Resultaten

201 - 208 van de 208 Resultaten
Toon producten van Tynaarlo
 • Standplaatsvergunning

  Wilt u spullen verkopen of reclame maken vanuit een kraam of wagen op of aan de (openbare) weg? Of op een andere plaats die toegankelijk is voor publiek? Dan heeft u een van de standplaatsvergunningen nodig. Welke vergunning u precies moet hebben, hangt af van de soort standplaats.

 • NL-Alert

  Bij een noodsituatie in uw omgeving wilt u weten wat u moet doen. Daarom is er NL-Alert. Als bij u in de buurt een ramp gebeurt, dan ontvangt u een tekstbericht op je mobiel. Hierin staat precies wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen. Op de website van NL-Alert kunt u meer lezen over dit alarmsysteem en hoe u uw mobiele telefoon kunt instellen.

 • Vooroverleg bouwplannen

  Hebt u bouwplannen? Of gaat u verbouwen, aanbouwen of slopen? En wilt u van tevoren weten of dat vergunningplichtig is? Of hoeveel kans u maakt om een vergunning te krijgen? Dan kunt u kosteloos een zogenoemd ‘vooroverleg’ bij ons indienen via de e-mail.

 • Natuur en landschap

  De gemeente Tynaarlo ligt in het noorden van Drenthe en telt achttien dorpen. Tynaarlo vormt de groene long tussen de steden Assen en Groningen. Onze gemeente is rijk aan mooie natuur en landschappen. Zo stroomt de Drentsche Aa door Tynaarlo, hebben we twee grote meren, meerdere natuurgebieden en is op veel plaatsen het typische esdorpenlandschap bewaard gebleven.

 • Verklaring van huwelijksbevoegdheid

  Voor een huwelijk in het buitenland heeft u soms een verklaring van huwelijksbevoegdheid nodig. Daarin staat dat u en uw partner volgens de Nederlandse wet met elkaar mogen trouwen. Woont u niet meer in Nederland? Dan vraagt u de verklaring van huwelijksbevoegd aan in de laatste gemeente waar u in Nederland heeft gewoond.

 • Bibliotheek

  Wilt u een boek lenen? Dan kunt terecht bij de bibliotheken in Eelde, Vries en Zuidlaren en de bibliobus. Als u een lidmaatschap van een van de Drentse bibliotheken heeft, kunt u in elke bibliotheek of bibliobus in Drenthe lenen én terugbrengen en materialen gratis reserveren. U vindt hier meer informatie over op de website van bibliotheken Drenthe.

 • Zorgaanbieders en PGB

  De gemeente heeft contracten gesloten met diverse zorgaanbieders. Met hen zijn afspraken gemaakt over zaken als kwaliteit, levertijd en tarieven. De sociale teams vertellen u bij welke zorgaanbieder u terecht kunt. De zorg en ondersteuning die deze zorgaanbieders niet bieden, kunt u zelf regelen via een persoonsgebonden budget.

 • Gemeentelijke onderscheidingen

  Naast de Koninklijke Onderscheidingen heeft de gemeente ook zijn eigen onderscheidingen. Deze zijn bedoeld voor personen en organisaties die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeente Tynaarlo. Zij komen in aanmerking voor een Erepenning, Gemeentepenning of de Medaille van Verdienste. Het college van burgemeester en wethouders kent deze gemeentelijke onderscheidingen toe. U kunt iemand aan het college van B&W voordragen. Het is verstandig om hier eerst telefonisch contact over op te nemen met ons bestuurssecretariaat. Deze medewerkers kunnen u in grote lijnen vertellen of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn. Vervolgens helpen zij u op weg met de aanvraag.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties