Resultaten

51 - 60 van de 75 Resultaten
Toon producten van Zwijndrecht
 • Parkeren in betaalzones : de dag-, maand- en jaarkaart

  In verband met de maatregelen tegen verspreiding van het corona-virus kunt u alleen op afspraak langskomen in de gemeentewinkel. Meer informatie over onze aangepaste openingstijden De dagvergunning (dagkaart) De verordening kent een zogenoemde dagvergunning, bedoeld om te gebruiken in een zone voor betaald parkeren. Deze vergunning was bedoeld om te gebruiken door een bedrijf dat een hele dag herstel- en onderhoudswerkzaamheden in de onmiddellijke omgeving uitvoert of door een bewoner die een tijdelijk kampeervoertuig wil plaatsen (voor het laden of lossen ervan). Omdat de kosten voor een dagvergunning nagenoeg gelijk of geheel gelijk zijn aan de kosten van betaling bij de parkeerautomaat, worden in de praktijk geen dagvergunningen aangevraagd. Om deze reden is besloten geen dagvergunningen te verstrekken. U kunt de betaling regelen bij de parkeerautomaat. Volgens de bepalingen in de Algemene Plaatselijke Verordening mag een kampeervoertuig maximaal 3 dagen worden geparkeerd. Deze bepaling geldt ook voor de zone voor betaald parkeren. De maand- of jaarkaart Parkeert u regelmatig in een zone voor betaald parkeren, dan kunt u een maand- of jaarkaart kopen. U hoeft hiervoor geen bewoner te zijn van een adres, welke valt in een zone voor betaald parkeren. Er zijn 2 soorten: een maand- of jaarkaart geldig op maandag t/m vrijdag een maand- of jaarkaart geldig op maandag t/m zaterdag Met deze maand- of jaarkaart kunt u de gehele dag parkeren. De maandkaart is geldig vanaf de eerste dag tot en met de laatste dag van de maand. Ook voor een jaarkaart geldt dat deze geldig is voor een heel kalenderjaar. De jaarkaart is dus altijd geldig van 1 januari tot en met 31 december van het lopende jaar. Wanneer heb ik een maand- of jaarkaart nodig? Een maand- of jaarkaart kunt u aanschaffen als u buiten de zone voor betaald parkeren woont en er regelmatig moet zijn, bijvoorbeeld omdat u er werkt. Hoe vraag ik een maand- of jaarkaart aan? Het aanvragen van een maand- of jaarkaart kan uitsluitend worden gedaan tijdens openingstijden bij de balie van het gemeentehuis. Maak voor het langskomen bij de balies een afspraak. Hoe lang duurt het voordat ik mijn maand- of jaarkaart heb? Na betaling van de kosten, wordt de maand- of jaarkaart aangemaakt en krijgt u deze direct mee. Hoe werkt de maand- of jaarkaart? U mag met de kaart parkeren op een parkeerplaats in de zone voor betaald parkeren. De maand- en jaarkaart zijn al ingevuld. U legt deze kaart duidelijk zichtbaar en leesbaar achter de voorruit van de auto. Let op: u riskeert een boete als de kaart niet duidelijk zichtbaar of niet duidelijk leesbaar achter de voorruit van de auto ligt. Kan mijn maand- of jaarkaart worden verlengd? Uw maandkaart kan niet worden verlengd. U dient telkens een nieuwe kaart aan te vragen. De jaarkaart wordt automatisch verlengd met een jaar. U krijgt de jaarkaart kort voor het nieuwe jaar na betaling van de factuur of na automatische incasso toegestuurd.

 • Parkeren in betaalzones : de dienstenvergunning

  In verband met de maatregelen tegen verspreiding van het corona-virus kunt u alleen op afspraak langskomen in de gemeentewinkel. Meer informatie over onze aangepaste openingstijden Een dienstenvergunning is een vergunning die geldig is voor een jaar. Deze kan worden aangevraagd door iemand die in Zwijndrecht is geregistreerd als arts of verloskundige. Dit blijkt uit inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Een dienstenvergunning is geldig voor alle zones voor betaald parkeren, want een arts of verloskundige heeft klanten in de gehele gemeente. Wanneer heb ik een dienstenvergunning nodig? U heeft een dienstenvergunning nodig als u gebruik wilt maken van de mogelijkheid om structureel een vergunning te hebben om te mogen parkeren in de zones voor betaald parkeren binnen de gemeente Zwijndrecht. Hoe vraag ik een dienstenvergunning aan? Een aanvraag voor dienstenvergunning kan uitsluitend worden gedaan tijdens openingstijden bij de balie van het gemeentehuis. Maak voor het langskomen bij de balies een afspraak. Hoe lang duurt het voor ik mijn dienstenvergunning krijg? Als u aan alle voorwaarden voor een dienstenvergunning voldoet en de kosten heeft betaald, geven wij deze indien mogelijk direct af. Als er bijzonderheden zijn duurt de aanvraag langer, maar maximaal 6 weken. Hoe werkt de dienstenvergunning? U mag met de dienstenvergunning parkeren op een parkeerplaats in de zone voor betaald parkeren. U legt de kaart duidelijk zichtbaar en leesbaar achter de voorruit van de auto. Let op: u riskeert een boete als de kaart niet duidelijk zichtbaar of niet duidelijk leesbaar achter de voorruit van de auto ligt. Verder is de dienstenvergunning persoonsgebonden, iemand anders mag geen gebruik maken van uw dienstenvergunning! Kan mijn dienstenvergunning worden verlengd? De dienstenvergunning wordt automatisch verlengd met een jaar. U krijgt de dienstenvergunning kort voor het nieuwe jaar met een factuur toegestuurd.

