Zoekresultaat 1 - 10 van 15 resultaten

  • Visie op Pavijen

    Sinds 2023 werken we aan een visie op Pavijen. In onderstaand document met de titel ‘De Culemborgse droom voor Pavijen’ beschrijven we hoe we willen dat ons bedrijventerrein er in 2040 uitziet. Belangrijke thema’s daarin zijn toekomstbestendig ondernemen (met een rendabele business) en duurzaamheid (bijvoorbeeld: energievoorziening, hittestress, vergroening). We willen Pavijen doorontwikkelen, zodat we straks trots kunnen zijn op zowel een verbeterd bedrijventerrein als op de nieuwe wijk in het Stationskwartier.  

  • Hulp bij schulden

    Heeft u schulden en kunt u deze niet meer betalen? Weet u niet meer hoe u dit zelf kunt oplossen? Vraag dan de medewerkers van het team Schuldhulpverlening om advies.

  • Trouwen en geregistreerd partnerschap

    Als u een huwelijk wilt sluiten (trouwen) of een geregistreerd partnerschap wilt aangaan, mag u zelf kiezen in welke gemeente u dat doet.

  • Bestemmingsplangebied Lanxmeer

    De wijk Lanxmeer is een project dat in de jaren negentig is opgezet met, voor die tijd, vergaande en vernieuwende ideeën over het integraal ontwikkelen van de stedenbouwkundig plan. Cultuurhistorie, landschap, water, energie, gebruik van bouwmaterialen en mobiliteit zijn in de opzet onlosmakelijk met elkaar verbonden. De vergaande bewonersparticipatie bij de ontwikkeling en het beheer was in die tijd een unicum.

  • Vervanging riolering en aanleg hemelwaterriool Mandelastraat

    Op maandag 6 januari 2024 starten we met het vervangen van de riolering in de Mandelastraat. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat afvalwater goed blijft weglopen. Daarnaast leggen we een extra buis aan om regenwater apart af te voeren. Hiermee maken we de straat klaar voor de toekomst en spelen we in op klimaatverandering.

  • Proces Stedelijke Ontwikkeling

    Heeft u een idee voor een woningbouwproject in de openbare ruimte? Bijvoorbeeld voor de transformatie van een kantoorpand, het bouwen van woonhuizen of een appartementencomplex? Dan kunt u daarvoor met behulp van het intakeformulier uw initiatief indienen. We toetsten dan of wij uw initiatief wenselijk vindt. Vinden we dat wenselijk, dan kunt u aan de slag.

    Op welke wijze u aan de slag kunt gaan, hangt vervolgens af van de aard van uw initiatief. Voor verschillende typen woningbouwinitiatieven hebben we namelijk verschillende processen ontwikkeld: het proces Ruimtelijke Ordening en het proces Stedelijke Ontwikkeling. We geven aan welk proces u moet volgen. Dit is onder meer afhankelijk van de grootte van uw initiatief, hoe gevoelig het initiatief kan liggen en de hoeveelheid openbaar gebied die door het initiatief ontstaat. 

  • Laadpalen

    Hoe vraagt u een laadpaal aan? Waar staan openbare laadpunten? En hoe maakt u als marktpartij onderdeel uit van de Culemborgse laadinfrastructuur?

  • Parkeerplaatsen

    In een gedeelte van de stad geldt betaald parkeren. Er zijn ook gratis parkeerplaatsen. En aparte regels voor grote voertuigen.

  • Tussentijdse opvang

    De gemeente Culemborg wil een bijdrage leveren aan de opvang van vluchtelingen. Dit hebben wij - met hulp van velen - in het verleden al vaker gedaan. Tot 1 januari 2025 doen we dat in de crisisnoodopvanglocatie. Daarnaast moeten we ons houden aan de Spreidingswet. Deze wet geeft ons de taak om 176 vluchtelingen op te nemen. Dit aantal is berekend op basis van ons inwoneraantal en de sociaaleconomische status van Culemborg.

  • Warm Westerkwartier

    Onze ambitie is om alle huishoudens van het gas af te krijgen. In het project Warm Westerkwartier onderzoeken de bewoners van het Westerkwartier samen naar manieren om hun huizen te verwarmen zonder aardgas.