Zoekresultaat

1 - 10 van de 55917 Resultaten
 • Voorkeursrecht van de gemeente

  Voorkeursrecht betekent dat de gemeente als eerste een onroerende zaak mag kopen. Als u uw woning, pand of grond waarop een voorkeursrecht zit wilt verkopen, dan moet u uw onroerende zaak eerst te koop aanbieden aan de gemeente. De gemeente heeft dan recht op de eerste koop. Ook andere overheden kunnen een voorkeursrecht hebben.

 • Verklaring omtrent het gedrag (VOG)

  Voor sommige beroepen hebt u een verklaring omtrent het gedrag (VOG) nodig. Deze verklaring wordt afgegeven door de minister van Veiligheid en Justitie. Een verklaring omtrent het gedrag staat ook wel bekend als bewijs van goed gedrag. Wanneer u een VOG voor uw werk nodig heeft, houdt er dan rekening mee dat de werkgever ook een deel van het formulier in moet vullen. Wie heeft een VOG nodig? Een VOG is verplicht voor onderwijzers, taxichauffeurs en personen die werken in de gastouderopvang. In andere gevallen kunt u ook een VOG nodig hebben. Bijvoorbeeld voor het krijgen van een baan of als u als vrijwilliger gaat werken. Ook als u een visum aanvraagt of voor bepaalde registraties (lidmaatschap/inschrijvingen) hebt u soms een VOG nodig. Soms heeft u een VOG nodig terwijl u ingeschreven en woonachtig bent in het buitenland VOG voor rechtspersoon of natuurlijk persoon Een bedrijf, stichting of vereniging kan een VOG voor rechtspersonen aanvragen. Bent u zzp'er en hebt u een VOG nodig? Dan moet u geen VOG RP aanvragen, maar een VOG voor natuurlijke personen. 

 • Rioolverstopping

  Waternet is verantwoordelijk voor het onderhoud van het riool tot aan de grens van uw perceel; het ontstoppingsputje op of nabij de perceelgrens zal uitsluitsel geven wie verantwoordelijk is; de tekening van de huisaansluiting kunt u in de meeste gevallen opvragen bij Waternet.

 • Echtscheiding/ontbinding partnerschap

  Bij een echtscheiding/ontbinding van een geregistreerd partnerschap moeten partners afspraken maken. Bijvoorbeeld over de opvoeding/verzorging van minderjarige kinderen. De uitspraak van de rechtbank over de echtscheiding/ ontbinding partnerschap wordt naar de gemeente verzonden. Pas als de gemeente de uitspraak heeft verwerkt, bent u officieel gescheiden. U ontvangt een schriftelijke bevestiging. Meer informatie vindt u via de Rijksoverheid.

 • Inlichtingen uit de BRP voor deurwaarders aanvragen

  Als deurwaarder of namens een niet-commerciële instantie kunt u informatie uit de BRP opvragen.

 • Grootschalige sportevenementen

  Een aanvraag moet worden ingediend door een rechtspersoon (bedrijf/stichting/vereniging) die lid is van een sportbond die erkend wordt door het N.O.C./ N.S.F. De aanvrager moet belast zijn met de organisatie van het sportevenement. Verder moet het sportevenement vermeld worden op de wedstrijdkalender van voornoemde sportbond.

 • Kopie kadastrale gegevens

  Als u precies wilt weten wat de grenzen zijn van een perceel, vraagt u een kopie van de kadastrale gegevens op bij Kadaster.nl.

 • Bijstand aan jongeren (tot 27 jaar)

  Ben je tussen de 18 en 27 jaar en werkloos? Dan kun je in aanmerking komen voor een uitkering. Een uitkering krijg je niet zomaar.

 • Afvalstoffenheffing

  U betaalt mee aan de inzameling en verwerking van huishoudelijk afval. U krijgt hiervoor een aanslag afvalstoffenheffing. U bent verplicht om deze afvalstoffenheffing te betalen, ook als u uw afval nooit meegeeft.

 • Gebouw of woning slopen

  U mag niet zomaar slopen of asbest verwijderen. U moet hiervoor meestal een melding doen. Dit is verplicht om de veiligheid en gezondheid van mensen te beschermen. Daarnaast wil de gemeente ongewenste sloop tegengaan.

Verfijn zoekopdracht

Toon producten van

Acties