Zoekresultaat 1 - 10 van 121 resultaten

  • Klacht over gedrag van een ambtenaar of bestuurder

    Als u ontevreden bent over hoe u behandeld bent door een medewerker of bestuurder van de provincie, kunt u een klacht indienen. Bijvoorbeeld omdat u vindt dat een besluit bewust te lang duurt. Of dat u verkeerd of helemaal niet geïnformeerd bent.

    U kunt geen klacht indienen als uw aanvraag voor een vergunning, ontheffing of subsidie is afgewezen. Daarvoor bestaat de bezwaar- en beroepsprocedure. U kunt ook geen klacht indienen tegen ons beleid of onze beleidsuitvoering. 

  • Fonds Leefbaar Platteland 2021-2023, subsidie

    De provincie wil een bijdrage leveren aan de leefbaarheid op het platteland. Zij wil daarmee de positie van de bewoners in de dorpen en het buitengebied in Flevoland versterken. Dat doet zij met een subsidieregeling voor initiatieven van bewoners die bijdragen aan het vergroten van de leefbaarheid in het algemeen en de sociale cohesie in het bijzonder.

    Vanaf 1 januari 2024 is het helaas niet meer mogelijk een subsidie aan te vragen voor deze regeling. 

    Het Fonds Leefbaar Platteland 2021-2023 is een uitwerking van het provinciale beleid voor een Krachtige Samenleving: een samenleving waarin de toekomst van de Flevolander centraal staat, met voldoende ruimte voor ontplooiing, ontwikkeling en ontspanning. De voorloper van Fonds Leefbaar Platteland is het Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied 2017-2019.

    Bent u van plan om een aanvraag in te dienen? Dan adviseren wij u om het projectplan eerst te bespreken met de coördinator Leefbaar Platteland. De contactgegevens van de coördinator en een link naar het platform Leefbaar Platteland vindt u onderaan deze pagina.

     

  • INTERREG programma's

    Het Europese programma INTERREG is bedoeld voor grensoverschrijdende innovatieve en duurzame projecten die Europa sterker maken.
    INTERREG bestaat uit drie programma's. Deze richten zich op:

    1. samenwerking in de grensregio’s (INTERREG A)
    2. samenwerking tussen regio’s in verschillende EU-landen (INTERREG B North West Europe en North Sea Region) en
    3. interregionale samenwerking tussen de EU-landen.

    De provincie Flevoland neemt in het kader van INTERREG A deel aan het samenwerkingsprogramma 'INTERREG Deutschland-Nederland’. Aan Duitse zijde gaat het om regio’s in de deelstaten Nordrhein Westfalen en Niedersachsen. Aan Nederlandse zijde participeren naast Flevoland de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg.

  • Uitweg aanleggen

    Deze activiteit geldt per 1 januari 2024 ná de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Heeft u voor 1 januari 2024 een vergunningaanvraag ingediend? Dan behandelen wij uw aanvraag volgens de oude regelgeving van vóór de inwerkingtreding van de Omgevingswet.

    Ligt uw perceel langs een provinciale weg, dan mag u in principe maximaal één uitweg naar de provinciale weg aanleggen zolang de uitweg ver genoeg is verwijderd van een bijzonder punt in de provinciale weg (kruising, oversteekplaats, bocht etc). 

    In uitzonderlijke gevallen is een tweede uitweg naar de provinciale weg toegestaan, bijv.:

    • door bedrijfssplitsing ontstaat behoefte aan een tweede uitweg
    • op uw perceel is geen ruimte voor een keerpunt

    U moet een omgevingsvergunning aanvragen als u een uitweg naar een provinciale weg wilt aanleggen, wijzigen of verwijderen.

    U vraagt een omgevingsvergunning aan via het Omgevingsloket voor de activiteit Uitweg aanleggen.

  • COVID-19 maatregelen Cofinanciering / incidentele subsidie

    Medio 2020 is cofinanciering beschikbaar gesteld in de vorm van incidentele subsidies voor (film)theaters en musea. Deze doorlopende regeling staat sinds April 2021 ook open voor poppodia.
    De cofinanciering gaat uit van een extra bijdrage van de gemeente aan een Flevolands (film)theater, museum of poppodium; vervolgens kan de instelling eenzelfde bedrag aanvragen bij de provincie.

    De regeling loopt door tot het budget is uitgeput.

  • Complexe papierindustrie, houtindustrie en textielindustrie

    Deze activiteit geldt per 1 januari 2024 ná de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Heeft u voor 1 januari 2024 een vergunningaanvraag ingediend? Dan behandelen wij uw aanvraag volgens de oude regelgeving van vóór de inwerkingtreding van de Omgevingswet.

    U vraagt omgevingsvergunning aanvragen als u een IPPC-installatie beheert binnen de papier-, hout- of textielindustrie. Het gaat hier om IPPC-bedrijven die zich bezighouden met:

    • het maken van:
      • papierpulp
      • papier
      • karton
      • oriented strand board
      • spaanplaat
      • vezelplaat van hout
    • het voorbehandelen van textielvezels of textiel
    • het verven van textielvezels of textiel

    U vraagt in het Omgevingsloket een omgevingsvergunning aan voor de activiteit Complexe papierindustrie, houtindustrie en textielindustrie.

