Zoekresultaat 1 - 10 van 22 resultaten

 • Identiteitskaart

  Een identiteitskaart kost € 75,80 en is 10 jaar geldig. Voor personen jonger dan 18 jaar kost een identiteitskaart € 40,90. Deze identiteitskaart is 5 jaar geldig. Voor een aanvraag met spoed betaal je € 57,05 extra. Een identiteitskaart is meestal na 5 werkdagen klaar. Een spoedaanvraag is binnen 1 werkdag klaar, als je de kaart voor 14.00 uur aanvraagt. Afspraak maken aanvragen identiteitskaart Afspraak maken ophalen identiteitskaart Drukte verwacht rond aanvragen ID-kaarten en paspoorten in 2024 In 2024 verlopen veel Nederlandse identiteitskaarten en paspoorten. Vanaf 9 maart 2014 zijn deze documenten 10 jaar geldig voor inwoners van 18 jaar en ouder. Wij verwachten daarom dat er in 2024 veel nieuwe aanvragen worden gedaan. Maak op tijd een afspraak Houd de verloopdatum van jouw documenten goed in de gaten. Een nieuw reisdocument kun je op afspraak aanvragen in het stadhuis. Dit kun je een aantal dagen van tevoren inplannen. Zo weet je zeker dat je terecht kunt voordat jouw huidige document verloopt. Juiste pasfoto Om lange wachttijden te voorkomen vragen wij je om op tijd op de afspraak te komen. Zorg dat je vóór de afspraak de (juiste) pasfoto’s hebt en jouw (oude) reisdocumenten meeneemt. Na vijf werkdagen kun je het nieuwe reisdocument ophalen.

 • Subsidie aanvragen

  Wij ondersteunen graag lokale initiatieven en projecten die bijdragen aan de bloei en ontwikkeling van onze gemeenschap. Wij dragen soms financieel bij aan vrijwilligers- en professionele organisaties voor de uitvoering van haar beleid. Je kunt online een aanvraag indienen. Doe de aanvraag in de periode van 1 april tot 1 juni.

 • Asbest verwijderen

  Wil je asbest verwijderen? Kijk dan eerst op het Omgevingsloket of je een melding moet doen of een vergunning moet aanvragen.

 • Kabels en leidingen leggen

  Voor het leggen van kabels en leidingen in openbare grond heb je een vergunning of toestemming nodig van de gemeente.

 • Inzage bouwtekeningen en bouwplannen

  Je kunt bouwplannen en bouwtekeningen bij ons opvragen en inkijken. Je kunt de plannen en tekeningen van bestaande en nieuwe bouwwerken inzien. Je kunt informatie opvragen over: aangevraagde en verleende omgevingsvergunningen; bouwtekeningen (de tekeningen die horen bij aanvragen voor omgevingsvergunningen); de plaats van het bouwwerk; informatie over de bouwwerkzaamheden. Je kunt online een afspraak met ons maken. Afspraak maken

 • Bomen kappen

  Wil je een boom kappen of stevig snoeien? Dan heb je meestal een vergunning nodig.

 • Bodemonderzoek

  Een bodemonderzoek geeft de kwaliteit weer van de bodem op dat moment. Heb je bouw- of verbouwplannen? Dan is een bodemonderzoek soms nodig. Ook wordt steeds vaker een bodemonderzoek gevraagd bij de koop of verkoop van een woning, bedrijfspand of een stuk grond. Een bodemonderzoek is in principe 2 jaar geldig. De kwaliteit van de bodem kan veranderen door activiteiten die in of op de bodem plaatsvinden. Soms hebben strengere landelijke onderzoeksnormen effect op eerder gemeten resultaten. Uit een veldinspectie of een aanvullend onderzoek blijkt of de resultaten van het bodemonderzoek na die 2 jaar nog kloppen. Je mag niet zomaar onderzoek laten doen in de bodem als deze niet van jou is. Je hebt altijd toestemming nodig van de eigenaar. Als de grond van de gemeente is, moet je ons om toestemming vragen. Je kunt ons om advies vragen als je bodemonderzoek wilt of moet doen. Maak hiervoor online een afspraak met ons. Afspraak maken Meer informatie over de omgevingsvergunning vind je bij Omgevingsloket online. Hier kun je ook een check doen of een aanvraag indienen. Ga naar www.omgevingsloket.nl

 • Omgevingsvergunning monument

  Je wilt een monument verbouwen, herstellen of aanpassen. Meestal heb je daar een vergunning voor nodig. Dit heet een omgevingsvergunning voor een monument.

 • Verklaring omtrent gedrag (VOG)

  Een VOG is bijvoorbeeld verplicht voor onderwijzers, taxichauffeurs en mensen in de kinderopvang. Ook bij een aanvraag voor bijvoorbeeld een visum of werkvergunning kan deze verklaring nodig zijn.

 • Afvalwater lozen op de riolering

  Als een bedrijf afvalwater wil lozen op het rioleringsstelsel, heb je soms een omgevingsvergunning nodig. Je vraagt de vergunning aan bij het Omgevingsloket.