 • Paspoort en identiteitskaart

  Met een paspoort of identiteitskaart toont u aan wie u bent en kunt u reizen naar het buitenland. U vraagt een paspoort of identiteitskaart persoonlijk aan bij de balie van de gemeente. Ook kinderen moeten persoonlijk bij de aanvraag en het uitreiken aanwezig zijn.

 • Persoonsgegevens veranderen

  Zijn uw gegevens in de basisregistratie personen (BRP) niet juist of niet volledig? Dan kunt u de gemeente vragen deze te verbeteren. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om gegevens over uw naam of geboortedatum. U moet met een officieel document bewijzen wat de juiste gegevens zijn.

 • Reinigingsrecht voor bedrijven

  Bedrijven die geen afvalcontract hebben bij een erkende afvalinzamelaar betalen reinigingsrecht aan de gemeente.

 • Rijbewijs aanvragen of verlengen

  Wilt u uw rijbewijs verlengen of een categorie laten toevoegen? Dat kan ook online. Vraagt u voor het eerst een rijbewijs aan of is uw rijbewijs gestolen of kwijt? Of lukt de online aanvraag niet? Dan komt u hiervoor naar de balie van de gemeente.

 • Rioolheffing

  U betaalt rioolheffing als vergoeding voor de kosten die de gemeente maakt voor het onderhoud aan de riolering en het treffen van maatregelen voor hemel- en grondwater.

 • Sloopmelding

  In verband met de maatregelen tegen verspreiding van het corona-virus kunt u alleen op afspraak langskomen in de gemeentewinkel. U kunt de sloopmelding ook online of per post doorgeven. Heeft u hier vragen over? Neem dan contact met ons op via 14 078. Meer informatie over onze aangepaste openingstijden Het geheel of gedeeltelijk slopen van een bouwwerk kan tegenwoordig in veel gevallen door dit vooraf schriftelijk aan de gemeente Zwijndrecht te melden. Zodra u van de gemeente Zwijndrecht een ontvangstbevestiging heeft gekregen mag u aanvangen met de sloopwerkzaamheden. Let op: een (Rijks-)monument valt niet onder deze regeling. Hiervoor geldt dat wel een sloopvergunning moet worden aangevraagd bij de gemeente Zwijndrecht. Hoe dien ik een sloopmelding in? Voor het indienen van een sloopmelding klikt u hier. U vult uw melding online in. Nadat u uw melding heeft ingevuld, kunt u deze direct online versturen. Bij het Omgevingsloket kunt u inloggen met uw DigiD (eHerkenning voor bedrijven). Als u inlogt controleert de Rijksoverheid uw gegevens om zeker te zijn dat u bent wie u zegt dat u bent. Alle informatie die u daarna invult, wordt vertrouwelijk behandeld. U kunt hieronder een DigiD inlogcode aanvragen. U kunt ook de online melding uitprinten en ingevuld afgeven aan de balie van de gemeente, Raadhuisplein 3 te Zwijndrecht of versturen naar: Gemeente Zwijndrecht T.a.v. Afdeling Gemeentewinkel Postbus 15 3330 AA Zwijndrecht Voor meer informatie dient u een afspraak te maken bij de afdeling Gemeentewinkel. Wanneer moet ik een sloopmelding doen? U moet een sloopmelding doen wanneer er bij de sloop van een bouwwerk, standplaats of woonwagen naar verwachting meer dan 10m3 sloopafval vrijkomt en/of wanneer er bij de sloop asbest wordt verwijderd. Hoe lang duurt het voor mijn sloopmelding afgehandeld is? Binnen 4 weken na ontvangst van uw melding ontvangt u van ons bericht. Ik wil een (Rijks-)monument slopen, mag dat? Als het bouwwerk dat u (gedeeltelijk) wilt slopen een monument is, dan heeft u een sloopvergunning nodig. Deze vraagt u aan op dezelfde wijze als vermeld bij de vraag "Hoe dien ik een sloopmelding in?"

 • Steigers, containers en dergelijke plaatsen

  Wanneer u een steiger, container, bouwkeet of een ander object wilt plaatsen op openbare grond, op een weg, in een straat of op een voetpad, heeft u daarvoor een vergunning nodig.

 • Tarieven gemeentelijke belastingen

  De gemeenteraad stelt elk jaar de tarieven voor de gemeentelijke belastingen vast.

Verfijn zoekopdracht

Geen verfijning beschikbaar.

Acties