Zoekresultaat 1 - 10 van 52 resultaten

 • Subsidie voor activiteiten

  Wilt u subsidie aanvragen om iets te organiseren voor inwoners van Haarlem? Kijk dan eerst of deze activiteit valt in 1 van onze subsidieregelingen. Als dit niet zo is, kunt u algemene subsidie online aanvragen. Dit kan ook als organisatie of vereniging. Doe minimaal 8 weken van tevoren de aanvraag. Als het gaat om een activiteit die jaarlijks terugkomt, vraagt u de subsidie uiterlijk 31 augustus van het voorafgaande jaar aan.

 • Besluitenlijsten

  Het college van burgemeester en wethouders vergadert iedere dinsdag. De besluiten die het college in deze vergadering neemt, staan op gemeentebestuur-haarlem.notubiz.nl.

 • Opvang dak- en thuislozen

  Als u dakloos bent, niet goed voor uzelf kunt zorgen en u kunt niet bij iemand terecht. Dan kunt u zich aanmelden bij de Brede Centrale Toegang (BCT) voor opvang. Ook voor een briefadres en bijstandsuitkering kunt u daar terecht. U meldt zich op een werkdag tussen 9.00 en 12.00 uur op de Wilhelminastraat 10 in Haarlem. Daar bekijken ze welke problemen u hebt en welke hulp daarbij past.

 • Subsidie voor wijkplatforms

  Wijkplatforms kunnen subsidie aanvragen voor kosten voor bijvoorbeeld zaalhuur, communicatie of het organiseren van activiteiten voor de wijk. Wilt u dit jaar subsidie ontvangen, dan vraagt u de subsidie aan voor 1 oktober van dit jaar. Wilt u een aanvraag doen voor volgend jaar, dan vraagt u aan vanaf 1 november van dit jaar.

 • Geluid bedrijfsevenement melden

  Wilt u als bedrijf iets bijzonders organiseren? Zoals een feestje van de vereniging of live-optreden in uw café? U mag 1 keer per jaar afwijken van de geldende geluidsnormen. Op een sportterrein mag u 12 keer per jaar iets organiseren waarbij het geluid harder is dan normaal of de verlichting langer aanblijft. Dit meldt u minstens 15 werkdagen van tevoren.

 • Subsidie sportgoederen

  Als niet-winstgevende sportorganisatie kunt u subsidie krijgen voor sportgoederen, zoals matten, scoreborden, doelen of schaaksets. Per jaar kunt u maximaal € 3.250 aanvragen. Dit mag in 1 keer of verspreid over het jaar. Vraag de subsidie uiterlijk 4 maanden na de aankoop van de spullen online aan. U krijgt een 3e van de prijs vergoed.

 • Jeugd en jeugdhulp

  Hebt u een vraag over het opgroeien van uw kind(eren), maakt u zich zorgen of bent u op zoek naar (jeugd)hulp of ondersteuning? U kunt hiervoor terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en het wijkteam van Buurts Haarlem.

 • Bouwtekeningen opvragen

  Hebt u bouwtekeningen nodig over een bestaand gebouw? Voor bijvoorbeeld een verbouwing? Dan kunt u het bouwdossier opvragen. Bouwdossiers tot 2010 vraagt u op bij het Noord-Hollands Archief. Voor bouwdossiers na 2010 mailt u ons. Geef in uw mail aan om welk adres het gaat en waarvoor u het dossier nodig hebt.

 • Ligplaats cruiseschip of charterschip

  Een ligplaats voor een charter- of cruiseschip aan de kade in Haarlem reserveert u via reserveringssysteem CruiseDock. In dit systeem ziet u welke plekken beschikbaar zijn en volgt u de status van uw reservering. Als u nog geen account hebt, kunt u dat aanmaken.

 • Subsidie cultuur

  Als culturele organisatie kunt u subsidie aanvragen bij het Cultuurstimuleringsfonds. Dit kan voor een project op het gebied van kunst, cultuur, cultuureducatie en talentontwikkeling. Deze projecten mogen geen winst maken of een religieus of goed doel hebben. Bent u professioneel cultuurmaker in meerdere kunstdisciplines en woont u in Haarlem? Dan kunt u voor de ondersteuning van uw beroepspraktijk subsidie aanvragen. Aanvragen voor projecten en ondersteuning beroepspraktijk kunt u indienen tot 14 september 2024.