Resultaten

241 - 244 van de 244 Resultaten
Toon producten van Cranendonck
 • Opvragen persoonsgegevens

  De gemeente houdt persoonsgegevens bij over alle inwoners in de Basisregistratie Personen (BRP). Deze gegevens heeft de gemeente nodig wanneer u bijvoorbeeld gaat trouwen of wanneer uw paspoort verloopt. Als dit nodig is, kan de gemeente uw gegevens ook delen met andere overheidsinstellingen, zoals de Belastingdienst, justitie of de politie. Of met organisaties zoals pensioenfondsen en woningcorporaties. Welke gegevens er van u en uw minderjarige kinderen in de BRP staan, vindt u door in te loggen op MijnOverheid. Wilt u uw eigen persoonsgegevens opvragen? Kies dan voor het product 'uittreksel persoonsgegevens'. 

 • Verklaring omtrent het gedrag (VOG)

  Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Werkgevers of organisaties kunnen om een VOG vragen. Bijvoorbeeld als u in de kinderopvang of het onderwijs gaat werken, maar ook als u een wapenvergunning aanvraagt. Afspraak maken Gratis VOG voor vrijwilligers Voor vrijwilligers die werken met kwetsbare mensen bestaat er een speciale regeling. Zij kunnen aanspraak maken op een gratis VOG als hun vrijwilligersorganisatie aan bepaalde voorwaarden voldoet. Meer informatie hierover vindt u op de speciaal hiervoor ingerichte website. 

 • Kermis organiseren

  De gemeente Cranendonck organiseert ieder jaar een kermis in vijf van haar kernen.  Kermissen 2020 In verband met het coronavirus gaan de kermissen van 2020 niet door. Kermissen 2021 Kern Periode Soerendonk Za. 26 juni t/m di. 29 juni 2021 Budel-Schoot Za. 10 juli t/m di. 13 juli 2021 Maarheeze Za. 17 juli t/m di. 20 juli 2021 Budel Za. 28 augustus t/m wo. 1 september 2021 Gastel Za. 18 september t/m di. 21 september 2021

 • Rijbewijs

  U vraagt een rijbewijs persoonlijk aan bij de gemeente. Maak hiervoor wel een afspraak. Afspraak maken Let op: vanaf zaterdag 26 mei 2018 hebben de rijbewijzen een nieuwe chip. In de toekomst kunt u met deze chip inloggen op DigiD. De Dienst Wegverkeer (RDW) moet nog bekendmaken vanaf wanneer de chip te gebruiken is. Als u een nieuw rijbewijs zonder deze chip wilt, moet u 5 dagen voordat u uw rijbewijs vernieuwt een brief sturen naar de RDW. Kijk voor meer informatie op de website van de RDW. Spoedaanvraag Als u snel uw rijbewijs nodig hebt, doet u een spoedaanvraag. Als u het rijbewijs voor 14.00 uur aanvraagt, kunt u het de volgende werkdag ophalen. Dit kost wel extra geld.  Tijdelijke Europese regeling geldigheid rijbewijzen 28 mei 2020 Door de maatregelen rondom corona is het niet altijd mogelijk om het rijbewijs tijdig te verlengen. Daarom heeft de Europese Commissie besloten dat verlopen EU-rijbewijzen tijdelijk langer geldig zijn. Door de regeling kunnen mensen binnen Europa tijdelijk blijven doorrijden met hun verlopen rijbewijs. De voorwaarden van de tijdelijke regeling zijn:  Het rijbewijs is verlopen/verloopt in de periode van 1 februari 2020 tot en met 30 november 2020. Bestuurders van wie het rijbewijs of een categorie op het rijbewijs verloopt in deze periode kunnen 9 maanden doorrijden binnen Europa met het verlopen rijbewijs. De 9 maanden gaan in vanaf de datum dat het rijbewijs verloopt. Ze blijven in die periode verzekerd en krijgen hiervoor geen boete als ze staande worden gehouden. De regeling geldt voor alle EU-lidstaten en voor het rondrijden binnen Europa. Niet EU-rijbewijzen vallen buiten deze regeling.  De regeling geldt voor alle rijbewijzen. Dus ook voor rijbewijzen die bijvoorbeeld vanwege een medische aandoening maar 1 of 3 jaar geldig zijn. De minister roept mensen met zo’n rijbewijs op om goed na te denken of het wel verstandig is de weg op te gaan voordat hun medische keuring en de beoordeling van de rijvaardigheid heeft plaatsgevonden. Uitzonderingen De nieuwe maatregel geldt niet voor rijbewijzen die zijn ingevorderd of geschorst, bijvoorbeeld vanwege een ernstige verkeersovertreding of alcoholgebruik in het verkeer. Het verlopen rijbewijs geldt ook niet als identificatiemiddel, met uitzondering van situaties waarbij sprake is van zorgafname. Om uw rijbewijs aan te kunnen vragen, moet u geslaagd zijn voor uw rijexamen bij het CBR. Meer informatie over het rijbewijs vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties