Resultaten

11 - 18 van de 18 Resultaten
Toon producten van Zoeterwoude
 • Cliëntenraad Participatiewet

  De cliëntenraad Participatiewet behartigt de belangen van inwoners met een minimuminkomen. De cliëntenraad is een onafhankelijk adviesorgaan en bestaat uit inwoners van Zoeterwoude. Wilt u een vraag stellen of een afspraak maken met de cliëntenraad? Mail naar clientenraadzoeterwoude@gmail.com. Met uw vraag en gegevens wordt vertrouwelijk omgegaan.

 • Discriminatie melden

  Regelmatig worden mensen anders behandeld op gronden die er niet toe doen. Wordt u bijvoorbeeld uitgescholden door uw buren, omdat u een andere afkomst of huidskleur heeft? Wordt u niet serieus genomen vanwege uw handicap, of getreiterd op uw werk vanwege uw homoseksualiteit? Laat het er niet bij zitten en meld het bij Stichting voor Inclusie & discriminatiebestrijding. Direct melden

 • Afval scheiden: wat hoort waar?

  Heeft u vragen over afval scheiden? Kijk dan op www.afvalscheidingswijzer.nl. U kunt hier een zoekwoord intypen en ziet direct wat de juiste bak is voor uw afval. Elektrische apparaten zoals bijvoorbeeld een koelkast, oven of wasmachine kunt u inleveren bij de winkelier (bij aanschaf van een vergelijkbaar nieuw artikel) of laten ophalen door ‘het Warenhuis’. Meer informatie over 'het Warenhuis' vindt u op de website www.kringloopwarenhuis.nl. Kleine elektrische apparaten kunt u wel inleveren op de milieustraat.

 • Zoeterwoude voor Elkaar (ZVE)

  Hulp nodig of zelf iemand helpen met een klusje in huis, boodschappen doen, zorg bieden of als maatje begeleiden? Met de vrijwilligers van Zoeterwoude voor Elkaar is dat zo voor elkaar. De welzijnsorganisatie Zoeterwoude Voor Elkaar is er voor ouderen en hulpbehoevenden, zodat ze langer zelfstandig kunnen blijven wonen, voor mantelzorgers zodat zij zich gesteund voelen en voor iedereen die mee wil doen als vrijwilliger of als maatje. Zoeterwoude Voor Elkaar (ZVE) brengt de inwoners van Zoeterwoude met elkaar in contact, ondersteunt hen thuis en in de wijk. Samen met andere organisaties vergroot ze de zelfredzaamheid en betrokkenheid van burgers, vrijwilligers en zorgvragers. Ga voor meer informatie naar www.zoeterwoudevoorelkaar.nl. Steunpunt ZVE Zoeterwoude Rijndijk Kooikerspad 1 (zijkant Eendenkooi) 071- 5425611 (tijdens openingstijden) e-mail: SteunpuntZVE@outlook.com. Openingstijden: dinsdag van 13.15 - 15.15 uur Steunpunt ZVE Zoeterwoude Dorp Dorpsstraat 6 (bij De Buren) 06-23466093 (tijdens openingstijden) e-mail: SteunpuntZVE@outlook.com Openingstijden: vrijdag van 13.15-15.15 uur

 • Geschiedenis Zoeterwoude

  Zoeterwoude is veel ouder dan de meeste mensen denken. Al voor de Middeleeuwen was er sprake van het dorp Suetan – letterlijk ‘bij de Zoete’ – op ruwweg dezelfde plaats als het huidige dorp. Het eerste schriftelijke bewijs van bewoning is een inschrijving uit 885 in het goederenregister van het Bisdom Utrecht. Wilt u meer weten over de geschiedenis van Zoeterwoude? Kijk dan op de website van Stichting Oud Zoeterwoude. U vindt hier uitgebreide informatie over de geschiedenis van Zoeterwoude, een fotobeeldbank, genealogische gegevens en leuke wetenswaardigheden. Bezoek ook eens de Facebookpagina van Stichting Oud Zoeterwoude en de zeer actieve Facebookgroep Welke herinneringen heb jij aan Oud Zoeterwoude... ??

 • Paspoort

  U vraagt een paspoort aan bij de gemeente. Na werkdagen kunt u uw paspoort afhalen. Spoedaanvraag Als u uw paspoort snel nodig hebt, doet u een spoedaanvraag. Als u het paspoort voor 14.00 uur aanvraagt, kunt u het de volgende werkdag ophalen. U moet voor een spoedaanvraag wel extra betalen. Reizen met kinderen Kinderen moeten een eigen reisdocument hebben en mogen niet meer bijgeschreven staan in het paspoort van de ouders. Als u met uw kind naar het buitenland reist en u hebt een andere achternaam dan uw kind, dan hebt u een bewijs nodig dat u de vader of moeder bent of het ouderlijk gezag hebt. Lees meer over reizen met kinderen op de website van de Rijksoverheid. 

 • Organisaties voor gratis hulp

  Een overzicht van plekken en instanties waar u zo terecht kunt met uw hulpvraag. Gratis en zonder verwijsbriefje. Zoeterwoude voor Elkaar (ZVE) Hulp nodig of zelf iemand helpen met een klusje in huis, boodschappen doen, zorg bieden of als maatje begeleiden? Met de vrijwilligers van Zoeterwoude voor Elkaar is dat zo voor elkaar. Steunpunt De buren, Zoeterwoude Dorp Openingstijden: vrijdag van 13.15 - 15.15 uur Steunpunt de Eendenkooi, Zoeterwoude Rijndijk Openingstijden: dinsdag van 13.15 - 15.15 uur Ga naar Zoeterwoude voor Elkaar Mantelzorgondersteuning Eva Eva ondersteunt mensen met een hulpvraag, mantelzorgers, zorgvrijwilligers en beroepskrachten in Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude. Zo verbeteren we samen de levens van alle betrokkenen. Heeft u hulp nodig of bent u zelf mantelzorger of zorgvrijwilliger? Ga naar Wij zijn Eva

 • Vrijwilligerswerk

  Als u tijd over heeft en u wilt uw steentje bijdragen, dan kunt u vrijwilligerswerk gaan doen. Vrijwilliger van het jaar Vrijwilligers zijn vaak de drijvende kracht achter organisaties of verenigingen. Dat verdient een blijk van waardering! Daarom reikt de gemeente Zoeterwoude elk jaar tijdens de nieuwjaarsreceptie een prijs uit voor de vrijwilliger van het jaar. Wilt u iemand nomineren? Nomineer dan een vrijwilliger! Direct een vrijwilliger nomineren Vergoedingen voor vrijwilligers Als u vrijwilligerswerk doet, krijgt u soms een vergoeding voor de kosten die u maakt of een kleine vergoeding voor uw werkzaamheden. Meer informatie over vrijwilligersvergoedingen vindt u op www.belastingdienst.nl. Vrijwilligerswerk en uitkering Krijgt u een uitkering? Een vrijwilliger mag iemands werk in loondienst niet verdringen. Daarom moet het vrijwilligerswerk zijn goedgekeurd door de gemeente of een andere instantie van wie u de uitkering krijgt. Bel voor meer informatie (071) 5806300. Een verzekering voor alle vrijwilligers en mantelzorgers in Zoeterwoude De gemeente Zoeterwoude heeft voor vrijwilligers, mantelzorgers en maatschappelijke stagiaires een collectieve verzekering afgesloten. Doet u vrijwilligerswerk, bent u mantelzorger of maatschappelijk stagiair? Dan bent u automatisch verzekerd via de gemeente, aanmelden is dus niet nodig. De gemeente wil er met deze verzekering voor zorgen dat u geen 'gedoe' krijgt als er bijvoorbeeld sprake van schade is. Wie is verzekerd? Alle inwoners van Zoeterwoude  die vrijwilligerswerk doen, mantelzorg verlenen of een maatschappelijke stage lopen. Wat is verzekerd? Schade veroorzaakt door een vrijwilliger aan eigen spullen of van een ander en rechtsbijstand. Niet verzekerd Niet verzekerd is schade veroorzaakt door diefstal of vermissing van spullen en schade door werkzaamheden met open vuur (vuurwerk). Wat te doen bij schade Heeft u schade? En kunt u deze schade met een andere verzekering terugvragen? Dan gaat die verzekering vóór de Vrijwilligersverzekering. Dat heet ‘secundaire dekking’. Het maakt daarbij niet uit wanneer die andere verzekering afgesloten is. U kunt schade digitaal aanmelden met het online schadeformulier. Servicepunt71, de dienstverleningsorganisatie voor de Leidse regiogemeenten, stuurt het formulier door naar Centraal Beheer, de verzekeringsmaatschappij. De verzekeringsmaatschappij behandelt de schade en neemt contact met u op. Heeft u vragen over deze verzekering? Neemt dan contact op met Servicepunt71 op 071-516 5255 of via AenV@servicepunt71.nl.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties