- Naamgebruik
Bent u getrouwd (geweest) of heeft u een geregistreerd partnerschap (gehad) dan kunt u de geslachtsnaam (achternaam) van uw partner gebruiken. Dit heet naamgebruik.
- Geboorteaangifte en erkenning
De geboorte van een kind moet u binnen 3 dagen aangeven in de gemeente waar het kind is geboren. De vader of moeder doet aangifte.
- Drank-, horeca- en exploitatievergunning
Informatie over drankvergunning, horecavergunning, exploitatievergunning, terrasvergunning, en andere vergunningen die te maken hebben met uw horecabedrijf.
- MijnOverheid
Sinds 2016 biedt gemeente Tilburg haar inwoners de aanslag gemeentelijke belastingen ook digitaal aan, via de Berichtenbox van MijnOverheid. Inwoners ontvangen de aanslag dan niet meer via de post. Hiermee wil de gemeente de digitale dienstverlening aan haar inwoners vergroten.
- Trouwambtenaren
De buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS) sluit het huwelijk of het geregistreerd partnerschap. Een paar weken van te voren heeft het bruidspaar een gesprek met de BABS om in detail de grote dag door te praten. Hier stellen de Tilburgse BABS'en zich voor.
- Bijzondere bijstand
Bijzondere bijstand is voor noodzakelijke kosten die u zelf niet kunt betalen. Iedereen met een laag inkomen en weinig vermogen kan bijzondere bijstand aanvragen. Dus ook mensen met een minimumloon of AOW.
- Melding maken
Verlichting in uw straat kapot? Zwerfvuil? Verstopte riolering? Losse tegels? Een omgewaaide boom? Andere meldingen, tips over uw buurt of een compliment geven? Maak een melding!
- WOZ-waarde en taxatieverslag
De hoogte van de onroerendezaakbelasting (OZB) hangt af van de waarde van een pand of stuk grond. Dit wordt de WOZ-waarde (waardering onroerende zaken) genoemd. De gemeente stelt die waarde jaarlijks vast, door te kijken naar verkoopprijzen van vergelijkbare woningen.