Zoekresultaat 1 - 10 van 13 resultaten

 • Rioolaansluiting aanvragen

  Is uw woning of bedrijf niet aangesloten op het riool of wilt u een nieuw huis of bedrijfspand bouwen? De gemeente legt de aansluiting op het hoofdriool aan vanaf uw perceelgrens. Op uw eigen terrein moet u zelf de riolering (laten) aanleggen. Bel ons om de rioolaansluiting aan te vragen.

 • Verkiezingsborden

  We zetten door de hele gemeente verkiezingsborden neer, zogenoemde trotters. Onze leverancier neemt contact op met de landelijke partijbureaus die meedoen aan de verkiezingen over de aanlevering van de digitale campagneposters.

 • Aanmelden stembureaulid

  Voor de verkiezingen hebben we stembureauleden en tellers nodig. Wilt u helpen als stembureaulid bij verkiezingen? Meld u dan aan. Op 6 juni 2024 zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement.

 • Bedrijfskavel kopen

  Bent u op zoek naar bouwgrond voor uw bedrijfspand? Hieronder vindt u het aanbod in Roden.

 • Gemeentearchief bezoeken

  In het gemeentearchief kunt u terecht voor documenten uit het verleden, voor stamboomonderzoek en lokaal historisch onderzoek. Ook de archieven van de voormalige gemeenten Norg, Peize en Roden worden sinds de herindeling van 1997 bewaard in het gemeentehuis in Roden. Om het archief te bezoeken, maakt u een afspraak. Een medewerker helpt u op weg en beantwoordt uw vragen.

 • Ondersteuning bij heroriëntatie

  Vanaf 1 januari 2021 kunnen ondernemers ondersteuning krijgen bij heroriëntatie. Dat betekent dat u hulp van ons krijgt bij het onderzoeken van nieuwe kansen voor uw bedrijf. Ook kunt u steun krijgen voor onderzoek naar uw kansen op de arbeidsmarkt. U kunt deze regeling telefonisch bij ons aanvragen.

 • Coordinated Vulnerability Disclosure

  De veiligheid van onze ICT-systemen is erg belangrijk. Hiervoor treffen we veiligheidsmaatregelen. We willen voorkomen dat zwakke plekken bewust misbruikt worden. Ziet u toch een zwakke plek in onze systemen? Laat het weten. U leest op deze pagina hoe u een veilige melding maakt, wat de afspraken over Coordinated Vunerability Disclosure zijn en hoe wij uw melding afhandelen. Als u een melding maakt gaat u automatisch akkoord met de afspraken.

 • Cremeren

  Cremeren kan niet in Noordenveld. Vindt de crematie in een andere gemeente plaats, dan kan de urn wel bijgezet worden in een urnengraf of urnennis op een van onze begraafplaatsen. Of u laat de as verstrooien op een strooiveld.

 • Bijstand voor zelfstandigen

  Komt u als zelfstandig ondernemer in (tijdelijke) financiële problemen waardoor uw onderneming in gevaar komt? Dan kunt u misschien bijstand voor zelfstandigen (Bbz) krijgen. In de vorm van een uitkering voor levensonderhoud of een bedrijfskrediet. Het aanvragen van Bbz kan ook als u een uitkering heeft en een eigen bedrijf wilt beginnen.

 • Vergunning op andere naam zetten

  Heeft u een omgevingsvergunning gekregen? En gaat deze omgevingsvergunning voor een ander persoon gelden? Dan kunt u de vergunning op een andere naam laten zetten. Bijvoorbeeld als u gaat verhuizen voordat u begonnen bent met de verbouwing. U kunt dan de omgevingsvergunning op de naam van de nieuwe eigenaar zetten.