Zoekresultaat 1 - 10 van 39 resultaten

 • Aansprakelijkstelling van de gemeente

  Heeft u schade geleden en denkt u dat de gemeente hiervoor aansprakelijk is? Dan kunt u hiervoor een schadeclaim indienen.

 • Ontheffing verkeersregels

  Een ontheffing is een besluit waarbij er toestemming wordt gegeven voor iets dat normaal gesproken niet mag. Met een ontheffing verkeersregels kunt u bijvoorbeeld laden of lossen waar dit normaal verboden is of met uw auto een straat inrijden die afgesloten is met een paaltje. De gemeente geeft alleen ontheffing van de verkeersregels als het echt noodzakelijk is.

 • Duurzaamheidslening

  Bij het Duurzaamheidsfonds Gouda kunnen stichtingen, verenigingen en anderen een lening aanvragen met gunstige voorwaarden voor het duurzamer maken van hun gebouw.  Let op! Geld lenen kost geld.

 • Woo-verzoek

  De gemeente geeft op allerlei manieren informatie over gemeentelijk beleid en de uitvoering daarvan. Toch kan het zijn dat u meer informatie wilt hebben. Deze informatie kunt u opvragen via een Woo-verzoek. De Wet open overheid (Woo) regelt uw recht op informatie van de overheid. Documenten met overheidsinformatie zijn openbaar, tenzij de Woo bepaalt dat de gevraagde informatie niet geschikt…

 • Subsidie investering sportgebouw

  Met de subsidie investering sportgebouw wil de gemeente investeringen aan sportgebouwen mogelijk maken. Hierbij kunt u denken aan het opknappen van een sportgebouw, groot onderhoud, maar ook de bouw van nieuwe sportgebouwen. Bent u eigenaar of huurder van een sportgebouw? Dan kunt u misschien subsidie krijgen.

 • Melding wijziging leidinggevende horeca

  Heeft u een alcoholvergunning of een exploitatievergunning en neemt u een nieuwe leidinggevende aan? Dan moet u dit bij de gemeente melden. U ontvangt een bevestiging van de gemeente. Daarna mag de nieuwe leidinggevende aan het werk. Deze wacht ondertussen op de controle van de gemeente of hij aan alle voorwaarden voor leidinggevenden in een horecabedrijf voldoet. Als dat zo…

 • Verhuurvergunning woning

  Sinds 1 juli 2022 mag u geen goedkope of middeldure woonruimte kopen om te verhuren in Gouda. Als u een woning koopt moet u er zelf gaan wonen en mag u de woning 4 jaar lang niet verhuren. Mensen die op zoek zijn naar een koopwoning om er zelf in te wonen maken op die manier meer kans. Dat noemen…

 • Vergoeding regenton

  Inwoners, ondernemers en organisaties in Gouda kunnen een vergoeding krijgen nadat zij een regenton hebben gekocht. Het water dat in een regenton wordt opgevangen, kan bijvoorbeeld goed gebruikt worden voor klusjes in en om het huis.

 • Uitstallingsvergunning

  Bent u ondernemer en wilt u een uitstalling zoals een reclamebord op de openbare weg plaatsen? Dan heeft u meestal een uitstallingsvergunning nodig.

 • Stopzetten huurcontract

  Huurt u een stuk openbaar groen (snippergroen) van de gemeente en wilt u uw contract stopzetten? Dan kunt u dit online doen via onderstaande knoppen. Heeft u een ander huurcontract met de gemeente en wilt u dit contract stopzetten? Stuur dan een e-mail naar gemeente@gouda.nl of bel ons via telefoonnummer 14 0182.