Zoekresultaat 1 - 10 van 29 resultaten
- Het toepassen van grond en baggerspecie
In samenwerking met omliggende gemeentes heeft de gemeente Oosterhout een bodemkwaliteitskaart laten opstellen. De bodemkwaliteitskaart is een kaart waarop de diffuse bodemkwaliteit (de achtergrondkwaliteit) van de gebieden binnen Oosterhout te zien is. Een bodemkwaliteitskaart is voorzien van een Nota bodembeheer (pdf, 66 mb). In de Nota staat het beleid beschreven en hoe met de bodemkwaliteitskaart moet worden omgegaan.
Voor PFAS is eveneens een bodemkwaliteitskaart beschikbaar. De informatie is via onderstaande link op te vragen:
- 20201028 BKK PFAS N-Brabant (pdf, 38,5 mb)
- 20201028 Nota bodembeheer PFAS N-Brabant (pdf, 529 kB)
De kaart is samengesteld op basis van statistische bodemgegevens van een bepaald gebied. In de bodemkwaliteitskaart zijn geen locaties opgenomen die historisch zijn belast door puntbronnen (bijv. fabriekslocaties of benzinestations). Deze informatie is op te vragen via de gemeente, zie ''Opvragen informatie over de kwaliteit van de bodem''. In een aantal gevallen kan op basis van de bodemkwaliteitskaart grondverzet plaatsvinden.- Bron: Oosterhout (Gemeente)
- 2024-01-12
- Inrit aanleggen
Als u een inrit wilt maken bij uw bedrijf of huis heeft u een omgevingsvergunning nodig. Bijvoorbeeld als u een inrit wilt maken van de weg naar uw garage. Of voor een inrit over water, zoals over een sloot. Een bestaande inrit mag u niet zonder vergunning veranderen.
- Bron: Oosterhout (Gemeente)
- 2024-04-26
- Monumentale boom aanmelden of kappen
Momenteel geen abstract beschikbaar
- Bron: Oosterhout (Gemeente)
- 2024-04-25
- Gebouw of grond met voorkeursrecht verkopen
Soms heeft de gemeente voorkeursrecht op een huis of een stuk grond. U bent dan niet verplicht uw huis of grond te verkopen.
Indien u wel vrijwillig uw huis of grond wenst te verkopen, bent u verplicht dit eerst aan de gemeente aan te bieden. Dit betekent dat de gemeente voorrang heeft om dit te kopen.
De gemeente krijgt voorkeursrecht op gebouwen en grond door het nemen van een daartoe gericht besluit van het college B&W dat binnen 3 maanden door de gemeenteraad wordt bekrachtigd.
Mocht uw perceel betrokken zijn in voorkeursrechtbeschikking, wordt u hierover zo snel mogelijk ingelicht nadat het genomen besluit door de gemeente is ingeschreven in de openbare registers van het kadaster.
Is uw bedrijf of onderneming onderdeel van uw grond of gebouw? Dan mag u eisen dat de gemeente hiermee rekening houdt bij de verkoop.
- Bron: Oosterhout (Gemeente)
- 2024-10-03
- Gesloten bodemwarmte-installatie melden
Om uw gebouw te verwarmen, kunt u de warmte in de bodem gebruiken. Hiervoor installeert u een bodemwarmtewisselaar. Dit heet 'wisselaar' omdat u hiermee uw pand kunt opwarmen en afkoelen. In de winter neemt u warmte uit de bodem op. In de zomer geeft u warmte af aan de bodem en koelt u het pand dus juist. Het water in dit gesloten systeem komt niet in contact met het grondwater. Daarom heet dit een gesloten bodemenergiesysteem.
Wilt u samen met uw buren bodemwarmte gebruiken? Of wilt u bodemwarmte voor uw bedrijf gebruiken? Dan heeft u een grotere installatie nodig. Misschien heeft u hiervoor een omgevingsvergunning nodig.
- Bron: Oosterhout (Gemeente)
- 2024-04-17
- Spandoek
Het is verboden om op, in, over of boven de weg voorwerpen of stoffen waarop gedachten of gevoelens worden geopenbaard te plaatsen, aan te brengen of te hebben indien deze gevaar opleveren voor de veiligheid en bruikbaarheid van de weg of indien het beheer en onderhoud hierdoor wordt belemmerd. Voor meer informatie kunt u de Algemene Plaatselijke Verordening raadplegen.
- Bron: Oosterhout (Gemeente)
- 2024-04-23
- Boom beplakken of betimmeren
Het is verboden gemeentelijke bomen en struiken te beschadigen of te beplakken. U heeft een omgevingsvergunning nodig als u een spandoek aan een boom wilt vastmaken. Of als u er iets anders in of aan wilt hangen.
