Zoekresultaat 1 - 5 van 5 resultaten

 • Moving abroad

  Notify us if you move abroad or if you are planning to stay abroad for at least 8 months. You can do this no earlier than 5 days in advance by making an appointment and coming to the City Hall. After informing us of your relocation, you will receive a proof of de-registration.

 • Werk vinden

  Vluchtelingen uit Oekraïne mogen in Nederland werken. In Haarlem helpt het WerkgeversServicepunt (WSP) u bij het vinden van werk. Om te mogen werken hebt u een in Nederland te gebruiken bankrekeningnummer nodig en een burgerservicenummer (BSN). Dat krijgt u als u zich op uw verblijfadres inschrijft in de registratie persoonsgegevens (BRP). Van maandag tot en met vrijdag kunt u van 9.00 tot 16.00 uur bij het WSP terecht voor een gesprek. Adres: Zijlsingel 1. U hoeft geen afspraak te maken.

 • Geslachtswijziging aanvragen

  Als u in Haarlem bent geboren, kunt u ons vragen om uw geslacht aan te passen op uw geboorteakte. Voorwaarden zijn dat u 16 jaar of ouder bent en in het bezit van een verklaring van een aangewezen deskundige. Wijziging van uw geslacht moet u persoonlijk aanvragen bij de afdeling Burgerzaken. Hiervoor maakt u een afspraak.

 • Verhuizen naar Nederland

  Komt u vanuit het buitenland in Haarlem wonen en bent u van plan langer dan 4 maanden te blijven? Dan schrijft u zich binnen 5 dagen na aankomst in. Dit doet u in de publiekshal. Hiervoor maakt u een afspraak.

 • Ontmoetingsplekken en activiteiten

  In Haarlem zijn meerdere ontmoetingsplekken waar Oekraïense vluchtelingen elkaar kunnen ontmoeten. Vaak zijn ze ook opgezet door Oekraïeners die in Nederland zijn. Hier kunt u met elkaar praten, ervaringen delen en elkaar helpen als dat nodig is. Er worden ook spullen voor dagelijks uitgedeeld die u misschien nodig hebt.