Zoekresultaat

1 - 10 van de 68 Resultaten
Toon producten van Edam-Volendam
Gewijzigd Huidigjaar
 • Paspoort / identiteitskaart, kwijt of gestolen

  Als uw paspoort of identiteitskaart kwijt is of gestolen, kunt u een nieuwe aanvragen. Bij de gemeente kunt u dit persoonlijk aanvragen. Moet u onmiddellijk op reis? Dan kunt u een noodpaspoort aanvragen bij de Koninklijke Marechaussee.

 • Toeristenbelasting

  Toeristenbelasting wordt geheven van degene die gelegenheid biedt tot overnachten tegen vergoeding aan personen die niet in de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens van de gemeente zijn opgenomen. Aanvraag toeristenbelasting via DigiD Aanvraag toeristenbelasting via E-herkenning

 • Trouwen in het buitenland

  Wat leuk dat u in het buitenland gaat trouwen. Het is belangrijk dat u daar kunt aantonen dat u niet getrouwd bent en geen geregistreerd partnerschap hebt met iemand anders. Dit doet u met een ongehuwdverklaring of een verklaring van huwelijksbevoegdheid. Deze verklaringen kunt u aanvragen bij de gemeente.

 • Precariobelasting

  Precariobelasting betreft een bijzondere vorm van belasting. Precariobelasting betaalt u als u voorwerpen plaatst in, op of boven gemeentegrond die bestemd is voor de openbare dienst. Voorbeelden hiervan zijn: terrasjes van horecaondernemingen, steigers, reclameborden en containers (voor de opvang van bouwpuin).

 • Nederlander worden door naturalisatie

  Als vreemdeling kunt u de Nederlandse nationaliteit krijgen. Een van de manieren is door naturalisatie. Naturalisatie betekent het verkrijgen van de Nederlandse nationaliteit.

 • Vluchtelingenpaspoort

  Als u een vluchtelingenstatus hebt, vraagt u een vluchtelingenpaspoort aan bij de gemeente. Met een vluchtelingenpaspoort kunt u naar alle landen reizen, behalve naar uw land van herkomst. Als u géén vluchtelingenstatus hebt, vraagt u geen vluchtelingen- maar een vreemdelingenpaspoort aan bij de gemeente.

 • Verhuizen naar buitenland

  Digitale aangifte emigratie (let op de benodigde digitale bijlagen in: Wat moet ik doen?) Voordat u vertrekt uit Nederland, geeft u uw vertrek (emigratie) door aan de gemeente. U emigreert als u minimaal 8 maanden binnen 1 jaar in het buitenland bent. Deze 8 maanden hoeven niet aan te sluiten op elkaar. 

 • Onroerendezaakbelasting (OZB), kopie aanslag

  Bij de gemeente kunt u een formeel kopie van de aanslag van uw onroerend goed (eigen grond, woning of ander soortig pand) krijgen. U kunt een dergelijk formeel kopie bijvoorbeeld nodig hebben ten behoeve van een woningverkoop. De kopie is te downloaden via: MijnLoket (inloggen met uw DigiD)

 • Uittreksel persoonsgegevens BRP

  In de Basisregistratie Personen (BRP) staan gegevens van iedereen die in Nederland woont of heeft gewoond. U kunt een uittreksel van deze persoonsgegevens aanvragen bij de gemeente waar u staat ingeschreven. In het uittreksel staan in ieder geval uw: naam; adres; woonplaats; geboortedatum. Digitale aanvraag Uittreksel BRP let op de benodigde digitale bijlagen in: Wat heb ik nodig?

 • Gehandicaptenparkeerplaats

  Een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken is een parkeerplaats waar uitsluitend de auto van een gehandicapte met een bepaald kenteken mag parkeren. Gehandicaptenparkeerplaats aanvragen, DigiD Gehandicaptenparkeerplaats aanvragen, afdrukformulier Voordelen DigiD formulier u hoeft uw naw-gegevens niet meer in te vullen, dit wordt automatisch gedaan; het formulier komt meteen binnen bij de gemeente, terwijl u een afdrukformulier nog zelf moet afdrukken en verzenden naar de gemeente.

Verfijn zoekopdracht

Bevoegd gezag

Digitaal aanvragen

Acties