Resultaten

11 - 20 van de 147 Resultaten
Toon producten van Terneuzen
 • Bijdrage kosten leerlingenvervoer

  Het Regionaal Bureau Leerplicht (RBL) behandelt de aanvragen voor een bijdrage in de kosten voor het leerlingenvervoer. Ga naar lereninzeeland.nl voor meer informatie. Aanvragen Op de website van het RBL kunt u het aanvraagformulier downloaden. Het aanvraagformulier stuurt u op naar het RBL samen met een inkomensverklaring (voorheen IB60-verklaring). De inkomensverklaring vraagt u aan bij de Belastingdienst. Vraag om de verklaringen van het belastbaar inkomen van beide ouders. De verklaring is niet nodig voor leerlingen die naar een school voor (voortgezet) speciaal onderwijs gaan. Als de leerling meerderjarig is en handelingsbekwaam, kan hij of zij de aanvraag zelf doen.

 • Belastingen, algemene informatie

  U ontvangt van Sabewa Zeeland een gecombineerd aanslagbiljet “gemeentelijke heffingen” waarop verschillende soorten belastingen voorkomen. Als dat voor u geldt, ziet u op het aanslagbiljet ook de WOZ-waarde. Ook wel de WOZ-beschikking genoemd Sabewa Zeeland verzorgt de belastingen van de gemeente Terneuzen voor de volgende soorten belastingen: Afvalstoffenheffing Forensenbelasting Hondenbelasting Onroerende zaakbelasting Rioolheffing Toeristenbelasting BIZbijdrage Op de website van Sabewa vindt u informatie over de tarieven die bij deze belastingen horen. Verder vind u meer informatie en formulieren voor verschillende aanvragen op de website van Sabewa-Zeeland

 • Duurzaam bouwloket

  Alle informatie over energiebesparende maatregelen voor uw woning kunt u vinden op ons Duurzaam Bouwloket (energieloket). U kunt energie besparen door uw buitenmuren te isoleren, zonnepanelen te plaatsen of gebruik te maken van wind- of bodemenergie. Op de site vindt u ook mogelijkheden voor een lening of subsidie om deze duurzame verbeteringen uit te voeren.   Duurzaam Bouwloket Kijk ook eens op de website van Rijksdienst voor ondernemers of Energiebesparendoejenu.nl. Hier vindt u nog meer informatie en subsidiemogelijkheden.

 • Milieuvergunning en -melding

  Sinds 1 oktober 2010 valt de milieuvergunning onder de omgevingsvergunning. Voor meer informatie over de omgevingsvergunning kunt u het product omgevingsvergunning bekijken. Voor bedrijven is het raadzaam ook via het Activiteitenbesluit Internet Module te controleren of u een milieumelding moet doen. Bent u er niet zeker van of met de omgevingsvergunning al uw gewenste activiteiten zijn gedekt, neem dan contact op met de RUD Zeeland

 • Fietskluis, verhuur

  In het Busstation Westerscheldetunnel in Terneuzen zijn fietskluizen ingebouwd. Het parkeerbureau van de gemeente beheert de fietskluizen. Het huren van een fietskluis kost: Per maand: € 10,00 Per jaar: € 40,00 De borg bedraagt € 30,00 euro. Voor meer informatie over het huren van een fietskluis of om u aan te melden, kunt u online contact met ons opnemen. U kunt ook bellen met 0115 - 455 490.