- Bron: Oosterhout (Gemeente)
- 2024-01-23
- DigiD aanvragen
Met een eigen DigiD logt u in op websites van bijvoorbeeld de overheid of uw zorgverzekeraar. Het is uw online identiteitsbewijs en handtekening. Met uw DigiD kunt u bijvoorbeeld online:
- belastingaangifte doen
- een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP) aanvragen
- uw verhuizing doorgeven
Wilt u voor iemand anders online zaken regelen? Gebruik dan DigiD Machtigen. Dat kan ook als die persoon geen DigiD heeft. Kan machtigen niet? Vraag aan de organisatie waarbij u iets wilt regelen hoe u dat kunt doen zonder DigiD.
Burgers en bedrijven uit alle landen binnen de Europese Unie kunnen online zaken regelen in een ander EU-land. Hiervoor gebruikt u uw eigen inlogmiddel, zoals DigiD en eHerkenning.
- Bron: Oosterhout (Gemeente)
- 2024-04-18
- Aangifte doen van overlijden
Als iemand overlijdt, moet dat worden doorgegeven aan de gemeente waarin de persoon is overleden. Doe dit voordat de begrafenis of crematie plaatsvindt. Vaak doet de begrafenisondernemer dit namens de nabestaanden. De gemeente zorgt ervoor dat de basisregistratie personen (BRP) wordt aangepast.
Nabestaanden regelen de begrafenis of crematie van de overledene. Gebeurt dit niet, bijvoorbeeld omdat er geen nabestaanden zijn? Dan zorgt de gemeente dat de overledene begraven wordt.
- Bron: Oosterhout (Gemeente)
- 2024-04-25
- Melding voorgenomen huwelijk
Wanneer u gaat trouwen, moet u hiervan een melding maken. Het maken van een melding kan op zijn vroegst 1 jaar tot uiterlijk 2 weken voor uw trouwdag. De gemeente controleert of u met elkaar mag trouwen. Krijgt u toestemming, dan kunt u met elkaar trouwen.
Meer informatie over trouwen in de gemeente Oosterhout kunt u vinden op de pagina Trouwen en partnerschap. Woont u niet in Nederland? Maar wilt u wel in Nederland trouwen? Lees dan de informatie op de pagina Huwelijksaangifte (ondertrouw) voor nederlanders in het buitenland.
Wat als u een niet- Nederlandse nationaliteit heeft, u in het buitenland heeft gewoond of u bent er geboren?
In dat geval gelden er bijzondere regels. Ook als u in het buitenland heeft gewoond, zelfs voor een korte periode, of als u niet in Nederland bent geboren, dan heeft u vaak andere documenten nodig. Neem voor meer informatie hierover op tijd contact met de gemeente op. Dit in verband met de soms lange procedures die in ieder land anders zijn.Woont u beiden niet in Oosterhout, maar wilt u wel in Oosterhout trouwen of uw partnerschap laten registreren?
Dat kan. U maakt een melding van voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap in de gemeente waar u uw huwelijk of geregistreerd partnerschap wilt laten plaatsvinden.Bent u beiden vanaf de geboorte woonachtig in Nederland?
Dan heeft u geen afschrift geboortakte en uittreksel Basisregistratie Personen nodig bij het in ondertrouw gaan.Huwelijkssluiting
De huwelijkssluiting: dit is het moment van het daadwerkelijk 'trouwen'. U kunt op meerdere locaties in de gemeente Oosterhout trouwen. Het is zelfs mogelijk te trouwen in een locatie die uw eigen voorkeur heeft. Hieraan zijn wel een aantal voorwaarden verbonden. Neem voor meer informatie hierover op tijd contact met de gemeente op. U kunt samen met de ambtenaar van de Burgerlijke Stand bespreken hoe de inhoud van de huwelijkssluiting eruit gaat zien.Kosten
Aan de melding zelf zijn geen kosten verbonden. Wel komen de kosten van eventuele uittreksels en afschriften voor rekening van het bruidspaar indien. Informeer bij de gemeente of u deze documenten nodig heeft. Dit is niet altijd het geval.Tolk
Wanneer bruid of bruidegom niet de Nederlandse taal verstaan en/of spreken, wordt altijd gebruik gemaakt van een tolk van het Tolk- en Vertaalcentrum Nederland. De hieruit voortvloeiende kosten worden aan het bruidspaar doorberekend. Het is de bedoeling dat de kosten voor het huwelijk worden betaald ten tijde dat men melding doet.- Bron: Oosterhout (Gemeente)
- 2024-09-26