Zoekresultaat

1 - 10 van de 44 Resultaten
Toon producten van Edam-Volendam
Gewijzigd Eerder
 • Naamswijziging voornaam

  U kunt de rechter vragen om uw voornaam te wijzigen. U hebt een advocaat nodig om deze aanvraag in te dienen.

 • Verhuizen naar Nederland

  Als u in Nederland komt wonen, moet u zich inschrijven bij de gemeente. Dit geldt ook als u al eerder in Nederland hebt gewoond.

 • Belastingen, betalingsregeling

  Een betalingsregeling is een regeling die getroffen kan worden indien belastingplichtige moeite heeft zijn belastingaanslag voor de oorspronkelijke vervaldatum geheel te voldoen. Met uitzondering van toeristenbelasting, hiervoor is geen betalingsregeling mogelijk.

 • Kleding inzamelen

  Een vergunning textielinzameling geeft toestemming voor het inzamelen van huishoudelijk textiel op een zogenaamde huis-aan-huis wijze. De gemeente heeft 5 doorlopende vergunningen afgegeven aan lokale en regionale instanties voor het houden van een kledinginzameling. Hiermee is het maximum aantal te vergeven vergunningen door de gemeente bereikt. De kledinginzameling door deze instanties vindt plaats in de periode maart, juni en november. 

 • Rioolaansluiting aanvragen

  Een rioolaansluiting is een door de gemeente tot stand gebrachte en onderhouden aansluiting van de erfgrens van een perceel tot op het gemeentelijke rioleringsstelsel. Afdrukformulier rioolaansluiting aanvragen

 • Echtscheiding of einde geregistreerd partnerschap

  Als u niet meer samen wilt zijn met uw partner, vraagt u een echtscheiding aan of een beëindiging van uw geregistreerd partnerschap. In beide gevallen regelt u dit via een advocaat. Meer informatie vindt u op www.rijksoverheid.nl.

 • Kind adopteren

  Als u een kind adopteert, neemt u de zorg en opvoeding over van de biologische ouders. U en het kind worden dan ook wettelijk familie van elkaar.  Om een adoptie aan te vragen, doet u een verzoek bij de rechtbank. U bent verplicht een advocaat in te schakelen.

 • Adresonderzoek

  U kunt in de volgende gevallen een adresonderzoek aanvragen bij de gemeente: Iemand staat op uw adres ingeschreven die er niet woont. Iemand heeft een briefadres op uw adres en u kunt die persoon niet meer bereiken. Iemand heeft een briefadres op uw adres en u wilt uw toestemming voor het briefadres intrekken. Formulier verzoek starten adresonderzoek, DigiD

 • Dood dier opruimen

  Ziet u dode dieren langs de weg of in het water? Dan meldt u dit bij de gemeente of het waterschap. De lijken (kadavers) worden dan weggehaald. Uw dode huisdier hoeft u niet te melden.Via de website van het Waterschap kunt u een melding doen van het dode dier dat zich in het water bevindt. Via het formulier Melding woon- en leefomgeving kunt u online doorgeven dat u in onze gemeente een dood dier heeft gevonden langs de weg. U kunt de gemeente ook bellen via nummer 0299 398398.

 • Asbest verwijderen

  Wilt u asbest verwijderen in of rondom uw huis? Aan de verwijdering van asbest zijn regels gesteld. Asbest is namelijk een schadelijk materiaal. Indien het breekt of afbrokkelt, komen kankerverwekkende stoffen vrij. Vandaar dat in bepaalde omstandigheden een vergunning nodig is voor het slopen van asbest.

Verfijn zoekopdracht

Bevoegd gezag

Digitaal aanvragen

Acties