Resultaten

11 - 20 van de 212 Resultaten
Toon producten van Waalwijk
 • Koninklijk Predicaat

  Het predicaat 'Koninklijk' is een onderscheiding waardoor een onderneming of vereniging de aanduiding ‘Koninklijk’ aan haar naam mag toevoegen en de Koninklijke kroon mag voeren, bijvoorbeeld op briefpapier. Het is een soort visitekaartje waarmee u zich onderscheidt van uw branchegenoten. U kunt het predicaat alleen krijgen als u aan strikte voorwaarden voldoet.

 • Gemeentearchief bekijken

  Wilt u iets weten over de geschiedenis van uw familie (stamboomverkenning), woonhuis, bedrijf, buurt of de gemeente zelf? Heeft u informatie nodig voor een historisch werkstuk, scriptie of publicatie over de gemeente? Het Streekarchief Langstraat Heusden Altena kan dit soort vragen beantwoorden. Kijk voor meer informatie op www.salha.nl

 • Echtscheiding of einde geregistreerd partnerschap

  Uw echtscheiding of de beëindiging van uw geregistreerd partnerschap moet ingeschreven zijn bij de gemeente. U of uw advocaat moet de inschrijving regelen: Gaat het om echtscheiding? Dan regelt u dit bij de gemeente waar u getrouwd bent. Gaat het om de beëindiging van een geregistreerd partnerschap? Dan regelt u dit bij de gemeente waar uw geregistreerd partnerschap ingeschreven is. U hebt een uitspraak van de rechter nodig of een verklaring van uzelf en uw partner waarin staat dat u het geregistreerd partnerschap wilt beëindigen. De scheiding is pas definitief als deze stukken zijn ingeschreven bij de gemeente in de registers van de burgerlijke stand. Huwelijk in het buitenland geregistreerd? Is uw huwelijk ook in een ander land geregistreerd? Dan moet u de echtscheiding ook in dit land laten registreren. Neem contact op met de betreffende ambassade hoe u dit kunt doen.

 • Transport gevaarlijke stoffen

  Er is geen aangewezen route voor gevaarlijke stoffen in de gemeente Waalwijk.

 • Inburgeren

  U gaat inburgeren in Nederland. Daarom moet u de Nederlandse taal leren. U moet ook leren over het leven in Nederland. U kunt op verschillende manieren inburgeren. Voor meer informatie over inburgeren, kijk op www.inburgeren.nl. Participatieverklaring Een verplicht onderdeel van inburgering is de participatieverklaring. Bent u vluchteling, dan kunt u voor informatie terecht bij Vluchtelingenwerk Waalwijk. Bent u geen vluchteling en afkomstig van buiten de Europese Unie dan kunt u zich aanmelden voor de workshop participatieverklaring via info@waalwijk.nl of 0416-683456. Let op: deze informatie geldt niet voor mensen die willen naturaliseren tot Nederlander. Hiervoor gelden andere eisen. Kijk hiervoor bij Nederlander worden door naturalisatie.

 • Gemeentegrond gebruiken

  Wilt u grond gebruiken van de gemeente voor het plaatsen van een container of voor het plaatsen van bouwmaterialen? Dan meldt u dit aan de gemeente. Gebruik hiervoor het digitale formulier. Meldt u het verzoek tot het gebruik aan de gemeente en houdt u zich aan de voorwaarden* die in het formulier staan, dan krijgt u automatisch toestemming om de grond te gebruiken. Let op, gaat het om een enkele bouwcontainer, dan geldt de toestemming voor maximaal 1 maand. Wilt u de bouwcontainer langer gebruiken, dan vraagt u na deze maand opnieuw toestemming. U mag dan de grond gebruiken, maar de gemeente blijft altijd eigenaar. Doet u dit niet dan is het gebruik illegaal. Wij laten dan de container of bouwmaterialen verwijderen. Deze kosten komen voor uw rekening.  Let op! Voor het gebruiken van de grond betaalt u belasting. Gebruik gemeentegrond online melden

 • Afval, oud papier

  In onze gemeente halen de meeste verenigingen eens in de vier weken het oud papier (papier en karton) op. De ophaaldata vindt u in de AfvalWijzer app of via www.mijnafvalwijzer.nl Om het oud papier en karton zo goed mogelijk te kunnen inzamelen, vragen wij uw aandacht voor de manier waarop u dit afval aanbiedt. Aanbiedregels - Zet oud papier en karton verpakt in dozen of gebundeld aan de weg. Door de pakketten te bundelen, kunnen vrijwilligers het oud papier makkelijker inzamelen. Hiermee voorkomt u ook dat het papier wegwaait en houd u uw wijk schoon. - Zorg ervoor dat u dozen en papierbundels niet te zwaar en te groot maakt. Hiermee maakt u het tilwerk voor de vrijwilligers lichter. Bundels zwaarder dan 20 kilo zijn te zwaar en kunnen ze niet meenemen. - Zet oud papier niet te vroeg buiten als het regent. Nat papier is minder goed herbruikbaar. Op doordeweekse dagen halen verenigingen het papier vanaf 18:00 uur op. Op zaterdag vanaf 8:30 uur.  

 • Onroerend goed van gemeente kopen, huren of pachten

  De gemeente heeft onroerend goed in haar bezit in de vorm van gebouwen en soms ook woningen. Afhankelijk van het gemeentelijk beleid kunt u deze onroerende zaken kopen, huren of pachten. Ook kunt u in het bezit zijn van onroerende goederen in de vorm van gebouwen, woningen, opstallen of percelen. Deze onroerende zaken kunt u aan de gemeente, verhuren, verpachten of verkopen.  

 • Drank- en horecavergunning

  Wilt u alcohol verkopen en/of schenken in het openbaar, dan hebt u een drank- en horecavergunning nodig.Exploitatievergunning aanvragen Ontheffing drank en horeca aanvragen voor bedrijven Ontheffing drank en horeca aanvragen voor particulieren Melding wijziging leidinggevende

 • Alcohol schenken tijdens evenement

  Meestal mogen alleen horecabedrijven met een drank- en horecavergunning alcohol schenken. Wilt u bij een evenement alcohol verkopen, zoals bier, wijn, port of sherry? Dan moet u een ontheffing aanvragen.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties