Resultaten

231 - 240 van de 241 Resultaten
Toon producten van Meerssen
 • Rijbewijs aanvragen

  Met een rijbewijs laat u zien dat u een motorvoertuig mag besturen. Ieder voertuig heeft een eigen rijbewijscategorie. Op uw rijbewijs staat voor welke categorieën u voertuigen mag besturen. Lees meer over rijbewijscategorieën op Rijksoverheid.nl. Een nieuw rijbewijs is meestal 10 jaar geldig. Een rijbewijs met categorie C, C1, D, D1 en/of E is 5 jaar geldig. Bent u ouder dan 65 jaar? Dan is uw rijbewijs minder lang geldig. Dit komt omdat u vanaf uw 75e jaar een medische keuring moet hebben. Lees meer over uw rijbewijs vanaf uw 75e jaar op Rijksoverheid.nl.

 • Melding over openbare ruimte indienen

  Heeft u klachten over de openbare ruimte? Meld deze dan online via onderstaande Melding Openbare Ruimte (MOR) formulieren. Let erop dat u het formulier uit de juiste categorie kiest. Uw formulier wordt meteen doorgestuurd naar de juiste medewerker. Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Vermeld in ieder geval uw naam, adres en woonplaats. Op die manier kunnen wij altijd contact met u opnemen als we nog vragen hebben. Geef ook duidelijk de locatie aan, bijvoorbeeld het nummer van de lantaanpaal of een nabij gelegen adres. 

 • Bezwaarschrift indienen

  De gemeente kan een besluit nemen waar u het niet mee eens bent. Bijvoorbeeld: uw aanvraag voor een subsidie of vergunning is afgewezen. Of u bent het niet eens met de ontheffing die uw buurman heeft gekregen. U kunt dan bezwaar maken. Let op: wilt u bezwaar indienen tegen een gemeentelijke belasting, of uw WOZ-waarde? Dan dient u uw bezwaar in bij de Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen (BsGW). De BsGW handelt namens de gemeente Meerssen. Kijk ook bij 'Bezwaar indienen tegen WOZ-waarde' en 'Bezwaar indienen tegen gemeentelijke belastingen' op de website van de BsGW.

 • Trouwplannen, melding

  Gemeente Meerssen biedt u de keuze uit verschillende huwelijkspakketten:Regulier huwelijk U trouwt met een uitgebreide ceremonie (ongeveer 45 minuten). De invulling bepaalt u samen met de trouwambtenaar. De trouwambtenaar houdt een lange toespraak. U kunt eventueel getrouwd worden door een familielid, vriend of vriendin. Deze wordt dan voor 1 dag beëdigd en benoemd tot trouwambtenaar. U kunt overal binnen de gemeentegrenzen trouwen, zolang de locatie voldoet aan de voorwaarden van de gemeente. Kijk voor meer informatie over trouwlocaties in de folder onderaan deze pagina. Maximaal aantal gasten is afhankelijk van de maximale capaciteit van uw trouwlocatie. In het gemeentehuis kunt u van maandag t/m zaterdag trouwen tussen 10.00 - 20.30 uur. Trouwen op locatie kan ‘rondom de klok’: van maandag t/m zaterdag, 24 uur per dag. U heeft al een regulier huwelijk vanaf € 263,90.

 • Inburgeren

  Tijdens het inburgeren leert u over het leven in Nederland. Ook leert u de Nederlandse taal. Daarna doet u examen. U krijgt een brief van DUO als u verplicht moet inburgeren. U kunt ook vrijwillig inburgeren. Bijvoorbeeld omdat u Nederlander wilt worden. U kunt een cursus doen om te leren voor het examen. Kijk op Zoek inburgerschool voor een lijst met scholen. Moet u verplicht inburgeren? Haal uw examen binnen 3 jaar. Anders krijgt u een boete.

 • Verklaring afleggen over uw persoonsgegevens

  Van een officiële gebeurtenis in het buitenland moet u de officiële documenten aanleveren bij de gemeente. Bijvoorbeeld als u in het buitenland getrouwd bent of daar een kind heeft gekregen. Kunt u deze documenten niet aanleveren? Dan is het soms mogelijk om een verklaring onder ede of belofte af te leggen. Hierna zal de gemeente de gegevens alsnog opnemen in de Basisregistratie Personen (BRP). Of u kiest voor de eed of de belofte, is afhankelijk van uw levensovertuiging. De gemeente controleert uw verklaring in andere registers als dit mogelijk is. Het is strafbaar om onder ede of belofte onjuiste informatie door te geven.

 • Overzicht AED's in gemeente Meerssen

  Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat kan helpen als iemand een hartstilstand krijgt. Het apparaat geeft een elektrische schok. Daardoor kan het hart weer normaal gaan kloppen. In de gemeente Meerssen hangen meerdere AED’s: BUNDE Meidoornlaan 1 A, 6241BN, BUNDE, Sportschool Kasennerweg 15 A, 6241NL, BUNDE, Op oprit Burchtstraat 35, 6241CR, BUNDE, Buitengevel tandarts Kon. Julianastraat 1, 6241 EX, BUNDE, Gevel restaurant De Kastanjeboom

 • Asbest verwijderen

  Asbest is kankerverwekkend materiaal. Daarom mag u niet zomaar asbest verwijderen. U moet eerst een sloopmelding doen voordat u begint met de werkzaamheden. Asbest kan voorkomen in: vlakke platen (gevels dakbeschot, rondom schoorstenen) vlakke gevelplaten met coating (decoratieve buitengevels, galerijen) schoorstenen of luchtkanalen (bij kachel of cv-installatie, ventilatiekanaal) bloembakken golfplaten (daken van schuren en garages) standleiding (afvoer toilet) brandwerend board (onder cv-ketels, wanden cv-kast, trapbeschot, plafonds) vinylzeil of oude vloerbedekking (asbesthoudende onderlaag) oude huishoudelijke apparaten

 • Onroerendezaakbelasting betalen

  Als eigenaar van een onroerende zaak betaalt u onroerendezaakbelasting (ozb). Voorbeelden van onroerende zaken zijn woningen, winkels, kantoorpanden en garageboxen. Bij onder andere bedrijfspanden betaalt ook de gebruiker van het pand onroerendezaakbelasting. Dit is bij woningen niet het geval. De gemeente bepaalt de hoogte van de ozb op 1 januari. Dit doet zij aan de hand van de WOZ-waarde van uw pand. Als u halverwege een jaar een nieuwe woning koopt, betaalt u de ozb voor dat hele jaar voor de oude woning. Voor de nieuwe woning betaalt u in dat jaar nog geen ozb. De notaris verrekent deze bedragen vaak. 

 • Hulp bij zorg en gezondheid

  Misschien kunt u door uw gezondheid niet meer zonder hulp thuis wonen. U kunt bijvoorbeeld niet meer voor uzelf koken. Of u kunt uw huis niet meer schoonhouden. Het kan ook zijn dat u depressief bent. Of dat u psychische problemen heeft. Vaak willen mensen in uw omgeving helpen. Denk aan uw partner of inwonende kinderen. Maar ook andere familieleden, vrienden en buren. Ook kunt u zich met uw hulpvraag melden bij de gemeente. De gemeente gaat dan met u in gesprek en onderzoekt de mogelijkheden. De gemeente kijkt naar wat u zelf kunt doen en of mensen uit uw omgeving kunnen helpen.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties