Zoekresultaat 1 - 10 van 62 resultaten

 • Leerplicht, bijzonder verlof of vrijstelling

  Kinderen van vijf tot zestien jaar zijn leerplichtig. Dit betekent dat zij volgens de wet naar school moeten. In sommige gevallen kunt u bijzonder verlof of vrijstelling aanvragen voor uw kind. En hoeft uw kind niet naar school. Wilt u bijzonder verlof of vrijstelling aanvragen? Dat kan via het onderstaande formulier.

 • Adresonderzoek

  Denkt u dat er iemand op uw adres staat ingeschreven, maar er niet woont? Of denkt u dat op een adres meer personen verblijven dan staan ingeschreven? U kunt ons dan vragen om een adresonderzoek.

 • Urgentieverklaring

  Zit u in een noodsituatie en heeft u dringend een huis nodig? Dan kunt u in aanmerking komen voor een urgentieverklaring.Wij hebben het aanvragen van een urgentieverklaring uitbesteed aan een onafhankelijke commissie binnen de gemeente Zaanstad. Uw aanvraag wordt behandeld door deze commissie.

 • Verhuur van te koop staande leegstaande woning

  Heeft u een leegstaande woning in onze gemeente? En staat deze te koop? U mag die tijdelijk verhuren. U heeft hiervoor wel een vergunning van de gemeente nodig.

 • Naamswijziging voornaam

  U kunt de rechter vragen om uw voornaam te wijzigen. U hebt een advocaat nodig om deze aanvraag in te dienen.

 • Rioolverstopping

  Kijk bij een verstopt riool goed waar de verstopping zit. Gaat het om de afvoer van regenwater in uw straat of het vuilwaterriool buiten de erfgrens? En zit de verstopping dus in gemeentegrond? Meld het direct bij ons via onze meldingenapp of het onderstaande formulieren. U kunt ons ook bellen op (0299) 398 398. Wij herstellen de verstopping. U betaalt niets. Bij huurwoningen heeft vaak de huurstichting/woningbouwvereniging een eigen aannemer om riolen te reinigen.

 • Stamboomonderzoek

  Voor stamboomonderzoek (genealogie) is informatie verkrijgbaar bij het Waterlands Archief. Zij beheren de archieven (en ook de Burgerlijke Stand-akten) van de gemeente Edam-Volendam. De meeste bronnen voor stamboomonderzoek zijn in kopievorm beschikbaar, meestal micro-fiches. Bezoekers kunnen die fiches zelfstandig raadplegen als de archivaris aanwezig is. Deze registers worden beheerd door de streekarchivaris.

 • Kleding inzamelen

  Een vergunning textielinzameling geeft toestemming voor het huis-aan-huis inzamelen van huishoudelijk textiel.

 • Incidentele subsidie sport en sportevenementen

  U vraagt incidentele subsidie aan voor eenmalige activiteiten. Of voor (bijzondere) incidentele projecten en/of activiteiten die niet horen bij uw reguliere bezigheden. Wilt u incidentele subsidie aanvragen op het gebied van sport? Gebruik dan het aanvraagformulier hieronder en lees eerst goed door welke documenten u moet bijvoegen.

 • Naamgebruik

  Na uw huwelijk of geregistreerd partnerschap verandert uw achternaam niet. Wel kunt u de achternaam van uw partner gebruiken. Dit geldt voor beide partners. U kunt een verzoek doen om de achternaam van uw partner te gebruiken of te wijzigen. Het is mogelijk om alleen uw partners' naam te gebruiken, alleen uw eigen naam of beide. Via onderstaand formulier kunt u een verzoek doen: