Zoekresultaat 1 - 6 van 6 resultaten

 • Objectinformatie gebouwen

  U kunt het bouwjaar, de bestemming en andere informatie opzoeken over een pand of woning.

 • Bedrijf starten vanuit uitkering

  Als u een WW- of bijstandsuitkering ontvangt en een bedrijf start, stopt uw uitkering. Daarvoor in de plaats kunt u bijstand voor zelfstandigen aanvragen. Wij vullen het inkomen van uw gezin dan weer aan tot bijstandsniveau. Ook een lening voor startkapitaal is mogelijk. Voor het aanvragen hiervan hebt u een ondernemingsplan nodig. Bel ons voor een afspraak.

 • Brugtijden en ligplaatsen voor passanten

  Wilt u Haarlem invaren en kan uw boot niet onder de brug door? Dan meldt u zich bij de Havendienst Haarlem als u bij de brug bent. Via de telefoon of marifoon geeft u de naam van uw boot en de locatie (naam van de brug of brugnummer) door. De Havendienst vertelt u hoe laat de brug opengaat. U vaart tegelijk met andere boten de stad in en door (in konvooi). Zo hoeven de bruggen niet zo vaak open.

 • Subsidie verduurzaming VvE’s 

  Als Vereniging van Eigenaars (VvE) kunt u subsidie aanvragen voor isolatiemaatregelen voor slecht geïsoleerde appartementen. Per woning kunt u eenmalig maximaal € 2.920 aanvragen. De subsidie is alleen bedoeld voor appartementen van particuliere eigenaren. Bij uw aanvraag hebt u een rekentool nodig. Deze tool vraagt u eerst bij ons op, voordat u de subsidie aanvraagt. U kunt tot 1 juni 2025 de subsidie aanvragen.

 • Pilot vrije openingstijden horeca

  Tijdens deze pilot kunt u zelf uw openingstijden bepalen. Om aan de pilot te kunnen deelnemen hebt u een exploitatievergunning 24 uur nodig. U kunt deze vergunning op dit moment niet meer aanvragen. Niet alle horecabedrijven kunnen deelnemen aan de pilot.

 • Regels vakantieverhuur

  Voor het verhuren van uw woning of een deel daarvan gelden bepaalde regels. Als u zich hier niet aan houdt, kunt u een boete krijgen. Alle regels en boetes staan in de huisvestingsverordening. Hier vindt u de belangrijkste.