Resultaten

11 - 20 van de 125 Resultaten
Toon producten van Son en Breugel
 • Bijzonder transport

  Wilt u een groot jacht of een recreatiewoning vervoeren binnen de gemeentegrenzen? Het is verboden om goederen te transporteren buiten de wettelijke transporteisen zoals de maximale lengte of breedte van het transport. Onder bepaalde voorwaarden kunt u ontheffing krijgen. U kunt de transporteur vragen om de ontheffing bij de RijksDienstWegverkeer aan te vragen.

 • Bouwwerk, gereedmelding

  In een omgevingsvergunning voor bouwen staan regels waaraan u zich moet houden. Als u klaar bent met de werkzaamheden, dan meldt u dit bij de gemeente. De gemeente bekijkt dan of u gebouwd hebt volgens de regels in de vergunning. Als u volgens de regels gebouwd hebt, dan mag u het bouwwerk gaan gebruiken. Bij uw verleende omgevingsvergunning treft u de kaarten ‘melding start bouwwerkzaamheden’ en ‘gereedmelding bouwwerkzaamheden’ aan.

 • Reclame plaatsen

  U mag niet zomaar reclame plaatsen op of aan een gebouw. De reclame mag, bijvoorbeeld, het verkeer niet in gevaar brengen. Wilt u een reclamebord plaatsen aan een pand, dan vraagt u een omgevingsvergunning aan bij de gemeente. Het gaat om reclame die u op of aan een gebouw plaatst. Denk hierbij aan uithangborden, spandoeken en teksten of afbeeldingen op muren. Onder reclameaanduidingen wordt ook verstaan vlaggen, banners en raamstickers.

 • Identiteitskaart

  Een identiteitskaart aanvragen kan alleen op afspraak. Het aanvragen en ophalen doet u zelf. U betaalt de kosten bij de aanvraag. De identiteitskaart ligt na 5 werkdagen voor u klaar. Let op: leen je identiteitskaart niet uit, dit is strafbaar. Zie ook identiteitsfraude.

 • Inburgeren

  Als u in Nederland komt wonen, is het belangrijk dat u de Nederlandse taal leert. Het is ook belangrijk dat u leert hoe Nederlanders wonen en werken. Dit noemen we inburgeren. Als u het inburgeringsexamen hebt gehaald, dan bent u ingeburgerd.

 • Evenement organiseren

  Onze gemeente kent door het jaar heen vele grote en kleine, eenmalige en vaste evenementen. Daarnaast zijn er veel activiteiten en optredens in buurten, in de Kiosk of het Dommelbalkon. Een overzicht van alle evenementen en activiteiten in de gemeente Son en Breugel vindt u in de evenementenagenda.

 • Boom kappen

  Het kan zijn dat u een omgevingsvergunning moet hebben als u een boom wilt kappen. Ook als u zeer drastisch wilt snoeien, hebt u soms een kapvergunning nodig. Bijvoorbeeld als u de kroon uit een boom wilt verwijderen. Overleg altijd eerst met omwonenden of zij bezwaar hebben tegen het kappen van de boom.

 • Aangifte geboorte

  De geboorte van een kind moet u binnen 3 dagen aangeven in de gemeente waar het kind is geboren. U kunt uw geboorteaangifte online doorgeven of een telefonische afspraak maken. De vader of moeder doet aangifte. Als dit niet kan, moet iemand die aanwezig was bij de geboorte aangifte doen. Meer informatie hierover vindt u op rijksoverheid.nl.

 • Onderwijs

  De gemeente Son en Breugel kent meerdere basisscholen. U kunt uw kind(eren) vanaf 3 jaar oud aanmelden op de basisschool. De Ruimte  De Sonnewijzer    De Krommen Hoek  De Bloktempel  De Regenboog  De Stokland  De Harlekijn  Speciaal onderwijs: Emiliusschool (school voor kinderen met (zeer) ernstige en meervoudige beperkingen) Op de website Onderwijsinspectie vindt u meer informatie.

 • Individuele inkomenstoeslag

  De individuele inkomenstoeslag is er voor mensen die voor langere tijd een laag inkomen hebben. U krijgt deze uitkering als u geen uitzicht hebt op verbetering van uw inkomen. Uitbetaling De gemeente bepaalt de hoogte van de individuele inkomenstoeslag en betaalt de toeslag één keer per jaar uit. U kunt de toeslag vrij besteden.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties