Zoekresultaat 1 - 10 van 13 resultaten

 • Uw evenement plaatsen in Omroeper

  Uw evenement plaatsen in Omroeper.

 • Rioolverstopping

  Gebruik het riool alleen waarvoor het is bedoeld. Medicijnen, vet en toiletdoekjes zijn schadelijk voor het riool en kunnen verstopping veroorzaken.

 • Tourist Shop Yerseke

  Vindt hier toeristische informatie over Reimerswaal.

 • Melding doen over groen

  Overlast van onze groenvoorzieningen, zoals een laaghangende tak, zichtbelemmerende beplanting of vergeten onkruid kunt u online melden. Omschrijf de locatie goed. Als het kan, voeg dan ook een foto toe. Gevallen waarbij enige spoed is, zoals een tak die bijna op de weg valt, graag telefonisch melden via 0113 395 000.

 • Japanse Duizendknoop

  Japanse Duizendknoop is een woekerende plant, een invasieve exoot, met hele sterke wortels. De wortels kunnen schade veroorzaken aan verhardingen en woningfunderingen. Japanse Duizendknoop in de tuin ontdekt? Verwijder deze dan met de wortels nog intact en voer af met het restafval. Dus niet in de gft-container! Als niet alle wortels in zijn geheel kunnen worden verwijderd en deze geen schade aanrichten, blijft de groeiplaats beperkt door deze juist niet te verstoren. In Reimerswaal zijn enkele groeiplaatsen bekend. Komt u een nieuwe groeiplaats tegen, geef deze locatie (liefst met duidelijke foto’s) door!

 • Overlijdensaangifte

  Aangifte van overlijden doet u binnen zes dagen in de gemeente van overlijden. Meestal geeft de uitvaartondernemer bij de gemeente aan dat iemand overleden is.

 • Tijdelijke verhuur van leegstaande woning

  Staat uw huis langer dan verwacht te koop? En staat het leeg? Dan kunt u het ook tijdelijk verhuren. U kunt hiervoor een vergunning aanvragen op grond van de Leegstandwet.

 • Omgevingsplan inzien

  In een omgevingsplan staan regels over het gebruik van grond en over de bouwmogelijkheden. Bijvoorbeeld of een gebied een bedrijvenfunctie of een woonfunctie heeft. Wilt u weten wat de bestemming van een bepaald stuk grond is? Dit kan op Regels op de Kaart via de link hieronder.

 • Verhuizing doorgeven

  Gaat u verhuizen binnen Reimerswaal? Of komt u binnenkort in Reimerswaal wonen? Geef uw verhuizing dan door aan de gemeente.

 • Naamskeuze na geboorte

  Als uw eerste kind geboren is tussen 1 januari 2016 en 31 december 2023 dan kunt u in heel 2024 nog kiezen voor een dubbele achternaam. Deze achternaam geldt dan ook voor de volgende kinderen van dezelfde ouders. Beide ouders moeten naar het gemeentehuis komen om de achternaam te laten wijzigen.