Zoekresultaat 1 - 4 van 4 resultaten

 • Leefgeld

  U kunt leefgeld aanvragen als u als Oekraïense vluchteling bij een gastgezin of opvangplek van de gemeente verblijft en geen inkomsten hebt. U moet zich daarvoor eerst officieel inschrijven in onze registratie persoonsgegevens (BRP). Daarna vraagt u leefgeld aan, bijvoorbeeld voor eten, kleding en andere kosten. Verblijft u bij een gastgezin, dan krijgt u ook een woontoeslag. Die is bedoeld voor de kosten die uw gastgezin maakt. U kunt leefgeld aanvragen bij het informatiepunt van het Rode Kruis.

 • Brugtijden en ligplaatsen voor passanten

  Wilt u Haarlem invaren en kan uw boot niet onder de brug door? Dan meldt u zich bij de Havendienst Haarlem als u bij de brug bent. Via de telefoon of marifoon geeft u de naam van uw boot en de locatie (naam van de brug of brugnummer) door. De Havendienst vertelt u hoe laat de brug opengaat. U vaart tegelijk met andere boten de stad in en door (in konvooi). Zo hoeven de bruggen niet zo vaak open.

 • Subsidie verduurzaming VvE’s 

  Als Vereniging van Eigenaars (VvE) kunt u subsidie aanvragen voor isolatiemaatregelen voor slecht geïsoleerde appartementen. Per woning kunt u eenmalig maximaal € 2.920 aanvragen. De subsidie is alleen bedoeld voor appartementen van particuliere eigenaren. Bij uw aanvraag hebt u een rekentool nodig. Deze tool vraagt u eerst bij ons op, voordat u de subsidie aanvraagt. U kunt tot 1 juni 2025 de subsidie aanvragen.

 • Regels vakantieverhuur

  Voor het verhuren van uw woning of een deel daarvan gelden bepaalde regels. Als u zich hier niet aan houdt, kunt u een boete krijgen. Alle regels en boetes staan in de huisvestingsverordening. Hier vindt u de belangrijkste.