Resultaten

11 - 20 van de 145 Resultaten
Toon producten van Terneuzen
 • Duurzaam bouwloket

  Alle informatie over energiebesparende maatregelen voor uw woning kunt u vinden op ons Duurzaam Bouwloket (energieloket). U kunt energie besparen door uw buitenmuren te isoleren, zonnepanelen te plaatsen of gebruik te maken van wind- of bodemenergie. Op de site vindt u ook mogelijkheden voor een lening of subsidie om deze duurzame verbeteringen uit te voeren.   Duurzaam Bouwloket Kijk ook eens op de website van Rijksdienst voor ondernemers of Energiebesparendoejenu.nl. Hier vindt u nog meer informatie en subsidiemogelijkheden.

 • Materiaal voor evenement huren

  Voor een evenement kunt u materiaal lenen van de gemeente. Hier zijn kosten aan verbonden. Goederen die geleend kunnen worden zijn bijvoorbeeld: Vlaggenmasten Vlaggen Podiumwagen (Podium) Dranghekken Containers Muziek kiosk (muziektent) Hoe kan ik materiaal huren van de gemeente? U kunt een aanvraag voor materiaal doen door de kostenberekening in te vullen en deze als bijlage toe te voegen bij het contactformulier. Gebruik de knop 'Aanvraag indienen'. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met team Stadsservice, tel 14 0115.   Aanvraag indienen  

 • Milieuvergunning

  Sinds 1 oktober 2010 valt de milieuvergunning onder de omgevingsvergunning. Voor meer informatie over de omgevingsvergunning kunt u het product omgevingsvergunning bekijken. Voor bedrijven is het raadzaam ook via het Activiteitenbesluit Internet Module te controleren of u een milieumelding moet doen. Bent u er niet zeker van of met de omgevingsvergunning al uw gewenste activiteiten zijn gedekt, neem dan contact op met de RUD Zeeland

 • Fietskluis, verhuur

  In het Busstation Westerscheldetunnel in Terneuzen zijn fietskluizen ingebouwd. Het parkeerbureau van de gemeente beheert de fietskluizen. Het huren van een fietskluis kost: Per maand: € 10,00 Per jaar: € 40,00 De borg bedraagt € 30,00 euro. Voor meer informatie over het huren van een fietskluis of om u aan te melden, kunt u online contact met ons opnemen. U kunt ook bellen met 0115 - 455 490.

 • Ondergrondse afvalcontainers

  Woont u in een flat of bovenwoning waar u uw afval kwijt kunt in een ondergrondse afvalcontainer? Dan heeft u een speciale badge (sleutelhanger) voor de ondergrondse container nodig. Bewoners van nieuwbouw-bovenwoningen of nieuwbouw-flats krijgen bij de oplevering een badge uitgereikt. De badge hoort bij een adres, niet bij een persoon. Als u verhuist, laat u de badge in de woning achter. Wanneer u de sleutelhanger verliest of als hij het niet meer doet, kunt u contact met ons opnemen. Stuur hiervoor een mail naar reinigingmailbox@terneuzen.nl. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

 • Overleden (huis)dieren

  De gemeente ruimt dode dieren langs de openbare weg op. U kunt een melding doen via het formulier Melding Openbare Ruimte (MOR). Is uw huisdier overleden, dan kunt u het dier wegbrengen naar de Milieustraat. Wanneer u een dier laat inslapen door een dierenarts is het ook mogelijk het dier bij de dierenarts achter te laten.   Melding doen   Dier vermist of gevonden? Neem contact op met Stichting Amivedi . Zij verzorgen de registratie van vermiste en gevonden huisdieren. Leeft het dier nog, dan kunt u ook de Dierenambulance bellen. De Dierenambulance neemt géén dode dieren mee.

 • Snuffelmarkt

  Een snuffelmarkt is een markt in een voor het publiek toegankelijk gebouw. Er zijn hoofdzakelijk tweedehands en ongewone goederen te koop. Of er diensten worden aangeboden vanaf een standplaats. Voor een snuffelmarkt heeft u altijd een vergunning nodig. Hoe vraag ik een vergunning aan? Klik op de knop 'Evenementenvergunning aanvragen'. U heeft hiervoor DigiD nodig of eHerkenning voor bedrijven. Doe uw aanvraag minimaal 12 weken van te voren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met team Vergunningen en Handhaving, tel 14 0115.   Evenementenvergunning aanvragen  

 • Subsidie energiemaatregelen sportverenigingen

  De landelijke subsidieregeling “Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties” heeft als doel energiebesparende maatregelen en duurzame energie te stimuleren bij sportaccommodaties. Voor sportverenigingen is de energierekening zo’n 10-20% van de begroting. Hier is vaak veel winst op te behalen. Zij kunnen daarom subsidie aanvragen voor maatregelen zoals LED verlichting, isolatie, zonnepanelen en zonneboilers. Subsidiebedragen en budget Sportverenigingen kunnen subsidie aanvragen voor 30% van de kosten van energiebesparende maatregelen, sportstichtingen 15%. Deze subsidie is alleen beschikbaar voor investeringen van meer dan €3000,-. Als de vereniging eerst een energieadvies laat maken wordt de subsidie met €500,- verhoogd. Er kan maximaal €125.000,- subsidie per aanvrager per jaar worden aangevraagd. Arbeidskosten zijn niet subsidiabel. De subsidieregeling loopt tot en met 2020 en heeft een budget van 6 miljoen euro per jaar. Aanvraag Jaarlijks in januari kan de subsidie worden aangevraagd via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland www.rvo.nl. Hiervoor hebt u eHerkenning met niveau 1 nodig. Zonder deze eHerkenning kunt u geen digitale aanvraag indienen via het eLoket. Meer informatie De voorwaarden en de maatregelenlijst staan op www.rvo.nl, zoek op “subsidieregeling energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties”. Op deze website is ook een stappenplan voor de subsidie te downloaden. Vragen kunt u ook per telefoon stellen aan de helpdesk van RVO via het nummer 088-042.42.42.    

 • Wegslepen voertuigen op de openbare weg

  Bij de gemeente en de politie komen regelmatig klachten binnen over aanhangwagens, caravans en kampeerwagens die langdurig op de openbare weg staan geparkeerd. Op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening Terneuzen mogen deze voertuigen niet langer dan drie achtereenvolgende dagen op de openbare weg staan. De aanhangwagens nemen parkeerplaatsen in waardoor er een tekort ontstaat aan parkeerplaatsen. Of deze staan in het openbaar groen. Daarmee vormen deze een ontsierend en hinderlijk of zelfs gevaarlijk obstakel voor weggebruikers en voetgangers. Ook heeft dat een negatief effect op de leefomgeving.   Staan voertuigen langer dan drie achtereenvolgende dagen op de openbare weg? Dan brengt de toezichthouder een sticker aan op het voertuig. Daarop staat voor welke datum de eigenaar het voertuig van de openbare weg moet verwijderen. Ook vermeldt de sticker het overtreden voorschrift. Onderneemt de eigenaar geen actie? Dan verwijderen wij het voertuig van de openbare weg en voeren het af naar de gemeentelijke vestiging ‘De Koegors’, Koegorsstraat 4 in Terneuzen. Daar bewaren we het voertuig ten hoogste dertien weken. De gemeente publiceert deze verwijdering en de opslag van het voertuig in de gemeentelijke rubriek van het Zeeuws Vlaams Advertentieblad. Daarin vragen we de eigenaar contact op te nemen. Als de eigenaar zich meldt kan deze het voertuig terug krijgen, na betaling van de kosten van verwijdering en opslag. Meldt de eigenaar zich niet? Dan verkopen of vernietigen wij het voertuig.

 • Groente-, fruit- en tuinafval (GFT)

  In de groene container gooit u groente-, fruit- en tuinafval en etensresten. Eens in de twee weken halen wij de groene container op. We spoelen de GFT container zo vaak mogelijk. We kunnen niet spoelen als het vriest. Wat mag er in de groene container? In de groene container mag: Groente-, fruit- en snijresten en schillen Aardappelen, aardappelschillen, brood, rijst, deeg, pasta Etensresten, gekookt of ongekookt, Zuivelproducten zoals kaas Ei-, vis- en vleesresten, ook botjes en graten Jus en bakvet (gestold) Notendoppen, (mossel)schelpen en eierschalen Losse thee en koffiedik (papieren filter mag er ook bij) Koekjes, snoep, chocolade, noten, pitten, snacks Bloemen en planten Klein/fijn snoeiafval, loof, gemaaid gras en bladeren Tuin- en potgrond Takken, stronken, stammetjes Strooisel (hooi, stro, zaagsel) gebruikt voor kleine knaagdieren (zoals cavia, konijn, hamster) met hun poep  

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties