Resultaten 31 - 40 van 67 resultaten

 • Standplaats (promotioneel)

  Binnen de gemeente Hilversum zijn in het centrum 3 plekken aangewezen voor promotionele standplaatsen. Deze plekken zijn bedoeld voor promotie van producten, diensten of goede doelen voor korte tijd. Vergunning Maakt u voor de promotie gebruik van bijvoorbeeld een statafel, kraam, beachvlag, enzovoorts? Dan moet u een vergunning aanvragen. Standplaats Stationsplein Door de herontwikkeling van het Stationsgebied zal de standplaats op het Stationsplein vanaf 01 januari 2022 voorlopig niet beschikbaar zijn.

 • Speelautomaten

  Als u 1 of 2 kansspelautomaten (gokkasten) in uw horecabedrijf wilt plaatsen heeft u een aanwezigheidsvergunning nodig. Voor het plaatsen van behendigheidsautomaten (zoals bijvoorbeeld flipperkasten of photoplay) is geen vergunning nodig.

 • Tapontheffing

  Een ‘artikel 35 ontheffing Drank-en Horecawet’ vraagt u aan als u maximaal 12 dagen aaneengesloten zwak alcoholische drank wilt schenken. Deze drank heeft een alcoholpromillage van minder dan 15%.

 • Drank- en Horecavergunning (commercieel)

  Verkoopt u alcoholhoudende drank? Dan heeft u een Drank- en Horecavergunning nodig. Ook als u een slijtersbedrijf heeft. Voor verenigingen en stichtingen gelden andere regels. Naast een Drank- en Horecavergunning heeft u ook een exploitatievergunning nodig.

 • Kinderopvang registreren/ wijzigen

  Wilt u een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, voorziening voor gastouderopvang, gastouderbureau of peuterspeelzaal starten? Dan moet u eerst een aantal zaken nagaan en regelen. Daarna kunt u zich laten registreren als houder van een kindercentrum of gastouderbureau. Bij de gemeente Hilversum verloopt de registratie of het doorgeven van een wijziging via GGD Gooi en Vechtstreek. Voor wijzigingen, aanvragen en vragen betreft eerstelijns handhaving kunt u mailen naar kinderopvanghilversum@ggdgv.nl Voor meer informatie: https://www.ggdgv.nl/toezicht-kinderopvang/

 • Filmopnames

  Wilt u filmopnames maken op de openbare weg in Hilversum? Dan willen wij dit graag weten. U doet de melding minimaal 5 werkdagen van tevoren. We kijken dan of u vergunningen nodig heeft, voor bijvoorbeeld: parkeren van grote voertuigen parkeren van voertuigen op plaatsen waar dit niet is toegestaan afsluiten van een straat gebruik van verlichting of geluid gebruik van explosieven of nepwapens 's nachts filmen Voor al dit soort zaken kunt u terecht bij onze collega's van het team Backoffice van Publiekszaken. U heeft geen vergunning voor opnames nodig: als u op eigen grond filmopnamen maakt als u filmt op een binnenlocatie

 • Omgevingsvergunning

  Vergunningcheck via Omgevingsloket Gaat u (ver)bouwen, slopen, een aan- of uitbouw plaatsen, een dakkapel plaatsen, een uitrit aanleggen, een boom kappen of een pand verbouwen tot woningen? Dan heeft u vaak een vergunning nodig. Hier vindt u een overzicht van verschillende activiteiten waarvoor vaak een omgevingsvergunning nodig is. Niet altijd heeft u een vergunning nodig. Soms mag het zonder vergunning. Doe de vergunningcheck via het Omgevingsloket. Heeft u een vergunning nodig? Dan doet u de aanvraag ook via het Omgevingsloket.

 • Verhuizen

  Verhuist u binnen of naar de gemeente Hilversum? Dan kunt u dat vanaf 4 weken voor verhuizing tot 5 dagen na verhuizing doorgeven. Als u dit later dan 5 dagen na de verhuizing doorgeeft, geldt deze doorgeef datum als verhuisdatum. Let op: Geeft u een verhuizing door vanuit een andere gemeente naar Hilversum, dan duurt de verwerking 5 werkdagen vanaf de aangegeven verhuisdatum. Dus 5 dagen na uw aangegeven verhuisdatum kunt u documenten aanvragen. Zoals bijvoorbeeld een uittreksel, paspoort, rijbewijs of een parkeervergunning. Verhuizing doorgeven  

 • Bezoekersvergunning

  Digitaal parkeerloket Woont u in een gebied waar betaald parkeren geldt? Dan kunt u per adres een bezoekersvergunning aanvragen via het Digitaal Parkeerloket. De bezoekersvergunning geeft u toegang tot de 2Park app van Desyde (te gebruiken via uw computer, smartphone en/of tablet). Wanneer u een bezoekersvergunning heeft aangevraagd in het Digitaal Parkeerloket ontvangt u een e-mail waarmee u uw bezoekersvergunning kunt koppelen aan de 2Park app.  In de app kunt u daarna een parkeertegoed aanschaffen (maximaal 80 uur per adres per kwartaal) tegen een voordelig tarief (€ 0,40 per uur). Met deze app kunt u uw bezoek eenvoudig aan- en afmelden.

 • Kamerbewoning

  Wilt u een gebouw geschikt maken voor kamerbewoning? Dan heeft u hiervoor een vergunning nodig en moet u voldoen aan de eisen. Gaat u een gebouw verbouwen waardoor er minder of meer zelfstandige woningen ontstaan (bijvoorbeeld appartementen)? Dan gelden er andere regels. Vooronderzoek Direct vooronderzoek aanvragen In een aantal gebieden in Hilversum is de kans klein dat u een vergunning voor kamerbewoning krijgt. Daarom is het verstandig om vooraf te laten onderzoeken of de vergunning kan worden gegeven. Dit kan door het aanvragen van een vooronderzoek. Gemiddeld duurt het 4 tot 6 weken voor u antwoord krijgt.