Resultaten 54561 - 54570 van 54644 resultaten

  • Mantelzorg

    Zorgt u al lang onbetaald voor uw partner, een familielid of bekende? Bijvoorbeeld vanwege een langdurige ziekte, een beperking of hoge leeftijd? Dan bent u mantelzorger. U kunt ondersteuning krijgen van Carrefour, de welzijnsgroep in de gemeente Noordoostpolder.

  • Wegwerkzaamheden

    Alle actuele informatie over wegwerkzaamheden in en rond Alkmaar vindt u op de wegwerkzaamhedenkaart.

  • Canon afkopen (vooruitbetalen)

    De periode waarvoor u de canon kunt afkopen is afhankelijk van het soort erfpacht dat u hebt. Bij voortdurende erfpacht kunt u de canon afkopen tot het einde van het tijdvak. Als voor u de Algemene Bepalingen 1994 gelden kunt u ook verlengd afkopen. Bij eeuwigdurende erfpacht kunt u de erfpacht voor altijd afkopen. Bekijk hier hoe het werkt.

  • Herinrichting noordzijde Stationsgebied

    Door de verhuizing van de bussen naar de zuidzijde van het station ontstaat aan de noordzijde ruimte. Ruimte voor een nieuwe inrichting, voor nieuwe openbare ruimte, maar ook voor uitbreiding van het stedelijk programma van Groningen.

  • Een afspraak maken

    Op deze pagina leest u meer over het maken van een afspraak voor u bezoek aan de balie van het Huis van de Gemeente of de bouwbalie.

  • Milieuvervuiling melden

    Als wordt gezien dat een persoon of bedrijf het milieu vervuilt, moet dit gemeld worden. De gemeente beschermt het milieu met toezichthouders.

  • GelrePas

    Met de GelrePas ontvangt u een pastegoed waarmee u tegen flinke kortingen of gratis kunt meedoen aan allerlei activiteiten en evenementen. Vraag bij de vereniging of activiteit van uw keuze of u korting krijgt met de GelrePas.

  • Taxatieverslag WOZ

    In het taxatieverslag staat hoe de gemeente de WOZ-waarde (Wet Waardering Onroerende Zaken) van uw woning, bedrijfspand of grond heeft bepaald. De WOZ-waarde wordt onder andere gebruikt om de onroerendezaakbelasting, waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait te berekenen. Inwoners kunnen dit verslag inzien via Mijn Overheid. Bedrijven kunnen het taxatieverslag opvragen bij de gemeente.

  • Gemeenteraad

    De gemeenteraad vertegenwoordigt alle inwoners van de gemeente Smallingerland. Samen zijn ze het bestuur van de gemeente. De gemeenteraad bepaalt de hoofdlijnen van het gemeentelijk beleid. Ook controleert de raad of het college van burgemeester en wethouders haar taken goed uitvoert. De gemeenteraad vergadert regelmatig. U kunt live meekijken met een raadsvergadering of later terugkijken. Live meekijken met een raadsvergadering U kunt hier meekijken met een raadsvergadering. Live meekijken Een raadsvergadering terugkijken Hier kunt u een raadsvergadering terugkijken. Terugkijken Informatie over de gemeenteraad en vergaderingen Hier vindt u meer informatie over de raadsleden, de vergaderkalender en de vergaderstukken.  Meer over de raad Contact met de gemeenteraad Heeft u een algemene vraag over de gemeenteraad of het raadswerk? Dan kunt u contact opnemen met de griffie, via griffie@smallingerland.nl Ronde Tafel De raad hoort tijdens de Ronde Tafel graag uw mening over onderwerpen die op de agenda staan. Lees hier hoe u kunt meedoen met de Ronde Tafel. Het Plein Tijdens de pauze van vergaderavonden is Het Plein, waar u op een informele manier onderwerpen aan kan kaarten bij raadsleden. Het Plein start aansluitend aan de Ronde Tafel (uiterlijk 20.00 uur) en duurt een half uur. Aanmelden kan tot 12.00 uur op de dag van de raadvergadering via griffie@smallingerland.nl. Vermeld hierbij het onderwerp. Rekenkamer De Rekenkamer voert onderzoek uit naar het functioneren van de gemeente. Naar aanleiding van een onderzoek geeft de Rekenkamer aanbevelingen aan de gemeenteraad. Meer informatie over de Rekenkamer vindt u op de website van de gemeenteraad.

  • Fietsen en bromfietsen gevonden of verloren

    Als u een (brom)fiets vindt, moet u hiervan melding maken bij de gemeente. Bent u uw fiets of bromfiets kwijt, dan kunt u op dinsdagen tussen 15.00 en 16.00 uur komen kijken of uw fiets op de Avri-werf (Industrieweg 4-6) in Tiel staat.