Zoekresultaat

128 Resultaten
Toon producten van Westerwolde
 • Trouwen in Westerwolde

  In Westerwolde kunt u trouwen of uw partnerschap laten registeren in één van de gemeentehuizen of in een zelfgekozen locatie (mits die voldoet aan de voorwaarden). Neem tijdig contact op zodat we uw trouwdatum kunnen vastleggen en deze bijzondere dag samen met u goed kunnen regelen.

 • Vreemdelingenpaspoort

  Woont u in Nederland en heeft u niet de Nederlandse nationaliteit? En geen vluchtelingenstatus? Dan heeft u een vreemdelingenpaspoort nodig als u naar het buitenland wilt. Voor het aanvragen van een vreemdelingenpaspoort gaat u naar het gemeentehuis. U betaalt bij het aanvragen en krijgt bericht van ons als uw document klaar ligt.

 • Vluchtelingenpaspoort

  Woont u in Nederland en heeft u een vluchtelingenstatus? Dan heeft u een vluchtelingenpaspoort nodig als u naar het buitenland wilt. Voor het aanvragen van een vluchtelingenpaspoort gaat u naar het gemeentehuis. U betaalt bij het aanvragen. Het paspoort ligt vervolgens na 5 werkdagen voor u klaar in het gemeentehuis waar u de aanvraag hebt gedaan.

 • Tweede paspoort

  Reist u veel voor zaken, uw beroep of privé? U kunt dan een tweede Nederlands paspoort aanvragen. U gaat hiervoor naar het gemeentehuis. U betaalt bij de aanvraag. Het paspoort ligt vervolgens na 5 werkdagen voor u klaar in het gemeentehuis waar u de aanvraag hebt gedaan.

 • Hulp bij opvoeding

  Voor informatie of advies over de opvoeding van uw kinderen kunt u contact opnemen met het Centrum Jeugd, Gezin en Veiligheid (CJGV). Als jongere kun je hulp krijgen als jij je niet prettig voelt of problemen hebt.

 • Vuur stoken

  Voor het stoken van vuur heeft u een ontheffing nodig, deze vraagt u schriftelijk aan bij de gemeente. U krijgt ontheffing voor 1 dag, het verbranden moet plaatsvinden binnen een maand. 2 dagen voor de daadwerkelijke verbranding meldt u dit bij de gemeente. U mag alleen vuur stoken met snoei- en tuinafval, u heeft geen ontheffing nodig voor terrashaarden, vuurkorven, vuur voor koken, fakkels.

 • Afvalstoffenheffing

  Jaarlijks betaalt u afvalstoffenheffing. U ontvangt hiervoor eind februari een aanslag via de post. Als u het niet eens met de aanslag of als u vragen heeft, dan kunt u met ons bellen. Wij kunnen u zaken uitleggen en proberen zo samen met u tot een oplossing te komen.

 • Rioolheffing

  Jaarlijks betaalt u belasting voor het riool en afvoeren van afvalwater als u een woning of een bedrijfspand in Westerwolde bezit. Eind februari 2019 ontvangt u hiervoor een belastingaanslag. Als u het niet eens met de aanslag of als u vragen heeft, dan kunt u met ons bellen. Wij kunnen u zaken uitleggen en proberen zo samen met u tot een oplossing te komen.

 • Onroerende zaakbelasting

  U betaalt ieder jaar onroerende zaakbelasting (OZB) als u een eigen woning heeft, of een bedrijfsgebouw zoals een winkel of kantoor. Of als u een stuk grond heeft of gebruikt. Hiervoor ontvangt u een belastingaanslag. De hoogte van uw OZB hangt af van de waarde van uw pand of grond: de WOZ-waarde. De berekening van de WOZ-waarde vindt u in het taxatieverslag. Als u het niet eens bent met de hoogte van uw aanslag of de WOZ-waarde, dan kunt u bezwaar maken.

 • Blijverslening voor langer zelfstandig wonen

  Met een blijverslening leent u geld om uw woning aan te passen, zodat u langer thuis kunt wonen. De maandlasten zijn afhankelijk van de hoogte van de lening.

Verfijn zoekopdracht

Toon producten van: Westerwolde

Geen verfijning beschikbaar.

Acties