Resultaten

11 - 20 van de 114 Resultaten
Toon producten van Westerkwartier
 • Adresonderzoek

  Staat er iemand op uw adres ingeschreven die er niet (meer) woont? Dan kunt u de gemeente vragen een adresonderzoek in te stellen. De gemeente zoekt dan uit wat het juiste adres is van deze persoon.

 • Omgevingsvergunning

  Voor bepaalde werkzaamheden aan of om uw huis of bedrijfspand hebt u een omgevingsvergunning nodig. Bijvoorbeeld als u gaat (ver)bouwen, slopen, een alarminstallatie plaatst of een boom wilt kappen ( kapvergunning ). Omgevingsloket online

 • Monument aanwijzen

  Een gemeentelijk monument is meestal een bijzonder gebouw, maar het kan ook een bijzondere brug of park zijn. Een woning of pand kan ook een monument worden. U kunt de gemeente vragen uw pand als gemeentelijk monument aan te wijzen.

 • Onroerend goed van gemeente kopen, huren of pachten

  De gemeente is eigenaar van onroerend goed, zoals huizen en gebouwen. Als u een huis of gebouw van de gemeente wilt kopen, huren of pachten dan kunt u dit aanvragen.

 • Baatbelasting

  De gemeente Westerkwartier heft geen baatbelasting.

 • Voorkeursrecht van de gemeente

  Voorkeursrecht betekent dat de gemeente als eerste een onroerende zaak mag kopen. Als u uw woning, pand of grond waarop een voorkeursrecht zit wilt verkopen, dan moet u uw onroerende zaak eerst te koop aanbieden aan de gemeente. De gemeente heeft dan recht op de eerste koop. Ook andere overheden kunnen een voorkeursrecht hebben.

 • Bedrijfspand/bedrijventerrein huren of kopen

  De gemeente Westerkwartier heeft bedrijfskavels te koop op bedrijvenpark Leeksterveld te Leek en in Grootegast. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Marcel van der Meulen, telefoonnummer 0594 55 16 12 of Bert Groenewolt, telefoonnummer 0594 50 88 86.

 • Boom kappen

  Voor het kappen van een boom met een omtrek van meer dan 110 centimeter heeft u in de meeste gevallen een omgevingsvergunning nodig. Een omgevingsvergunning kunt u aanvragen via het omgevingsloket online

 • Forensenbelasting

  De gemeente Westerkwartier heft geen forensenbelasting. Als u een tweede woning of stacaravan meer dan 90 dagen per jaar in de ene gemeente tot uw beschikking hebt, terwijl u ingeschreven staat in een andere gemeente, betaalt u forensenbelasting.

 • Kleding inzamelen

  Gooi kleding die u niet meer draagt niet weg. Met kleding kun je namelijk nog een heleboel doen. In de prullenbak/afvalcontainer gooien is echt zonde! Als u kleding inlevert voor hergebruik, is het beter voor uw portemonnee, zorgt u voor werkgelegenheid en het is beter voor het milieu.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties