Resultaten

54931 - 54940 van de 54944 Resultaten
 • Bouw- en sloopafval inleveren

  Als u gaat verbouwen of slopen, komt er bouw- en sloopafval vrij. Bijvoorbeeld tegels, dakpannen, gipsplaten en beton. U kunt het afval wegbrengen naar een milieustraat of afvalinzamelstation van de gemeente. Probeer het afval zoveel mogelijk te scheiden. Ook kunt u bij een afvalinzamelingsbedrijf een container huren.

 • Bouwdossier of bouwtekening bekijken of opvragen

  U kunt kopieën van bouwtekeningen van bestaande bouwwerken opvragen bij de gemeente. Een kopie van een bouwtekening is belangrijk als u bijvoorbeeld wilt weten of u een woning kunt verbouwen.  

 • Bouwgrond aanvragen

  Wanneer u geïnteresseerd bent in een perceel bouwgrond kunt u hiervoor informatie opvragen bij de gemeente. Op een bouwkavel kunt u bijvoorbeeld een huis of een bedrijf bouwen. De gemeente regelt de uitgifte van bouwgrond.

 • Brandveilig leven

  U kunt zelf veel doen om te voorkomen dat in uw huis brand ontstaat. De gemeente wil inwoners bewuster maken van de eigen veiligheid.

 • Briefadres aanvragen

  Een briefadres is het adres van een bekende, een bedrijf of een instelling. Overheidsinstellingen sturen uw post naar dit adres. De ontvanger zorgt ervoor dat de post bij u terechtkomt. U kunt een briefadres gebruiken als u geen woonadres heeft of verblijft in een instelling.

 • Bromfietsrijbewijs aanvragen

  Met een bromfietsrijbewijs (categorie AM) mag u rijden op een: brommer snorfiets brommobiel scooter speed-pedelec (elektrische fiets sneller dan 25 km per uur) Voor een bromfietsrijbewijs moet u bij het CBR een theorie-examen en praktijkexamen halen. Dit kan vanaf uw 16e jaar. Heeft u al een ander rijbewijs? Dan hoeft u geen bromfietsrijbewijs te halen. Behalve als u alleen een trekkerrijbewijs heeft. Dat geldt niet als bromfietsrijbewijs.

 • Buitenlands huwelijk in Nederland registreren

  Nadat u getrouwd bent in het buitenland, moet u uw huwelijk registreren in Nederland. Niet elk huwelijk is geldig in Nederland. Beide partners moeten bijvoorbeeld 18 jaar of ouder zijn op het moment van registreren.

 • Buurtbemiddeling aanvragen

  Soms zijn er situaties waarbij het contact met uw buren moeizamer verloopt. U kunt dan een beroep doen op Buurtbemiddeling. Wat is buurtbemiddeling? Buurtbemiddeling kan ingeschakeld worden bij de volgende problemen: geluidsoverlast bedreiging/treiteren/verbaal geweld problemen over de tuin of tuinafscheiding kinderen dieren rommel/troep/stank

 • Campagne voeren voor verkiezingen

  De gemeente organiseert de verkiezingen. U kunt voor uw politieke partij een verkiezingscampagne houden. Dan moet u zich aan regels van de gemeente houden, bijvoorbeeld voor: het aanplakken van verkiezingsposters het ophangen van spandoeken het plaatsen van kraampjes het rondrijden met een geluidswagen het werven van leden het uitdelen van folders of monsters (bijvoorbeeld pennen of bloemen)

 • Caravan parkeren op openbare weg

  Het is verboden een aanhanger of caravan langer dan drie dagen langs de weg te parkeren. Naast caravans vallen nog meer wagens hieronder, zoals: een kampeerwagen; een camper; een magazijnwagen; een aanhangwagen; een keetwagen. In zeer uitzonderlijke gevallen wordt een ontheffing verleend. Een ontheffing vraagt u schriftelijk aan bij de gemeente.

Verfijn zoekopdracht

Toon producten van

Acties