Zoekresultaat

1 - 10 van de 55477 Resultaten
 • Subsidies voor inwoners (Vonkjes)

  De gemeente heeft budget beschikbaar gesteld voor het stimuleren en waarderen van kleinschalige initiatieven. Dit heeft concreet vorm gekregen door de regeling ‘ Vonkjes’ in het leven te roepen. Via deze regeling worden inwoners uitgedaagd om met (nóg meer) initiatieven te komen en wordt de betrokkenheid en zorg voor elkaar in de samenleving versterkt.

 • Subsidies voor verenigingen en stichtingen

  De gemeente hecht waarde aan een goed activiteitenaanbod dat bijdraagt aan actieve deelname van burgers aan het sociale leven. Persoonlijke ontwikkeling en ontspanning, versterking van de gemeenschap, gezondheid en maatschappelijke ondersteuning zijn daarbij belangrijke waarden. Organisaties die activiteiten op dit gebied ontplooien kunnen mogelijk voor een subsidie in aanmerking komen.

 • Terras plaatsen

  U hebt een vergunning nodig als u een terras wilt plaatsen bij uw horecabedrijf. Zelfs als u het terras op eigen terrein plaatst. Vraag de vergunning ook aan als u een bloembak of straatmeubel wilt plaatsen. Als u schermen, daken of vlonders wilt plaatsen op uw terras dan kan het zijn dat u hiervoor een aparte omgevingsvergunning moet aanvragen.

 • Tijdelijke verhuur leegstaand pand

  U mag uw leegstaande pand tijdelijk verhuren. Bijvoorbeeld als uw woning of kantoorpand al een tijdje te koop staat of gesloopt gaat worden. U vraagt hiervoor een vergunning aan bij de gemeente.

 • Toeristenbelasting

  In onze toeristische gemeente bent u van harte welkom. Op het gebied van zowel kampeer- als watersportvakanties zult u het bij ons best naar uw zin hebben. Toeristenbelastingen Ten behoeve van het toerisme zijn veel voorzieningen aanwezig. Het onderhouden en in standhouden daarvan is duur. De gemeenteraad is van mening dat de in de gemeente verblijvende toerist daar een steentje aan moet bijdragen. In de gemeente Mook en Middelaar worden twee toeristenbelastingen geheven: Landtoeristenbelasting; Watertoeristenbelasting. Landtoeristenbelasting Verblijft u met uw caravan of tent op een van de campings, of overnacht u in hotels of pensions en dergelijke in de gemeente, dan is per persoon per overnachting landtoeristenbelasting verschuldigd. De toeristenbelasting wordt door de campinghouder of exploitant van het pension of hotel aan u in rekening gebracht.De gemeente int de door u betaalde belasting van die exploitant. Watertoeristenbelasting In de gemeente Mook en Middelaar bent u watertoeristenbelasting verschuldigd in verband met de aanwezigheid van uw vaartuig in het watergebied binnen de gemeente. Hebt u een vaartuig met een lengte van 6,50 meter of meer dan is voor het verblijf van dat vaartuig op het water deze belasting verschuldigd. Als u een vaste ligplaats huurt bij een jachthavenexploitant, dan ontvangt u een factuur waarop ook de watertoeristenbelasting is vermeld of in de huurprijs is inbegrepen. Ook hier geldt dat de ondernemer verplicht is om namens u de watertoeristenbelasting te betalen aan de gemeente.

 • Trouwen

  Wat leuk dat u gaat trouwen. Om dat te kunnen doen, meldt u dit uiterlijk twee weken van tevoren bij de gemeente waar u wilt trouwen. Vroeger heette dit 'in ondertrouw gaan'. In de gemeente Mook en Middelaar zijn Marianne ten Haaf-Janssen en Jan Boot buitengewoon ambtenaar van de burgelijke stand. Ook is er de mogelijkheid om een trouwambtenaar voor één dag aan te wijzen. Neem hiervoor contact op met de gemeente.

 • Uitkering voor oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werknemers (IOAW)

  U kunt een uitkering van de gemeente krijgen als u vóór 1 januari 1965 geboren bent en na uw 50ste verjaardag werkloos bent geworden. Dit heet een IOAW-uitkering. Deze uitkering krijgt u alleen als u onvoldoende inkomen hebt om van te leven. U krijgt de uitkering nadat uw WW-uitkering gestopt is.

 • Uitkering voor oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte zelfstandigen (IOAZ)

  De uitvoering van deze regeling is in handen van het OndernemersPunt van de gemeente Nijmegen. U kunt contact opnemen met: Het OndernemersPunt  De heer Harry Seegers, Adviseur zelfstandigen Bezoekadres: Marienburg 30 (Stadswinkel), 6511 PS Nijmegen Email: h.seegers@nijmegen.nl Telefoon: (024) 329 93 96 dagelijks tussen 9.00 - 12.00 uur

 • Uitrit of inrit aanleggen

  U mag niet zomaar een inrit of uitrit maken naar de openbare weg. Meld dit vooraf bij de gemeente en ga na of u hier een omgevingsvergunning voor nodig hebt.

 • Uittreksel persoonsgegevens BRP

  In de Basisregistratie Personen (BRP) staan gegevens van iedereen die in Nederland woont of heeft gewoond. U kunt een uittreksel van deze persoonsgegevens aanvragen bij de gemeente waar u staat ingeschreven. In het uittreksel staan in ieder geval uw: naam; adres; woonplaats; geboortedatum. Aanvraag Registratie Niet-Ingezetene (RNI) Bent u uitgeschreven als inwoner van Nederland? Dan kunt u bij een aantal landelijk vastgestelde gemeenten een uittreksel uit de Registratie Niet Ingezetenen (RNI) aanvragen met uw vertrekgegevens.

Verfijn zoekopdracht

Toon producten van

Acties