Zoekresultaat 1 - 10 van 19 resultaten

  • Onroerendezaakbelasting

    Als eigenaar van een onroerende zaak betaalt u onroerendezaakbelasting (ozb). Denk aan een woning, winkel, kantoorpand og garagebox. Bij bedrijfspanden betaalt ook de gebruiker van het pand onroerendezaakbelasting. Dit is bij woningen niet het geval. 

  • Aanslagbiljet gemeentebelastingen online bekijken

    De aanslag voor gemeentelijke belastingen ontvangt u van de BsGW (Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen).

  • Parkeervergunning voor bedrijven

    In een groot gedeelte van Maastricht geldt betaald parkeren of parkeren voor vergunninghouders. Deze gebieden zijn ingedeeld in de A1-zone (centrum), A2-zone en de B-zone (buiten de singels). Als uw bedrijf in deze zones is gevestigd, kunt u in aanmerking komen voor een parkeervergunning. Voor de sector Céramique kunt u geen parkeervergunning aanvragen. De betaalde- en vergunningshouderszones kunt u bekijken op de kaart met parkeergebieden.

  • Vuurwerk, opslag en verkoop

    Vuurwerk mag u niet zonder toestemming opslaan. Als u minder dan 10.000 kilo wilt opslaan moet een melding vuurwerkbesluit maken via de website van infomail. Bij een opslag van meer dan 10.000 kilo moet u in het bezit zijn van een omgevingsvergunning.

  • Omgevingsplan, wijzigen

    Een aanvraag voor een bouwinitiatief/bouwplan kan in strijd zijn met het bestemmingsplan. De gemeente kan besluiten het bestemmingsplan hiervoor te wijzigingen als daar een goede reden voor is. Bijvoorbeeld omdat het plan een positieve ontwikkeling is voor het gebied.

  • Situatiekaarten

    Soms heeft u landmeetkundige gegevens nodig. Bijvoorbeeld voor het oplossen van problemen over de erfgrens of voor de aanvraag van een vergunning. De gemeente bepaalt de grens tussen de grond van de gemeente en die van een ander.

  • Muziekmelding horeca (incidentele festiviteit)

    ls u een horecabedrijf runt kunt u een vast aantal keren per jaar een muzikale festiviteit organiseren. U moet melding hiervan maken bij de gemeente. Tijdens de festiviteit mag u afwijken van de geldende geluidsnormen.

  • Inzage omgevingsplan

    In een bestemmingsplan staat beschreven waar in een bepaald gebied wel of niet gebouwd mag worden. En als er gebouwd mag worden welke eisen hierbij gelden. Het bestemmingsplan geeft ook aan waar plaats is voor winkels, horeca en woningen en of grond bedoeld is voor wegen of parkeren.

  • Huisnummer, toekenning

    De gemeente geeft elk nieuw huis of bedrijfspand een adres met huisnummer. Vaak krijgen stand- en ligplaatsen ook een adres. Adressen worden opgenomen in de Basisregistratie Adressen en Gebouwen. Huisnummers kunnen niet zomaar gebruikt of gewijzigd worden. Klopt uw huisnummer niet? Dan kunt u daar melding van doen bij de gemeente.

  • Parkeervergunning (tijdelijk)

    In sommige gebieden kunt u alleen betaald parkeren of heeft u een parkeervergunning nodig. Wilt u tijdelijk in zo’n gebied parkeren? Vraag dan bij de gemeente om een tijdelijke parkeervergunning. Bijvoorbeeld: u werkt voor een aannemer die in het vergunningsgebied met een bouwproject bezig is, of u gaat verhuizen.