Resultaten

11 - 20 van de 157 Resultaten
Toon producten van Reusel-De Mierden
 • Verzoek om handhaving

  Als u denkt dat iemand de regels overtreedt dan kunt u de gemeente vragen om daar iets aan te doen. U doet dan een verzoek om handhaving.

 • Seksbedrijf starten

  Als u een seksbedrijf wilt starten, overlegt u eerst met de gemeente of dit kan en of u een vergunning nodig hebt. Ook wanneer uw seksbedrijf wordt overgenomen of stopt, meldt u dit bij de gemeente. Seksbedrijven zijn bijvoorbeeld: seksbioscopen bordelen escortbedrijven erotische massagesalons

 • Reclamemateriaal verspreiden

  Vaak kunt u zonder toestemming van de gemeente reclamemateriaal verspreiden, zoals flyers, folders of samples. De gemeente kan wel voorwaarden stellen aan de manier waarop u dit mag doen. U meldt uw plannen daarom vooraf bij de gemeente.

 • Belastingen, kopie aanslag

  U kunt bij de gemeente een kopie krijgen van de aanslag gemeentelijke belastingen, bijvoorbeeld als u de aanslag kwijt bent.

 • Omgevingsvergunning

  Voor bepaalde werkzaamheden aan of om uw huis of bedrijfspand hebt u een omgevingsvergunning nodig. Bijvoorbeeld als u gaat (ver)bouwen, slopen, een alarminstallatie plaatst of een boom wilt kappen.

 • Milieuklachten

  Heeft u klachten over het milieu (bodem, lucht of waterverontreiniging, overlast van stank, trillingen, stof of geluid), afvaldumpingen of meldingen over het zwemwater? Hiervoor kunt u terecht bij de MilieuKlachtenCentrale (MKC). Klacht doorgeven aan het MKC Het MKC wordt uitgevoerd door de Brabantse Omgevingsdiensten namens de Brabantse gemeenten en de provincie.

 • Bestemmingsplan bekijken

  Als u wilt weten wat er in het bestemmingsplan van een bepaald gebied staat, kunt u dit bekijken via Ruimtelijkeplannen.nl of op het gemeentehuis. In een bestemmingsplan staat hoe de grond in een gebied en de gebouwen die daarop staan, gebruikt mogen worden. Een gebied is bijvoorbeeld bestemd voor bedrijven of juist alleen voor woningen. De gemeenteraad bepaalt wat er in een bestemmingsplan staat.

 • Kinderopvang starten

  Er zijn verschillende soorten kinderopvang die u kunt starten. Denk bijvoorbeeld aan een: kinderdagverblijf; gastouderbureau; buitenschoolse opvang (BSO). Neem voordat u gaat starten het stappenplan kindercentrum starten of het stappenplan gastouderbureau starten goed door op de website van het Ondernemersplein. Als u gastouder wilt worden, gaat u voor meer informatie naar de website van de Rijksoverheid.

 • Peuterprogramma

  Het peuterprogramma speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van peuters. Wist je dat kinderen die deelnemen aan een peuterprogramma de overstap naar de basisschool gemakkelijker maken? Spelenderwijs wordt gewerkt aan de ontwikkeling van kinderen. Het peuterprogramma vindt twee ochtenden per week plaats. Peuters die risico lopen op achterstand, krijgen een vve-indicatie (voor- en vroegschoolse educatie) van het consultatiebureau. Deze peuters kunnen vier ochtenden per week deelnemen aan het peuterprogramma.

 • Leerplicht, bijzonder verlof of vrijstelling

  Kinderen van 5 tot 16 jaar zijn leerplichtig. Dit betekent dat zij volgens de wet naar school moeten. In sommige gevallen kunt u bijzonder verlof of vrijstelling aanvragen en hoeft uw kind niet naar school. Er zijn 3 soorten bijzonder verlof of vrijstelling: vrijstelling voor een paar uur per week voor kinderen van 5 jaar  vrijstelling van inschrijving op een school vrijstelling van schoolbezoek (goedgekeurd verlof)

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties