Zoekresultaat 1 - 10 van 28 resultaten

 • Melding brandveilig gebruik en basis hulpverlening overige plaatsen

  U moet een gebruiksmelding indienen wanneer u een activiteit organiseert, bijvoorbeeld een bruiloft of een kampeernacht, waar het volgende van toepassing is.

 • Gladheidsbestrijding

  De gemeente Drimmelen doet zo veel mogelijk om de gladheid te bestrijden. Hiervoor is een 'Gladheidsbestrijdingsplan' opgesteld.

 • Klachten

  Vindt u dat u niet goed behandeld bent door de gemeente? Bijvoorbeeld omdat u geen antwoord krijgt op een brief. Of omdat een medewerker of bestuurder onbeleefd is? U kunt dan een klacht indienen.

 • Asbestemming

  Na de crematie wordt bij het crematorium de as bewaard in een speciale asbus. Daarop staan de persoonlijke gegevens van de overledene en het crematienummer. Na de crematie wordt de asbus in een voor de nabestaanden niet toegankelijke, algemene nis geplaatst voor de wettelijk verplichte bewaarperiode van 30 dagen. Na deze periode kan de as de uiteindelijke bestemming krijgen. Het zijn de nabestaanden die deze uiteindelijke asbestemming bepalen. De asbestemming is niet altijd van tevoren bekend. Daarom is de algemene nis voor een half jaar beschikbaar en kunnen de nabestaanden in alle rust nadenken over de definitieve asbestemming.

 • Reclame bij evenementen

  Wilt u reclame maken voor uw evenement? Meld dit dan 4 weken voor aanvang van het evenement bij de gemeente.

 • Straat tijdelijk afsluiten voor verbouwing of werkzaamheden - toestemming vragen

  Soms is het voor de veiligheid nodig de straat tijdelijk af te sluiten. Bijvoorbeeld als u beton gaat storten of als u met een hijskraan een dakkapel op uw woning plaatst. U vraagt hiervoor bij een Tijdelijke Verkeersmaatregel (TVM) aan. Dit is belangrijk zodat we onder andere hulpdiensten tijdig kunnen informeren over de afsluiting.

 • Handhaving kinderopvang

  Heeft u een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, gastouderbureau of bent u gastouder dan wordt van u verwacht dat u zich houdt aan de Wet kinderopvang en onderliggende regelgeving.

 • Bijzondere bijstand

  Heeft u bijzondere kosten die u niet kunt betalen? Dan kunt u misschien extra geld krijgen van de gemeente. Dit heet bijzondere bijstand. Voor het aanvragen van bijzondere bijstand geldt de Participatiewet met minimum normen voor inkomen en beperkingen voor het hebben van eigen vermogen. Bij een inkomen boven het minimum wordt een deel of soms heel het inkomen boven het minimum aangemerkt als beschikbaar geld om zelf in de kosten van de aanvraag om bijzondere bijstand te voorzien.

 • Cliëntondersteuning

  Het is niet altijd makkelijk om uw weg te vinden in de mogelijkheden, wetten en regels op het gebied van zorg en ondersteuning. Vindt u het prettig dat iemand u helpt in het contact met de gemeente? Wilt u hulp bij het kiezen van uw ondersteuning? U kunt uiteraard hulp vragen aan een familielid. U kunt ook gratis een beroep doen op een onafhankelijke cliëntondersteuner

 • Vestiging vanuit het buitenland

  Klik hier voor meer informatie als u zich wil vestigen vanuit het buitenland in de gemeente Drimmelen.