- Loterij
Wilt u een loterij organiseren? Dan heeft u een loterijvergunning nodig.
- Bouwen en verbouwen
Wilt u gaan (ver)bouwen? Dan heeft u daarvoor meestal een vergunning nodig.
- Ingediende bouwplannen inzien
Wilt u bouwplannen inzien die anderen bij de gemeente hebben ingediend? Bijvoorbeeld omdat u uw visie wilt inbrengen op het bouwplan? Dan kunt u de plannen bij de gemeente inzien.
- Rijbewijs
U kunt uw rijbewijs aanvragen of vernieuwen bij de gemeente waar u bent ingeschreven. Uw rijbewijs is in de meeste gevallen 10 jaar geldig.
- Afvalstoffenheffing
De gemeente verzamelt en verwerkt uw afval. U betaalt hiervoor afvalstoffenheffing, ook als u weinig of geen afval aanbiedt. Van de afvalstoffenheffing betaalt de gemeente ook de inzameling van glaswerk en oud papier.
- Subsidie voor dorpshuizen en wijkgebouwen
Een stichting voor een dorpshuis of wijkgebouw kan subsidies aanvragen voor:
administratieve en organisatiekosten
voor medefinanciering van onderhoud
- Kleine subsidies tot € 5.000,-
Subsidies tot € 5.000,- zijn kleine subsidies. De aangevraagde kleine subsidies worden na beoordeling meteen vastgesteld. Wel kan binnen 3 jaar steekproefsgewijs worden gecontroleerd.
- Melding inrit/oprit
Wilt u een inrit/oprit maken naar de weg of een verandering brengen in een bestaande inrit/oprit naar de weg? Meld dit dan aan de gemeente.
- Terrasvergunning
Wilt u bij uw horeca- of winkelbedrijf een terras exploiteren? Dan heeft u geen terrasvergunning nodig, mits u voldoet aan de opgestelde Nadere regels voor het hebben van terrassen.
- Stookontheffing
Als u vuur wilt stoken, heeft u hiervoor toestemming nodig van de gemeente. Dit wordt een stookontheffing genoemd.