Zoekresultaat 1 - 3 van 3 resultaten

  • Asbest slopen of verwijderen

    Verwijdert u asbest, bijvoorbeeld tijdens bouwwerkzaamheden? Dan doet u een sloopmelding via het omgevingsloket. Doe de melding 4 weken voordat u begint met de werkzaamheden. De melding is gratis.  Direct melden  Stap voor stap  Uw complete melding wordt inhoudelijk beoordeeld en getoetst aan de wettelijke eisen;  U hoort binnen 5 werkdagen of u toestemming krijgt om te slopen. Als het gaat om een sanering die wordt uitgevoerd door een gecertificeerd bedrijf hoort u dit binnen 4 weken;   U krijgt van de Omgevingsdienst Zuid-Limburg, namens uw gemeente, een bewijs van ontvangst van de sloopmelding.   Wat u moet weten  Veilig asbest verwijderen  Hieronder leest u welke vormen van asbest u wel en niet zelf mag verwijderen:  Zelf verwijderen    Hechtgebonden asbesthoudende geschroefde platen     Asbesthoudende vloertegels en/of niet gelijmde asbesthoudende vloerbedekking      Totale hoeveelheid is minder dan 35m2       Niet zelf verwijderen  Gespijkerde platen  Dakleien (platte dakpannen)  Mocht uw situatie niet voldoen aan deze voorwaarden, dan moet een gecertificeerd bedrijf het asbest inventariseren en verwijderen. U kunt op de website Ascent.nl een geschikt bedrijf vinden.  Waar inleveren  Lever asbesthoudende materiaal in bij het milieupark. Bekijk hiervoor de website van RWM.  Wat is asbest?  Asbest is de verzamelnaam voor een aantal mineralensoorten die bestaan uit bundels microscopische kleine vezels. Sinds 1993 zijn bijna alle toepassingen van asbest verboden. Voor die tijd werd asbest veel gebruikt bij de bouw van huizen. Vaak is het verwerkt in golfplaten (op schuurtjes of een aanbouw), afvoerbuizen en schoorstenen. Maar het zit ook in plafondplaten, vensterbanken en vloerzeil.  Materialen met asbest:  Asbest (golf)platen  Asbestcement  Eterniet golfplaten  Golfplaat of stukken golfplaat  Vinyl vloerbedekking/ zeil  Asbest zit soms in:  Dakbeschot  Gevels  Golfplaten  Lijmresten oude vloer- of wandtegels  In en om schoorstenen, cv-installaties en kachelafdichting  Bloembakken  Vloerzeil  Oude strijkplanken  Warmhoudplaatjes  Ik zie dat iemand asbest niet goed verwijderd, kan ik dat melden? U kunt dag en nacht bij de Omgevingsdienst Zuid-Limburg een melding doorgeven als u denkt dat iemand in uw buurt asbest niet goed verwijderd. Dit kan via telefoonnummer 043 389 73 30 of online via het milieumeldingenformulier. Wij controleren of er toestemming is. 

  • Demonstratie melden

    Wilt u een demonstratie houden? Dan moet u dat melden bij de burgemeester. De burgemeester kan dan tijdig een inschatting maken welke maatregelen de gemeente en de politie moeten nemen om de veiligheid te garanderen en de manifestatie in goede banen te leiden.

  • Burgerservicenummer (BSN)

    Het Burgerservicenummer (BSN) is uw eigen, unieke persoonsnummer dat u krijgt van de overheid. Dit nummer is bedoeld om uw gegevens te vinden als u contact heeft met de overheid. Zo hoeft u niet telkens al uw gegevens opnieuw te noemen. Het BSN helpt ook om fraude tegen te gaan en om uw privacy te beschermen​.   Waar staat het BSN?   U vindt uw BSN op verschillende documenten, zoals:   uw paspoort (eerste pagina)  uw ID-kaart (achterkant)  uw rijbewijs (achterkant)  uw zorgpas  brieven van de Belastingdienst, bijvoorbeeld uw aangiftebrief of aanslag  uw salarisstrook   U vindt uw BSN ook op de website mijnoverheid.nl. Hiervoor moet u inloggen met uw DigiD. U kunt uw BSN persoonlijk opvragen aan de balie bij de gemeente. Dit is gratis. Heeft u een uittreksel nodig? Dat kost geld.  Geldigheid BSN  Een BSN blijft altijd geldig, ook als u in het buitenland gaat wonen. Het nummer is uniek en wordt ook na overlijden niet opnieuw gebruikt.  Hoe krijgt u een BSN?  In het uitklapmenu leest u hoe u per situatie aan een BSN komt.   Geboorte van uw kind  Als u de geboorte van uw kind aangeeft bij de gemeente, krijgt uw kind automatisch binnen 4 weken een BSN.  Verhuizing naar Nederland  Als u vanuit het buitenland naar Nederland verhuist en zich voor de eerste keer inschrijft in de Basisregistratie Personen (BRP), ontvangt u uw BSN binnen een paar weken op uw thuisadres.  Verblijf korter dan 4 maanden  Blijft u korter dan 4 maanden in Nederland om te werken of te studeren? Dan kunt u zich inschrijven als niet-ingezetene in de Registratie Niet-Ingezetenen (RNI). Na inschrijving ontvangt u een BSN. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.  Let op: blijft u langer dan 4 maanden in Nederland? Dan spreken we van een verhuizing. Kijk dan bij ‘Verhuizing naar Nederland’.  Toeslagpartner in het buitenland  Woont uw toeslagpartner in het buitenland en heeft deze geen BSN? U kunt een BSN aanvragen door het formulier "Verzoek burgerservicenummer voor toeslagpartner (buitenland)" in te vullen via de website van de Belastingdienst. AOW-uitkering vanuit het buitenland  Wilt u vanuit het buitenland een AOW-uitkering aanvragen? En heeft u nog geen BSN? De Sociale Verzekeringsbank (SVB) regelt de inschrijving en het BSN voor u. Lees hierover meer op hun website of neem meteen contact op met de SVB.