Resultaten

11 - 20 van de 107 Resultaten
Toon producten van Pekela
 • Driehoeksreclameborden

  Voor het tijdelijk maken van reclame kan gebruik gemaakt worden van driehoeksreclameborden. Hiervoor dient een melding worden gedaan bij de gemeente Pekela. Er mogen10 borden worden geplaats voor een periode van 14 dagen. Waar de borden worden geplaatst dient  u zelf te bepalen, wel dient u regeling te houden met de onderstaande voorwaarden.

 • Gratis trouwen en partnerschap

  Gratis trouwen of gratis een partnerschap aangaan kan alleen op maandagochtend om 8.30 uur en 9.00 uur.

 • Bezwaar en beroep

  Als u het niet eens bent met een schriftelijk besluit van de gemeente, kunt u hiertegen bezwaar maken. Bent u het niet eens met de beslissing op uw bezwaarschrift dan kunt u hiertegen in beroep gaan bij de rechtbank.

 • Gezondheidsverklaring rijbewijs

  Als u een rijbewijs aanvraagt, moet u soms een gezondheidsverklaring invullen. Vroeger ook wel 'Eigen verklaring' genoemd. Door deze verklaring in te vullen kan het CBR beoordelen of u geschikt bent om deel te nemen aan het verkeer. U moet zich medisch laten keuren in één van de volgende gevallen: U bent 75 jaar of ouder. U hebt klachten of aandoeningen die uw rijvaardigheid beïnvloeden. U vraagt een rijbewijs aan voor een vrachtwagen of bus (C1, C, C1E, CE, D1, D, D1E of DE).

 • Wob-verzoek doen

  Informatie van de overheid is zoveel mogelijk openbaar. Zoekt u informatie over ons beleid? Maar kunt u deze niet vinden? Vraag deze informatie dan bij ons op. Dit heet een Wob-verzoek. Vertel er duidelijk bij welke informatie u zoekt.

 • Legalisatie handtekening

  Een handtekening legaliseren betekent dat u bewijst dat uw handtekening echt is. Dit heeft u bijvoorbeeld nodig als u belangrijke documenten naar het buitenland moet sturen. Of als u bezoek krijgt uit een land waarvoor u een garantstelling moet geven. U moet daarvoor uw handtekening op het document komen zetten bij de gemeente.

 • Zienswijze indienen

  Wanneer u een reactie wilt geven op een ruimtelijk plan, zoals een ontwerpbouwvergunning. bestemmingsplan, of een wijzigingsplan, dan kunt u een zienswijze indienen. Ook wanneer inspraak op een ander gemeentelijk plan of project is opengesteld, kunt u een vaak zienswijze indienen. Zienswijzen kunnen worden ingediend tijdens de periode dat het ontwerpbesluit ter inzage ligt. Over het algemeen is hier een periode van 6 weken voor. Met een zienswijze die te laat wordt ingediend hoeft de gemeente geen rekening te houden.

 • Klacht over de gemeente

  Vindt u dat iemand van de gemeente u niet goed behandeld heeft? Bijvoorbeeld een ambtenaar of bestuurder? U kunt dan een klacht bij ons indienen. De klacht kan gaan over: hoe u behandeld bent dat u verkeerde of te weinig informatie heeft gekregen dat onze medewerkers niet op uw vragen reageren

 • Schadeclaim gemeente

  Heeft u schade door iets wat de gemeente heeft gedaan? Of juist door achterstallig onderhoud? In bepaalde situaties is de gemeente voor de schade aansprakelijk en kunt u de gemeente om een schadevergoeding vragen. Het moet duidelijk zijn dat het onze schuld is. Soms hebben we na uw aanvraag meer informatie nodig. We vragen u dan om dit aan ons te geven. We sturen u een brief met onze beslissing.

 • Begraven of cremeren

  Uw uitvaartondernemer regelt meestal alles rondom de begrafenis of crematie. De overledene mag pas na 36 uur begraven of gecremeerd worden. De overledene moet uiterlijk 6 werkdagen na het overlijden begraven of gecremeerd zijn. Er zijn twee gemeentelijke begraafplaatsen: Gemeentelijke begraafplaats Wedderweg, Oude Pekela Gemeentelijke begraafplaats H.B. Hulsmanstraat, Boven Pekela

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties