Zoekresultaat 1 - 10 van 84 resultaten

 • Toeristenbelasting

  Toeristenbelasting is verschuldigd over overnachtingen van mensen die niet in de gemeente staan ingeschreven en die een vergoeding betalen voor de overnachting. Dit betekent dat ook toeristenbelasting wordt geheven voor het verblijf van arbeidsmigranten of voor zakelijke overnachtingen. Degene die de overnachting mogelijk maakt betaalt de belasting. Hierbij valt te denken aan exploitanten van hotels, campings, bed & breakfast. In januari ontvangt u de aangifte over het afgelopen jaar. Mocht u dit aangiftebiljet niet hebben ontvangen, hieronder staat het aangiftebiljet. Het ingevulde formulier kunt u mailen naar woz@jouwgemeente.nl. Het tarief voor de toeristenbelasting is gebaseerd op het aantal overnachtingen per persoon. Voor kampeermiddelen op vaste plaatsen kan een verzoek worden gedaan om een forfaitaire berekening te hanteren. Dit betekent dat niet het werkelijk aantal overnachtingen wordt berekend, maar er wordt gerekend met een vast aantal personen en een vast aantal overnachtingen in een bepaalde periode.

 • Alcoholvergunning

  Wilt u als ondernemer alcohol verkopen of schenken? Dan heeft u een alcoholvergunning nodig.

 • Informatie Oekraïense vluchtelingen

  U leest op deze pagina meer informatie voor Oekraïense vluchtelingen. Bijvoorbeeld hoe zij zich inschrijven in onze gemeente. Of waar vluchtelingen vragen kunnen stellen. Wij vullen deze pagina steeds aan met nieuwe informatie.

 • Van het aardgas af

  Op deze pagina leest u over de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van aardgasvrij wonen. Ook leest u wat u als inwoner zelf kunt doen.

 • Dorp- en stadsgericht werken

  Hoe houden wij contact met onze inwoners, ondernemers en betrokken personen? Dat leest u hier.

 • Aanvraag AVG verzoek inzage persoonsgegevens

  Wilt u weten welke gegevens de gemeente van u heeft? Dien dan een Aanvraag AVG in.

 • PFAS in mijn tuin

  De resultaten van het uitgebreide moestuinonderzoek zijn bekend.

 • Groen

  Wat kunt u zelf doen? Maak uw leefomgeving klimaatbestendiger door uw tuin aan te passen of groen op uw dak te plaatsen.

 • Diversiteit en Inclusie in Molenlanden

  Als gemeente willen we toe naar een meer inclusieve samenleving. Een open samenleving waar iedereen ertoe doet en van waarde is, ongeacht verschillen. Iedere inwoner draagt namelijk op zijn of haar manier bij aan de samenleving. En juist de verschillen tussen mensen zijn waardevol en betekenisvol. We vinden het belangrijk dat iedereen dezelfde rechten en kansen heeft en krijgt om mee te doen op alle terreinen. Dat kan alleen als we rekening houden met elkaar en geen drempels opwerpen voor de ander om mee te kunnen doen.

 • De Japanse Duizendknoop

  De Japanse Duizendknoop is een exotische plant die, zoals zijn naam al doet vermoeden, van oorsprong uit Japan komt. De plant heeft géén natuurlijke vijanden en wordt al vele jaren in Europa waargenomen. Ook in Nederland komen we hem steeds vaker tegen. Het is een zogenaamde invasieve exoot; een plant die hier van nature niet voorkomt, maar inmiddels “gevestigd” is. Het is een enorme woekeraar die zich razendsnel vermeerdert. De plant is niet giftig maar kan door zijn explosieve groei de inheemse beplanting verdringen en in het ergste geval schade toebrengen aan verharding, waterkeringen en gebouwen. De gemeente Molenlanden wil het verspreiden van deze dominante plant tegengaan. Een effectieve bestrijding is er nog niet. In het land worden er diverse bestrijdingsmethodes uitgeprobeerd, deze volgen wij op de voet.