  • MKB Innovatiestimulering Topsectoren (MIT) Flevoland, subsidie

    Bent u een ondernemer in het midden en klein bedrijf en overweegt u om een nieuw product, procedé of een nieuwe dienst te ontwikkelen? De MKB Innovatiestimulering Topsectoren (MIT regeling) Flevoland is een subsidieregeling van de Provincie en de Rijksoverheid die u daarbij kan helpen. Met deze regeling wil de provincie Flevolandse MKB-ondernemers binnen het Topsectorenbeleid en de kennis- en innovatieagenda’s van de topsectoren beter ondersteunen bij hun innovatie in de eerste fasen van nieuwe productontwikkeling. 

    De openstellingstermijn voor de MIT-Haalbaarheidsprojecten is op 4 april 2023 om 09.00 uur.
    De openstellingstermijn voor de MIT-R&D samenwerkingsprojecten is op 6 juni 2023 om 09.00 uur.
    Beide regelingen worden op 12 september om 17.00 uur gesloten.

    Wij adviseren mkb'ers, die een project willen indienen, rekening te houden met de context van het beleid. Voor de Kennis- en Innovatieagenda's (KIA's) en voor voorbeelden, kunt u zich oriënteren via de website Topsectoren. Past uw plan binnen 1 van deze agenda’s? Dan kunt u subsidie aanvragen. 
    Hieronder vindt u de informatie om uw aanvraag alvast voor te bereiden.

    Bij het indienen van uw aanvraag dient u onderstaande documenten in ieder geval aan te leveren:

    • Uittreksel Kamer van Koophandel (niet ouder dan 1 maand)
    • Een kopie bankafschrift of bankpas ter verificatie van uw bankrekeningnummer
    • Ingevuld en ondertekende MKB-verklaring en de achterliggende berekeningswijze bij de MKB-verklaring (verplicht format)
    • Meest recente (geconsolideerde) jaarrekening, indien concern; gebruik eenzelfde jaargang
    • Indien geen jaargang aanwezig; openingsbalans aanleveren
    • Ingevuld en ondertekend machtingsformulier, indien de aanvraag wordt ingediend door een intermediair (verplicht format)
    • Juridische organisatiestructuur van het verband van ondernemingen, (indien van toepassing) (verplicht format)
    • Kopie belastingverklaring (indien u als aanvrager niet-verrekenbare btw als subsidiabele projectkosten hebt opgenomen)
    • Ingevuld en ondertekende verklaring ‘geen financiële moeilijkheden’ (verplicht format)

    Daarnaast dient u voor de MIT Haalbaarheidsproject 2023 ook onderstaande documenten aan te leveren:

    • Ondertekend aanvraagformulier MIT Haalbaarheidsproject
    • Ingevuld projectplan MIT Haalbaarheidsproject (verplicht format)
    • Offerte(s) van de deskundige(n) en/of leverancier(s) (indien er kosten begroot zijn voor het inhuren van derden)
    • Instemmingsverklaring (als verbonden- en/of partnerondernemingen ook kosten maken binnen het project) (format)

    Daarnaast dient u voor de MIT R&D 2023 ook onderstaande documenten aan te leveren van de aanvrager, maar ook van projectpartner(s) of mede aanvragers:

    Een toelichting op de gevraagde formulieren vindt u hier 

    Gedurende de looptijd een wijziging doorgeven?

    Heeft u een positief besluit (beschikking) op uw subsidieaanvraag ontvangen en wilt u tijdens de looptijd van uw project een wijziging doorgeven?
    Maak dan gebruik van het formulier "Wijzigingsformulier MIT".

  • Voorziening onverwijlde bijstand

    Bijstand vraagt u aan bij de gemeente. De gemeente neemt het besluit over het verlenen van bijstandsuitkeringen. Heeft de gemeente niet binnen 4 weken hierover beslist? Dan moet de gemeente besluiten of u een voorschot kunt krijgen. Dit voorschot verrekent de gemeente later met uw uitkering.

    Weigert de gemeente u een voorschot te geven? Of is het voorschot te laag? Dan kunt u bij de provincie een voorziening onverwijlde bijstand aanvragen. Geeft de provincie u gelijk? Dan moet de gemeente onmiddellijk het voorschot geven of verhogen.

    Dit kan als het gaat over een voorschot voor de bijstand. Of over het voorschot van de aanvullende bijstand voor ouderen (AIO) van de Sociale Verzekeringsbank (SVB).

  • Versterking Maritieme Campus Noordelijk Flevoland

    Met de subsidie Versterking Maritieme Campus Noordelijk Flevoland wil de provincie de maritieme scholingsfaciliteiten versterken in de regio die benodigd zijn om de beroepsbevolking te scholen voor de maritieme technische arbeidsmarkt in Noordelijk Flevoland.

    Met de realisatie van een Maritieme Campus en de realisatie van een volwaardige onderwijsinfrastructuur wordt voorzien in (op-, om- en bij)scholing voor het opleiden van (nieuw) arbeidspotentieel.

    In de Maritieme Campus werkt het onderwijs samen met het bedrijfsleven aan een toekomstbestendige state of the art campus.

  • Sonderen grondwaterbeschermingsgebieden

    Let op
    Deze activiteit geldt per 1 januari 2024 ná de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Heeft u voor 1 januari 2024 een melding gedaan? Dan behandelen wij uw melding volgens de oude regelgeving van vóór de inwerkingtreding van de Omgevingswet.

    Melding
    Als u gaat sonderen in een grondwaterbeschermingsgebied, dan moet u na het trekken van de sondeerstangen het gehele sondeergat vullen met zwelklei met behulp van de ’Naprikmethode’.

    Als u wilt sonderen in een grondwaterbeschermingsgebied, dan moet u vooraf een melding doen bij de provincie. U doet dan in het Omgevingsloket een melding voor de activiteit Sonderen grondwaterbeschermingsgebieden.