Resultaten

41 - 50 van de 107 Resultaten
Toon producten van Pekela
 • Participatiefonds

  Wanneer u op of net boven bijstandsniveau uitkomt, dan kan ieder gezinslid uit de gemeente Pekela tot € 50 vergoeding krijgen voor sociaal-culturele activiteiten. De maximale vergoeding die u krijgt is € 50 plus € 50 per gezinslid. Een gezin van vier personen krijgt dus maximaal tot € 250 vergoed. U heeft geen recht op deze vergoeding als u al recht heeft op een individuele inkomenstoeslag.

 • Uittreksel burgerlijke stand

  Een uittreksel burgerlijke stand is een bewijs. Het laat zien waar u geboren bent, wie uw ouders zijn of wanneer u getrouwd bent. Er zijn verschillende soorten uittreksels burgerlijke stand: geboorte huwelijk of partnerschap echtscheiding of beëindiging partnerschap overlijden Heeft u een bewijs van in leven zijn nodig voor in het buitenland? Dit heet een attestatie de vita. Dit is een uittreksel burgerlijke stand. Het is standaard in 2 talen: Nederlands en Frans.

 • Rioolaansluiting aanvragen

  Als u voor een nieuw huis een aansluiting op het rioolstelsel wilt, moet u een aansluitvergunning riolering aanvragen bij de gemeente. Dat geldt ook wanneer u het riool wilt vervangen. De gemeente geeft aan waar de aansluiting van uw woning, bedrijf of gebouw op het rioolstelsel gemaakt kan worden. De daadwerkelijke aansluiting zelf voert u uit. De gemeente houdt toezicht op een juiste uitvoering.

 • Bestemmingsplannen inzien

  In het bestemmingsplan bepaalt de gemeenteraad de visie op de toekomstige ruimtelijke ontwikkeling van een gebied Het plan beschrijft wat er met de ruimte in een gemeente mag gebeuren. Hoe mogen bedrijven en inwoners de grond gebruiken? En wat mag er op de grond gebouwd of ondernomen worden? Denk hierbij aan woningen, bedrijven, winkels, horeca, landbouw, industrie, recreatie en sportvoorzieningen.

 • Speelautomaten toestemming

  Heeft u een horecabedrijf, zoals een café? En wilt u een gokautomaat plaatsen? Of heeft u een speelautomatenhal? Voor een gok- of kansspelautomaat heeft u een aanwezigheidsvergunning nodig. Een kansspelautomaat of gokautomaat is bijvoorbeeld een fruitautomaat, een automaat waarmee iemand geld kan winnen. Voor een behendigheidsautomaat zoals een flipperkast heeft u geen vergunning nodig. De vergunning is persoonlijk. Hij staat dus op uw naam. U kunt hem niet aan een ander overdragen. De eigenaar van een gokautomaat moet ook een exploitatievergunning aanvragen bij de Kansspelautoriteit.

 • Nachtregister bijhouden

  U heeft een hotel, bed & breakfast of een ander bedrijf waar u gasten laat overnachten? Hou dan een nachtregister bij. Hierin staat: naam en woonplaats van uw gast of gasten wanneer ze bij u overnachten welk identiteitsbewijs ze bij zich hebben Soms moet u de gegevens uit het nachtregister laten zien aan 1 van onze medewerkers. Ook hulpdiensten, zoals de politie of brandweer kunnen ernaar vragen. Houdt u geen nachtregister bij? Dan kunt u een boete krijgen.

 • Bingo of loterij organiseren

  Wilt u een bingo of loterij organiseren voor uw vereniging? Hiervoor heeft u toestemming nodig. Laat het ons op tijd weten. Vraag voor een loterij een vergunning bij ons aan. Een klein kansspel zoals een bingo of prijsvraag hoeft u alleen maar te melden. Bij een kansspel gaat het geld naar een goed doel. Bijvoorbeeld een nieuw clubhuis, instrumenten voor de muziekvereniging of renovatie van de kerk.

 • Verhuizen vanuit het buitenland

  Verhuist u vanuit het buitenland naar Nederland dan moet u dit vaak melden bij de gemeente via een aangifte eerste inschrijving. Deze aangifte geldt voor: inwoners die zich vanuit het buitenland voor het eerst in Nederland vestigen; inwoners die al eerder ingeschreven hebben gestaan maar uitgeschreven zijn voor 1 oktober 1994; De aangifte eerste inschrijving geldt ook voor kinderen die in Nederland zijn geboren en aan de verblijfscriteria voldoen, maar waarvan geen van de ouders als ingezetene in de administratie van een gemeente (GBA) staat ingeschreven.

 • Hulp voor mantelzorgers

  Zorgt u lange tijd voor een familielid of bekende? Bijvoorbeeld vanwege langdurige ziekte, handicap of ouderdom? En krijgt u daar niet voor betaald? Dan bent u mantelzorger. Misschien kunnen we u helpen met begeleiding en hulp. Als u een tijdje geen mantelzorg kunt bieden, is het mogelijk dat iemand de zorg van u overneemt. Bijvoorbeeld omdat u zelf langere tijd ziek bent of op vakantie gaat.

 • Betalingsregeling gemeentebelastingen

  Heeft u een aanslag (brief) gekregen over de gemeentelijke belastingen? En heeft u op dit moment te weinig geld om deze te betalen? Of staat er nog een bedrag open van eerdere jaren? Met een betalingsregeling hoeft u het bedrag niet in 1 keer te betalen. U betaalt dan iedere maand een stukje van het bedrag.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties