Resultaten

51 - 60 van de 68 Resultaten
Toon producten van Hilversum
 • Rijbewijs

  U kunt uw rijbewijs aanvragen of vernieuwen bij de gemeente waarin u woont. Let op Wij werken alleen op afspraak. Het kan een paar dagen duren voordat er een afspraakmogelijkheid is. Plan uw afspraak daarom op tijd in. Voor het afhalen van een rijbewijs hoeft u geen afspraak te maken. U kunt dit ophalen tijdens de openingstijden van het Stadskantoor.  

 • Rioolheffing Ondernemers

  Om de riolering te onderhouden en/of uit te breiden, brengt de gemeente rioolheffing in rekening. U betaalt belasting gebruiker van een pand waar water direct of indirect op de gemeentelijke riolering wordt afgevoerd. Ook het wegstromen van regenwater vanaf een dak op een put is het afvoeren van afvalwater op de riolering. Wanneer betaalt u Rioolheffing betaalt u vanaf het moment dat u een pand in gebruik neemt. Tot wanneer betaalt u Wanneer u in de loop van het jaar uit de gemeente verhuist, hoeft u vanaf het eind van de maand waarin u verhuist geen rioolheffing meer te betalen. Bij een verhuizing op bijvoorbeeld 23 mei, betaalt u tot en met eind mei. Uw verhuizing moet u doorgeven bij uw nieuwe gemeente. Binnen 3 maanden na uw vertrek krijgt u automatisch een deel of het hele bedrag van de aanslag terug.

 • Speelautomaten

  Als u 1 of 2 kansspelautomaten (gokkasten) in uw horecabedrijf wilt plaatsen heeft u een aanwezigheidsvergunning nodig. Voor het plaatsen van behendigheidsautomaten (zoals bijvoorbeeld flipperkasten of photoplay) is geen vergunning nodig.

 • Standplaats (promotioneel)

  Binnen de gemeente Hilversum zijn in het centrum 4 plekken (zie de kaart in Google Maps) aangewezen voor promotionele standplaatsen. Deze plekken zijn bedoeld voor promotie van producten, diensten of goede doelen voor korte tijd. Vergunning Maakt u voor de promotie gebruik van bijvoorbeeld een statafel, kraam, beachvlag, enzovoorts? Dan moet u een vergunning aanvragen. Standplaats Stationsplein Door alle ontwikkelingen op het Stationsplein waaronder de plaatsing van het tijdelijke kantoorgebouw voor de Citymarketing organisatie en de sloop van het GAK gebouw is de standplaats op het Stationsplein onder voorbehoud beschikbaar. Per aanvraag zal worden bekeken of het op dat moment mogelijk is om de vergunning te verlenen. U moet er rekening mee houden dat deze plaats minder aantrekkelijk kan zijn door alle bouwwerkzaamheden.

 • Standplaatsvergunning

  Wilt u iets verkopen vanuit een kraam of wagen aan de (openbare) weg of een andere plek die voor iedereen toegankelijk is? Dan heeft u een standplaatsvergunning nodig. Wilt u een kraam op de warenmarkt van Hilversum? Dan heeft u een marktvergunning nodig. Soorten seizoensstandplaats tijdelijke standplaats (centrum) vaste standplaats (buiten centrum) promotionele standplaats

 • Tapontheffing

  Een ‘artikel 35 ontheffing Drank-en Horecawet’ vraagt u aan als u maximaal 12 dagen aaneengesloten zwak alcoholische drank wilt schenken. Deze drank heeft een alcoholpromillage van minder dan 15%.

 • Tijdelijk gebruik openbare grond

  Wilt u tijdelijk iets plaatsen op de weg? Bijvoorbeeld een container, mobiel toilet, bouwmaterialen, steiger, hek of schaftkeet. Dan moet u dit melden of een vergunning aanvragen. Melden of vergunning Melden: kleiner dan 6m2, korter dan 31 dagen Vergunning: meer dan 6m2 of langer dan 31 dagen Voor het gebruik van een hoogwerker of ander groot voertuig (langer dan 6 meter, zoals bijvoorbeeld een verhuiswagen) heeft u een ontheffing nodig.

 • Trouwen en Partnerschap

  Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan? Dan dient u van dit voornemen eerst een melding te doen bij de ambtenaar van de Burgerlijke Stand (voorheen was dat “in ondertrouw gaan”). Dit doet u in de gemeente waar u wilt gaan trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt aangaan. De melding doet u tenminste 2 weken tot maximaal 1 jaar voor de trouwdatum of de datum van partnerschapsregistratie. Uw persoonsgegevens (van uzelf, ouders, ontbinding vorige huwelijken en/of partnerschappen) moeten volledig zijn opgenomen in de Basisregistratie Personen (BRP). Soms is extra informatie nodig, bijvoorbeeld als u in het buitenland bent geboren, in het buitenland bent gescheiden of vanuit het buitenland naar Nederland bent verhuisd. Uw gegevens kunt u controleren met uw DigiD door in te loggen op www.mijnoverheid.nl. Zijn niet al uw gegevens volledig opgenomen? Neemt u in dat geval eerst telefonisch contact op via 14 035.

 • Uittreksel Basisregistratie Personen (BRP)

  U kunt een uittreksel nodig hebben: als u zich wilt inschrijven bij een woonstichting, als u uw auto wilt overschrijven bij een huwelijk  echtscheiding

 • Verhuizen

  Verhuist u binnen of naar de gemeente Hilversum? Dan kunt u dat vanaf 4 weken voor verhuizing tot 5 dagen na verhuizing doorgeven. Als u dit later dan 5 dagen na de verhuizing doorgeeft, geldt deze doorgeef datum als verhuisdatum. Verhuist u vanuit een andere gemeente naar Hilversum, dan kunt u na 5 werkdagen in Hilversum documenten aanvragen zoals bijvoorbeeld een uittreksel, paspoort, rijbewijs of een parkeervergunning.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties