Resultaten

191 - 200 van de 211 Resultaten
Toon producten van Amstelveen
 • Grafbeheer

  De geregistreerde rechthebbende is de financieel verantwoordelijke persoon. Hij/zij is tevens contactpersoon en kan beslissingen nemen ten opzichte van de de beheerder (gemeente).  De geregistreerde rechthebbende geeft aan wie in het particulier graf begraven mag worden en vraagt een gedenkteken aan. De geregistreerde rechthebbende van een particulier graf, urnengraf of een urnennis, gaat een verbintenis aan met de beheerder van de begraafplaats voor minimaal 20 jaar. Deze termijn kan telkens met 10 jaar worden verlengd.

 • Subsidieregeling voorkoming woninginbraken

  De gemeente Amstelveen wil het aantal woninginbraken verlagen. De gemeente heeft een subsidieregeling ingesteld voor inwoners die maatregelen treffen om hun woning te beveiligen. U kunt gebruik maken van deze regeling bij de aanschaf van inbraakwerende materialen, die zijn goedgekeurd volgens het Politiekeurmerk veilig Wonen (PKVW). De omvang van de subsidieregeling is voor 2021 bepaald op € 30.000,-.

 • Aanwezigheidsvergunning speelautomaten

  Als u een kansspelautomaat, zoals een fruitautomaat, wilt plaatsen, moet u een vergunning aanvragen. Deze vergunning heet een aanwezigheidsvergunning. Voor een behendigheidsautomaat, zoals een enkele flipperkast, is geen vergunning nodig. De Wet op de kansspelen maakt een verschil tussen 'hoogdrempelige' en 'laagdrempelige’ inrichtingen.

 • Leerlingenvervoer aanvragen

  Ervaart u problemen met het brengen en halen van uw kind naar en van school bijvoorbeeld vanwege beperkingen die uw kind ervaart of vanwege de noodzaak voor het bezoeken van een speciale school die ver uit de buurt ligt? Hier vindt u informatie over leerlingenvervoer, de voorwaarden en het aanvragen.

 • Parkeren van grote voertuigen (Parkeerontheffing)

  U kunt een Parkeerontheffing aanvragen als het noodzakelijk is om een voertuig te parkeren op plekken waar een parkeerverbod geldt. U moet bijvoorbeeld een Parkeerontheffing aanvragen als u een verhuiswagen of een autolaadkraan wilt parkeren op de rijbaan of het trottoir.

 • Alcohol tijdelijk schenken

  Het is verboden om buiten uw horecabedrijf alcoholische dranken te verkopen. U kunt voor speciale evenementen, zoals Koningsdag, een ontheffing aanvragen. Met een ontheffing heeft u toestemming om tijdelijk zwak-alcoholische dranken te verkopen. U kunt een ontheffing krijgen voor maximaal 12 dagen achter elkaar.

 • Verklaring omtrent het gedrag aanvragen

  Werkgevers en andere organisaties kunnen om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen. Met een VOG laat u zien dat uw gedrag geen bezwaar is voor een bepaalde taak of functie. Justis onderzoekt of u iets strafbaars heeft gedaan in het verleden. Een VOG is bijvoorbeeld verplicht voor onderwijzers, beginnende taxichauffeurs en mensen in de kinderopvang. Een VOG kan ook nodig zijn als u:

 • Een kind erkennen en naam kiezen

  Als u niet automatisch de wettelijk ouder van een kind bent, kunt u een kind erkennen. U kunt dan ook kiezen welke achternaam het kind krijgt. U gaat hiervoor persoonlijk langs bij de gemeente. U bent of wordt binnenkort moeder, maar bent niet getrouwd of hebt geen geregistreerd partnerschap. Dan heeft uw kind bij de geboorte geen wettelijke vader of duomoeder. Daarvoor moet de vader of duomoeder het kind erkennen. Dit kan tijdens de zwangerschap, tijdens de geboorteaangifte of op een later moment. U regelt dit in het gemeentehuis.

 • Parkeerboete

  Heeft u een parkeerboete ontvangen? Dan vindt u een kaart met QR-code onder de ruitenwisser van uw voertuig. Op het kaartje staat waar de parkeerboete voor is. U ontvangt de bekeuring per post en betaalt via uw bank. Naheffingsaanslag parkeerbelasting In bepaalde gebieden moet u betalen om te parkeren. Dit heet parkeerbelasting. U betaalt deze belasting bij parkeerautomaten of via een parkeerapp op uw telefoon.

 • Projectsubsidies

  Amstelveen verstrekt jaarlijkse subsidies en projectsubsidies. Op deze pagina leest u meer over het aanvragen van projectsubsidies en de voorwaarden. Een projectsubsidie is een subsidie voor incidentele projecten of activiteiten, waarvoor het college voor een bepaalde tijd subsidie verstrekt. Meer informatie over jaarlijkse subsidies leest u op de pagina Jaarlijkse subsidies.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties