Resultaten

56231 - 56240 van de 56384 Resultaten
 • (Huis)nummering

  Nummeraanduidingen voor woningen en andere verblijfsobjecten worden op grond van de Wet bag (Basisregistratie adressen en gebouwen) toegekend. In de Bag ontstaat een verblijfsobject op het moment dat er een omgevingsvergunning wordt verleend bijvoorbeeld voor de bouw van een woning of bedrijfspand. Het afbakenen van een verblijfsobject is gebonden aan bepaalde regels. Meer informatie hierover kunt u vinden op onze vraag- en antwoorden over de Basisregistratie adressen en gebouwen .

 • Vervoersvoorzieningen

  Voorbeelden van Wmo vervoersvoorzieningen zijn het Aanvullend Openbaar Vervoer (AOV) en individuele vervoersvoorzieningen zoals bijvoorbeeld een scootmobiel of aangepaste fiets.

 • Urgentie aanvragen voor een huurwoning

  Wanneer u onverwacht in een situatie terecht komt waardoor u dringend woonruimte nodig heeft, wordt verwacht dat u eerst zelf probeert een oplossing te zoeken. Lukt dat niet, dan kunt u mogelijk in aanmerking komen voor urgentie. Voor de gemeente De Ronde Venen verzorgt Het Vierde Huis de kansadviesgesprekken en administratieve verwerking van urgentieaanvragen.

 • Gokautomaat plaatsen

  Als u een gokautomaat in uw zaak wilt plaatsen, hebt u een aanwezigheidsvergunning nodig. Deze vergunning vraagt u aan bij de gemeente. Voor een behendigheidsautomaat hebt u geen aanwezigheidsvergunning nodig. Gokautomaat of behendigheidsautomaat  Een gokautomaat is een automaat waarmee je geld kan winnen, zoals een fruitautomaat. Met een behendigheidsautomaat kan dit niet. Denk aan een flipperkast of videospelletjes.

 • Rioolaansluiting aanvragen

  Is uw woning of bedrijf niet aangesloten op de riolering of wilt u een nieuwe woning of bedrijf bouwen? De gemeente verzorgt de aansluiting op het openbare rioolstelsel tot aan de perceelgrens. Op eigen terrein moet u zelf zorgen voor de aanleg van de riolering.  Rioolaansluiting online aanvragen

 • Festiviteit bedrijf, vereniging of school

  Als bedrijf, vereniging of school mag u een paar keer per jaar een festiviteit organiseren, waarbij u veel geluid maakt. Bijvoorbeeld: een muziekoptreden bij een café een straatfeest samen met andere verenigingen een personeelsfeest met een band of dj een schooltoernooi Als u zo'n festiviteit wilt organiseren, meldt u dit bij de gemeente. Een incidentele festiviteit moet worden aangevraagd als een inrichting niet kan voldoen aan de normale geluidsvoorschriften van het Activiteitenbesluit (het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer). Op grond van artikel 4:3 van de Algemene Plaatselijke Verordening is het een inrichting toegestaan maximaal 4 incidentele festiviteiten per kalenderjaar te houden. Bij een incidentele festiviteit mag het equivalente geluidsniveau veroorzaakt door de inrichting niet meer bedragen dan 75 dB(A) tussen 10.00 en 19.00 uur, 70 dB(A) tussen 19.00 en 23.00 uur en 65 dB(A) tussen 23.00 en 01.00 uur. Na 01.00 en 03.00 uur gelden de voorschriften uit het Activiteitenbesluit. Dit wordt gemeten op de gevel van geluidgevoelige gebouwen op een hoogte van 1,5 meter (inclusief onversterkte muziek en exclusief 10 dB(A) toeslag vanwege muziekcorrectie. Tevens wordt de bedrijfsduurcorrectie buiten beschouwing gelaten). De normale geluidsvoorschriften, zoals opgenomen in het Activiteitenbesluit, zijn: tussen 7.00 en 19.00 uur 50 dB(A); tussen 19.00 en 23.00 uur 45 dB(A); tussen 23.00 en 07.00 uur 40 dB(A), Metingen volgens de handleiding meten en rekenen industrielawaai. Het betreft het langtijdgemiddeld beoordelingsniveau op 1,5 meter hoogte ter plaatse van meetpunten / geluidgevoelige bestemmingen.

 • Beroepschrift indienen

  U kunt tegen veel besluiten van de gemeente een bezwaarschrift indienen. De gemeente beslist over uw bezwaar. Als u het niet eens bent met die beslissing, kunt u in beroep gaan. In de beslissing die u van de gemeente ontvangt staat waar u in beroep kunt gaan. Dit is meestal de rechtbank. Vaak kri...

 • Bewijs van Nederlanderschap

  Een bewijs van Nederlanderschap is een schriftelijke verklaring van de gemeente. Hierin staat dat u de Nederlandse nationaliteit hebt. U kunt bijvoorbeeld een bewijs van Nederlanderschap nodig hebben als u: naar het buitenland verhuist; gaat trouwen; solliciteert naar een functie in het openbaar bestuur.

 • Terugkerend evenement organiseren

  Indien u eerder een A-evenement heeft georganiseerd en hier opnieuw een vergunning voor aan wilt vragen, kunt u gebruik maken van de versimpelde procedure. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden.

 • Jonagoldstraat vrije standplaats

  Vaste plek voor standplaats

Verfijn zoekopdracht

Toon producten van

Acties