 • Ondergrondse afvalcontainers

  Woont u in een flat of bovenwoning waar u uw afval kwijt kunt in een ondergrondse afvalcontainer? Dan heeft u een speciale badge (sleutelhanger) voor de ondergrondse container nodig. Bewoners van nieuwbouw-bovenwoningen of nieuwbouw-flats krijgen bij de oplevering een badge uitgereikt. De badge hoort bij een adres, niet bij een persoon. Als u verhuist, laat u de badge in de woning achter. Wanneer u de sleutelhanger verliest of als hij het niet meer doet, kunt u contact met ons opnemen. Stuur hiervoor een mail naar reinigingmailbox@terneuzen.nl. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

 • Exploitatievergunning

  Begint u een horecabedrijf of neemt u een horecabedrijf over? Bijvoorbeeld een: Hotel Restaurant Pension Cafetaria Snackbar Discotheek Buurthuis Clubhuis Coffeeshop Dan heeft u altijd een exploitatievergunning nodig. Een bibob-toets kan deel uitmaken van de vergunningaanvraag. Neem voor aanvraag eerst contact op met de vakafdeling.   Meer informatie Voor meer informatie kunt u contact opnemen met team Vergunningen en Handhaving, tel 14 0115.  

 • Overleden (huis)dieren

  De gemeente ruimt dode dieren langs de openbare weg op. U kunt een melding doen via het formulier Melding Openbare Ruimte (MOR). Is uw huisdier overleden, dan kunt u het dier wegbrengen naar de Milieustraat. Wanneer u een dier laat inslapen door een dierenarts is het ook mogelijk het dier bij de dierenarts achter te laten.   Melding doen   Dier vermist of gevonden? Neem contact op met Stichting Amivedi . Zij verzorgen de registratie van vermiste en gevonden huisdieren. Leeft het dier nog, dan kunt u ook de Dierenambulance bellen. De Dierenambulance neemt géén dode dieren mee.

 • Snuffelmarkt

  Op dit moment zijn snuffelmarkten verboden. Kijk op de website van de Rijksoverheid voor de laatste informatie over de coronamaatregelen. Een snuffelmarkt is een markt in een voor het publiek toegankelijk gebouw. Er zijn hoofdzakelijk tweedehands en ongewone goederen te koop. Of er diensten worden aangeboden vanaf een standplaats. Voor een snuffelmarkt heeft u altijd een vergunning nodig. Hoe vraag ik een vergunning aan? Klik op de knop 'Evenementenvergunning aanvragen'. U heeft hiervoor DigiD nodig of eHerkenning voor bedrijven. Doe uw aanvraag minimaal 12 weken van te voren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met team Vergunningen en Handhaving, tel 14 0115.   Evenementenvergunning aanvragen  

 • Subsidie energiemaatregelen sportverenigingen

  De landelijke subsidieregeling “Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties” heeft als doel energiebesparende maatregelen en duurzame energie te stimuleren bij sportaccommodaties. Voor sportverenigingen is de energierekening zo’n 10-20% van de begroting. Hier is vaak veel winst op te behalen. Zij kunnen daarom subsidie aanvragen voor maatregelen zoals LED verlichting, isolatie, zonnepanelen en zonneboilers. Subsidiebedragen en budget Sportverenigingen kunnen subsidie aanvragen voor 30% van de kosten van energiebesparende maatregelen, sportstichtingen 15%. Deze subsidie is alleen beschikbaar voor investeringen van meer dan €3000,-. Als de vereniging eerst een energieadvies laat maken wordt de subsidie met €500,- verhoogd. Er kan maximaal €125.000,- subsidie per aanvrager per jaar worden aangevraagd. Arbeidskosten zijn niet subsidiabel. De subsidieregeling loopt tot en met 2020 en heeft een budget van 6 miljoen euro per jaar. Aanvraag Jaarlijks in januari kan de subsidie worden aangevraagd via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland www.rvo.nl. Hiervoor hebt u eHerkenning met niveau 1 nodig. Zonder deze eHerkenning kunt u geen digitale aanvraag indienen via het eLoket. Meer informatie De voorwaarden en de maatregelenlijst staan op www.rvo.nl, zoek op “subsidieregeling energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties”. Op deze website is ook een stappenplan voor de subsidie te downloaden. Vragen kunt u ook per telefoon stellen aan de helpdesk van RVO via het nummer 088-042.42.42.    

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties