Zoekresultaat

1 - 10 van de 136 Resultaten
Toon producten van Epe
Toon producten voor particulier
 • Naamswijziging voornaam

  U kunt de rechter vragen om uw voornaam te wijzigen. U hebt een advocaat nodig om deze aanvraag in te dienen.

 • Gemeentegrond gebruiken

  Als u grond van de gemeente wilt gebruiken, hebt u toestemming nodig van de gemeente. Bijvoorbeeld als u gemeentegrond wilt gebruiken: als tuin of wei; voor opslag van bouwmaterialen; om een container op te plaatsen.

 • Grafonderhoud

  De gemeente zorgt voor het onderhoud van de begraafplaats. De ruimte tussen de graven wordt ook door de beheerder onderhouden. Het onderhoud van het graf doet u zelf.

 • Overledene naar het buitenland vervoeren

  U mag een overledene naar het buitenland vervoeren. Bij de douane moet u enkele documenten laten zien. De meeste van deze documenten vraagt u op bij de gemeente. Afspraak maken met de gemeente

 • Dood dier opruimen

  Ziet u dode dieren langs de weg of in het water? Dan meldt u dit bij Circulus-Berkel via 0900 - 9552. De dode dieren (kadavers) worden dan weggehaald. U hoeft niet te melden dat uw huisdier dood is.

 • Woning splitsen

  Als huiseigenaar kunt u uw woning splitsen. Zo kunt u de ruimte ombouwen tot meerdere appartementen. Als u dit wilt doen, hebt u een vergunning nodig van de gemeente.

 • Alarmsysteem installeren

  Als u een alarmsysteem wilt installeren, hebt u meestal een omgevingsvergunning nodig van de gemeente.

 • Geslachtswijziging

  Als u van geslacht bent veranderd (transgender), kunt u dit laten aanpassen in de Basisregistratie Personen (BRP). U kunt uw geslacht van ‘man’ in ‘vrouw’ laten veranderen, of andersom. Aangifte van geslachtswijziging is gratis. Houd wel rekening met de kosten voor het vernieuwen van uw paspoort, identiteitskaart en/of rijbewijs. Na de aangifte geslachtswijziging zijn deze namelijk niet meer geldig. 

 • Bouwvlak in bestemmingsplan

  Wanneer u wilt bouwen in een gebied waar dit volgens het bestemmingsplan niet mag, vraagt u aan de gemeente om een bouwvlak aan het bestemmingsplan toe te voegen. In een bestemmingsplan staat hoe de grond in een gebied en de gebouwen die daarop staan, gebruikt mogen worden. Een bouwvlak in het bestemmingsplan betekent dat er gebouwd mag worden.

 • Uitrit of inrit aanleggen

  Een in- of een uitrit is een aansluiting vanuit een perceel op de openbare weg. Als u een in- of uitrit wilt aanleggen, moet u dit van te voren melden bij de gemeente. Doe dit in ieder geval 4 weken voordat u wilt beginnen met aanleggen. In- of uitrit aanleggen (met DigiD) In- of uitrit aanleggen (met eHerkenning)

Verfijn zoekopdracht

Bevoegd gezag

Digitaal aanvragen

Acties