicaptenvoertuig mag hier staan. 

 • Gemeentetoeslag peuteropvang

  De gemeente Opsterland vindt het belangrijk dat alle kinderen naar de peuteropvang kunnen gaan. Bent u alleenverdiener? Of werkt u niet? Dan kan de gemeente u financieel ondersteunen, zodat ook uw kind naar de peuteropvang kan.   

 • Geregistreerd partnerschap

  Gaat u een geregistreerd partnerschap aan? Dan meldt u dit bij de gemeente waar u het partnerschap wilt laten registreren. De kosten voor een geregistreerd partnerschap zijn gelijk aan de kosten van het sluiten van een huwelijk.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties