Resultaten

11 - 20 van de 107 Resultaten
Toon producten van Vijfheerenlanden
 • Vreemdelingenpaspoort

  U woont in Nederland en u heeft niet de Nederlandse nationaliteit. Wel heeft u een geldige verblijfsvergunning. Dan kunt u een vreemdelingenpaspoort aanvragen. Dit kan alleen als u in uw land van herkomst geen paspoort kunt krijgen. Informeer bij het consulaat of de ambassade of dit bij u het geval is. Met het vreemdelingenpaspoort mag u niet reizen naar uw land van herkomst. Een vreemdelingenpaspoort is maximaal 5 jaar geldig.

 • Geslacht veranderen

  Wilt u uw geslacht aan laten passen? Dit kan bij de gemeente waar u geboren bent. U kunt ook meteen uw voornaam wijzigen. We passen de gegevens aan op de geboorteakte. Woont u hier? Dan passen we ook de BRP aan. Woont u niet in deze gemeente? Dan geven we de gegevens door aan de gemeente waar u woont. Let op! Na aanpassing in de BRP is uw identiteitsbewijs niet meer geldig. Vraag een nieuwe aan. Dit doet u bij de gemeente waar u woont.

 • Ventvergunning

  Verkoopt u spullen langs de weg of aan huis? Daarvoor heeft u een vergunning nodig. De vergunning is persoonlijk. Uw naam staat er dus op. De ventvergunning is bedoeld voor mensen die steeds op een andere plek hun spullen verkopen. De ventvergunning is niet bedoeld voor bedrijven die hun spullen aan huis bezorgen. Als u een stalletje heeft en klanten naar u toe moeten komen, heeft u een standplaatsvergunning nodig.

 • Echtscheiding melden

  Een scheiding of ontbinding van het partnerschap regelt u via de rechter. Meestal met een advocaat. U meldt de scheiding binnen 6 maanden. Dit doet u bij de gemeente waar u getrouwd bent of uw geregistreerd partnerschap aangegaan bent. Vaak regelt uw advocaat dit voor u. Wij zetten de scheiding in het register. U mag een geregistreerd partnerschap zonder rechter beëindigen, als u geen minderjarige kinderen heeft. Om uw huwelijk te beëindigen moet u altijd naar de rechter.

 • Tweede paspoort

  Een tweede paspoort is een paspoort voor mensen die veel reizen naar landen waarvoor een visum nodig is. Of naar landen die in conflict met elkaar zijn. Een tweede paspoort ziet eruit als een gewoon paspoort maar is 2 jaar geldig. 

 • Partnerschap omzetten in een huwelijk

  Dit kan handig zijn als u bijvoorbeeld naar een land verhuist dat geen geregistreerd partnerschap erkent. Andersom is het niet mogelijk. U kunt een huwelijk niet omzetten in een geregistreerd partnerschap.

 • Bouwarchief

  In het bouwarchief van de voormalige gemeenten Leerdam, Vianen en Zederik vindt u de verleende vergunningen per adres zoals de aanvraag bouwvergunning en bouwtekeningen. U kunt deze documenten opvragen.

 • Zakenpaspoort

  Een zakenpaspoort is een paspoort voor mensen die heel veel naar verschillende landen reizen. Het is hetzelfde als een gewoon paspoort maar dan dikker. Er zitten 66 bladzijden in. Hierdoor is er meer ruimte voor stempels en visa. Een zakenpaspoort is 10 jaar geldig. Het komt in plaats van een gewoon paspoort.

 • In beroep gaan

  Hebben wij een beslissing genomen op uw bezwaar en bent u het er niet mee eens? Of is er een besluit waar u geen bezwaar tegen kunt maken? Soms kunt u dan in beroep gaan bij de rechtbank. Doe dit schriftelijk. Het staat erbij in het besluit of u in beroep kunt gaan en waar u uw brief naar toe kunt sturen.

 • Huldiging sporters

  Gemeente Vijfheerenlanden is trots op sporters en teams die een belangrijke prestatie hebben geleverd. Het komt regelmatig voor dat een team of individuele sporter regionaal, provinciaal of landelijk of zelfs internationaal in de prijzen valt. Het college van B&W (en de gemeenteraad) wil deze sporters graag kunnen huldigen. Het initiatief om in aanmerking te komen voor een huldiging ligt bij de sporter (en/of omgeving). In principe gebeurt dit vooraf aan de raadsvergadering. Voor het huldigen van teams wordt bij voorkeur aangesloten bij de huldiging die door de sportclub zelf wordt georganiseerd. 

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties